Да одиме со втората опција - која му е тогаш целта на Пригожин? Влегува во генералштабот на јужната команда и открива тајни документи од Шојгу? Или се надева на масовно дезертирање на војската и поддршка на гувернерите и владата на РФ? Мене ми изгледа се што ќе направи е тотално непотребно крвопролевање а на крај ќе го јаде он и сите што го поддржуваат.Жал ми е само за овие на фронт
Во двете сценариа, штетата е направена
Целата војна е непотребно крвопролевање.Да одиме со втората опција - која му е тогаш целта на Пригожин? Влегува во генералштабот на јужната команда и открива тајни документи од Шојгу? Или се надева на масовно дезертирање на војската и поддршка на гувернерите и владата на РФ? Мене ми изгледа се што ќе направи е тотално непотребно крвопролевање а на крај ќе го јаде он и сите што го поддржуваат.
Историски за успешен пуч најважно е брзина и изненадување, да се фати владеачката гарнитура заспана и да ја земеш власта без притоа да може да се реагира благовремено. Пригожин прави се што е спротивно од успешно да го направи тоа што го вели, или глуми или полудел.
Може осетил опасност и морал да дејствува. Може само толку му сече, и се преценил. Во секој очигледно беше дека не штима работатa одамна меѓу нив. Изјавите беа alarming.Да одиме со втората опција - која му е тогаш целта на Пригожин? Влегува во генералштабот на јужната команда и открива тајни документи од Шојгу? Или се надева на масовно дезертирање на војската и поддршка на гувернерите и владата на РФ? Мене ми изгледа се што ќе направи е тотално непотребно крвопролевање а на крај ќе го јаде он и сите што го поддржуваат.
Да, имаше Руска понуда до Украина за кредит, кога Украина беше под Европски притисок, за нејзино приближување кон ЕУ, преку Јушченко, оти Јанукович беше про-руски настроен. @Таксист тоа подробно го објасни...Не сум сигурен дали им понудила кредит ама очигледно е дека украинската влада го направи погрешниот избор.
Ти требаше за короната една година, за оваа ситуација ќе ти треба две три...да разбереш кој кого напаѓа.Целата војна е непотребно крвопролевање.
Главниов на Вагнер збори како да има претрпено мозочен удар...
Одлука на Путин е целиов тек на операцијава. Иначе све ова треба да се посматра у склоп со сите геополитички случувања. Тешко дека ние од оваа перспектива ја разбираме оваа партија шах.Путин мора да ги реши и оние двајца Герасимов и Шојгу, пар неспособници без никакви идеи што да направат и да ја добијат војната. Бројката на жртви и на нивен грб паѓа што не го решија ова набрзина со гаѓање витални институции и им дозволија на зеленски и екипата 2 години да си функционираат нормално, да прават по 100 мобилизации да го уништуваат народот.
Не лупај глупости бе...дај прекини.На крајот одговорноста за сите тешкотии што ќе ги трпи Рускиот народ се кај Путин. Напраи стратешки погрешна одлука. Кажав уште и старт, Руското општество не беше подготвено за ваква војна.
Ако е така, реално тогаш он треба и он да си иде.Одлука на Путин е целиов тек на операцијава. Иначе све ова треба да се посматра у склоп со сите геополитички случувања. Тешко дека ние од оваа перспектива ја разбираме оваа партија шах.
Автоматски споено мислење:
Не лупај глупости бе...дај прекини.