Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Аиии фатаморгана :))) Нека гинеле будалите за никој не бил он хахахах. Ццц ее од вакви пички си патеше Грујо, што од еднаш станаа неутрални кога требаше највише гас да се даде.
Генерално сум со секој што ќе ви еби матер вас, во Украина ми е мерак да го јаде НАТО чисто да научат каде им е местото. За пирошката кажав, да се прашувам јас го обесам јавно на плоштад за да не му текне на друг да прави чалам, Вагнер им беше паметен потег за чистење на шлајмот и растеретување на буџетот.
Автоматски споено мислење:

Кога велев тоа што Русија поминува катастрофално во Украина е прашање на време кога ќе им предизвика нестабилност дома, тука на темава бевте - неее све е по плану, Русија непогрешливо ја води војнава, го понижува цело НАТО, ја демилитаризира цела Европа, бла бла бла.

Епа сега уживајте во шоуто.
Чиста среќа што во украинска војска се 100% пички, да имаше некој понорнален ќе требаше сами да го окупираат Киев. Ако кај овие гинат 18годишни, што останува кај Украина, уште 100 години нема да дигнат глава во поглед на населението што изгина.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.893
Поени од реакции
4.610
брат, не бладај, целава работа е зошто Шојгу сакаше да ги регулира овие платенициве со закон и секој да е пријавен како војник на РФ. На овој Пиригожин тоа не му одговара што лапа пари за него ваљда па пробува да направи некакво шоу. Политичката ситуација во РФ не е поделена па да очекуваме некакви пучеви и слично.
Ова е најобична кавга меѓу двајца неистомисленици.......
Со тенкови и механизирана пешадија.....
Што се караат за најобична превласт на војската....
На нуклеарна велесила.....
Ништо страшно, што би можело да е најлошо што може да се случи.....

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.488
Поени од реакции
43.382
Ова е најобична кавга меѓу двајца неистомисленици.......
Со тенкови и механизирана пешадија.....
Што се караат за најобична превласт на војската....
На нуклеарна велесила.....
Ништо страшно, што би можело да е најлошо што може да се случи.....
што ќе се случи? Ќе потрае ова шоу некое време додека не дојдат тенковите и оклопњаците. Иако не е лошо додека е време русиве да му свирнат еден Кинжал додека е таму во тоа генерал штабот.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.012
брат, не бладај, целава работа е зошто Шојгу сакаше да ги регулира овие платенициве со закон и секој да е пријавен како војник на РФ. На овој Пиригожин тоа не му одговара што лапа пари за него ваљда па пробува да направи некакво шоу. Политичката ситуација во РФ не е поделена па да очекуваме некакви пучеви и слично.
Да беше Руската војска способна да си ја заврши работата на време и како што треба во Украина, ќе немаше потреба ниту од Пригожин ниту од Вагнер. Ама не беше способна и се создаде паралелна воена структура со друг шеф кој доби на сила и сега си бара моќ.

Ова не е нешто непознато. Се случува кога државата во клучни ситуации ќе потфрли а други warlords како овој ќе добијат на сила. Еден куп пати се има случува и низ историјата.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.909
Поени од реакции
8.531
Генерално сум со секој што ќе ви еби матер вас, во Украина ми е мерак да го јаде НАТО чисто да научат каде им е местото. За пирошката кажав, да се прашувам јас го обесам јавно на плоштад за да не му текне на друг да прави чалам, Вагнер им беше паметен потег за чистење на шлајмот и растеретување на буџетот.

