Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.211
Господ напомош нека и е на Русија ако Пригожин е замената за Путин.
Господ напомош нека и е на Украина и НАТО. Овој не е Путин. Ќе го фатат станат на лоша нога, ќе го срамни Киев со нуклеарка.
Тек тогаш ќе биде куку-нона.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Господ напомош нека и е на Украина и НАТО. Овој не е Путин. Ќе го фатат станат на лоша нога, ќе го срамни Киев со нуклеарка.
Тек тогаш ќе биде куку-нона.
Колку годинки имас? :pos:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
Ако некој треба да извлече поука од настаните од изминативе 24 часа, тоа се Украинците кои се жртвувани како топовско месо.

Еве им пример како треба да си ги вратат мирот и слободата во својата родна татковина, оружјата со кои се испратени да гинат во борба против своите руски браќа и сестри, да ги насочат против нео-нацистичката хунта во Киев која ги жртвува на олтарот на воениот профитеризам.

Да не кажуваат после дека не било изводливо, тешко било, ќе имало жртви, еве им пример како треба да се борат за сопствената татковина, а не за воено-профитерските крвожедници.
Е овој пост треба да се направи стики, и да стои како потсетник!

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
Без разлика каков и да е Шојгу, не можеш да дозволиш платеници да ти праат екскурзии низ државата, да копаш патишта, да ти заземаат градови. Во таа смисла не смееја да си го дозволат ова. Пргожин го заболе за дали војници му умреле или не, дали правел грешки Шојгу или не, неговата и целта на тие што го држат Вагнер беше Шојгу затоа што откако им заврши договорот, сакаше да ги пренесе тие војници под капата на државата, значи да им ги скрати кешот на Пргожин и тие кои го држат. Нив ако ги интересирало дека војниците им гинеле, одамна ќе го напуштеа Бахмут.
Ова е официјалниот наратив што го тераа до пред два саата!

Од утре и други ствари ќе испливаат на површина…
Па ќе видиме и како војската тивко се приклучила на “маршот”! И кој наредил да се бомбардираат сопствени војници, и кој опструирал, и кој имал команда одговорност… и се!

Друга историја ќе читаш утре…

Член од
1 октомври 2022
Мислења
302
Поени од реакции
586
Изгледа слабо ти оди историја. :LOL:

Пред 100тина години се шамараа квалитетно, цела кралска фамилија заврши ликвидирана.
Во право си слабо ми оди на часој по историја а и на сите часој шо ми беа досадни со умот бев на друго место само физички бев присутен, ова ни на Худини не му успеало.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.884
Поени од реакции
21.816
Факт е дека денеска излегоа шарените од пештера, се изедоа тон го.на, се отворија други теми за најави крај на русија и светот во едно.
Ете важно и шарените денеска малце се порадуваа, сепак и они имаат право на малце радост !!!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.706
Поени од реакции
88.726
Работава испадна тресла се гора, родио се миш... :facepalm: А и беше чудно според мене што и западниве медиуми ја пренесуваа веста без некоја помпа како што знаат тие да пренесат. Се на се добра глума за денгубење

Член од
5 март 2023
Мислења
431
Поени од реакции
1.751
Факт е дека денеска излегоа шарените од пештера, се изедоа тон го.на, се отворија други теми за најави крај на русија и светот во едно.
Ете важно и шарените денеска малце се порадуваа, сепак и они имаат право на малце радост !!!
не само што се порадуваа туку ОРГАЗМИРАА

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
не само што се порадуваа туку ОРГАЗМИРАА
Јас ги разбирам…
Видоа шанса, кој за крај на војната, кој за победа на НАТО, кој за победа на Украина…

Вакво нешто нема да се повтори… нека се радуваат!

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.283
Поени од реакции
13.263
Па си ја имаа баш денес парадата за радост и разонода.
Што кур им требаше и ова будалеење?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.324
Поени од реакции
13.941
Викај Слава Путину и уживај…
До душа во Санкт Петерсбург е…
Ама останува безгрешен лидер…

Се надевам дека ќе научи нешто од ова денес…
Ова беше еден добар тест.

Kajgana Shop

На врв Bottom