Па кога ти неможеш ќе дркаш на друг да го направи тоа што ти сакаш. Cuckold much? Така некако ми се чиниш. Австралијанката добра е?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Па кога ти неможеш ќе дркаш на друг да го направи тоа што ти сакаш. Cuckold much? Така некако ми се чиниш. Австралијанката добра е?
Немам време јас да се заебавам со вошки, само со крупен дивеч. Кај сестра ти сум сега во Македонија, доста беше од Австралија.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
што ќе се случи? Ќе потрае ова шоу некое време додека не дојдат тенковите и оклопњаците. Иако не е лошо додека е време русиве да му свирнат еден Кинжал додека е таму во тоа генерал штабот.
Да. да ништо не е ова. Ќе го скинат и тоа е. Тоа што изјави дека под директива на Шојгу и Герасимов ги бомбардирале мислиш ќе има некој PMC од Русија со таква бројка ? Плус изјавите дека Шојгу и Герасимов ја заебале работата и дека х 3 се жртвите на Русите од тоа што објавуваат сигурно ќе мотивира да одат повеќе. Плус загинатите од овој интерен конфликт што може да ескалира.

Од вчерашниот глуп сарказам hehe da moskva ja zazele дојдовме да гледаме окупирање на штабови по Ростов, видеа од Русија каде горат возила и се шпекулира дека се на Вагнер, дека хеликоптер е срушен.
Ништо страшно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.488
Поени од реакции
43.382
Да. да ништо не е ова. Ќе го скинат и тоа е. Тоа што изјави дека под директива на Шојгу и Герасимов ги бомбардирале мислиш ќе има некој PMC од Русија со таква бројка ? Плус изјавите дека Шојгу и Герасимов ја заебале работата и дека х 3 се жртвите на Русите од тоа што објавуваат сигурно ќе мотивира да одат повеќе. Плус загинатите од овој интерен конфликт што може да ескалира.

Од вчерашниот глуп сарказам hehe da moskva ja zazele дојдовме да гледаме окупирање на штабови по Ростов, видеа од Русија каде горат возила и се шпекулира дека се на Вагнер, дека хеликоптер е срушен.
Ништо страшно.
Пиригожин лаже, и тоа многу лаже у последно време. Никој не го нападнал, целата работа беше за тоа што Шојгу сака да ги регулира со закон. А овој не сака.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.319
Поени од реакции
13.932
Пиригожин лаже, и тоа многу лаже у последно време. Никој не го нападнал, целата работа беше за тоа што Шојгу сака да ги регулира со закон. А овој не сака.
Само многу прост човек може да поверува во обвинувањата на Пирошката.

Објави типот дека прво ги гранататирале, па со хилихоптери ги нападнале па пак ги гранатирале.

Без ниту едно видео да имаат од нападите. Мислам да, со тон дронови и мобилни, немаат едно ебано виде.

Мене ми изгледа на тешка местенка за да ги намамат да продолжат со офанзивата Зеленио и ко. Бидејќи ја откажаа поради нула резулатати.
Мое лично мислење.

Кој пуч или воен удар се најавува бре преку социјални мрежи. Ретардирани сте бре…

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.488
Поени од реакции
43.382
не ги сфаќам ботовиве што се радуваат ако ПМЦ Вагнер превземе контрола врз Русија, мислат дека војната ќе престане доколку воена хунта ја земе власта. Иначе Путин се јавил, рекол дека ќе ги реши.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Само многу прост човек може да поверува во обвинувањата на Пирошката.

Објави типот дека прво ги гранататирале, па со хилихоптери ги нападнале па пак ги гранатирале.

Без ниту едно видео да имаат од нападите. Мислам да, со тон дронови и мобилни, немаат едно ебано виде.

Мене ми изгледа на тешка местенка за да ги намамат да продолжат со офанзивата Зеленио и ко. Бидејќи ја откажаа поради нула резулатати.
Мое лично мислење.

Кој пуч или воен удар се најавува бре преку социјални мрежи. Ретардирани сте бре…
Тој ги даде изјавите дали се точни или не ќе видиме. Ама штетата е направена. Ако некој напише свое мислење е ретардиран и прост освен вие екипата која патем вчера правевте обиди за сарказам и видеа од забави за да гледаме сега приватна војска да окоупира државна територија и заменик министерот и генерал Алеексев од генералштабот да одат да преговараат.
Инаку велиш ова е феинт?

Kajgana Shop

На врв Bottom