Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Најголема болка е шпицот. Ако не донесат салам играч таму, тури му кур на се.
Шпиц, голман, 2 везни, одбранбен.

Многу шпекулации има и за заминувања: Де Геа, Мегваер, Мектоминеј, Фред, Ван де Бек, Еланга... за Марсијал и Санчо уште ништо не ме сретнало.
Гринвуд почнал со полесни тренинзи ваљда, ќе видиме што ќе биде со него.

После вестите дека сме се откажале од Кејн, од вчера пак засилија шпекулациите, демек му рекле да притисне за трансфер доколку сака да дојде. Можно е шпекулациите што не поврзуват со други напаѓачи да се пуштени од клубот со цел на Леви да му изгледа дека не се запнати по секоја цена да го земеме Кејн па подпцна да притиснат и клубот и играчот. Мислам дека имаме шанси, особено ако не земат шеиците.

Покрај Маунт уште еден по дефанзивно настроен играч во средина е маст. Кој би бил тоа навистина незнам. Изгледа Рајс го сакаа нашите но колку што пратам Сити и Арсенал се пред нас за него моментално.

Во одбраната десната бековска позиција ни е нај тенка во стартната 11ка но тенки сме и на штоперската со оглед на тоа што Варан е склон на повреди. Идеално би било 2 играчи тука но некој што би можел да ги покрива двете позиции би било исто добро. Освен Тимбер не ми текнува на друг сличен профил. Инаку повеќе не поврзуваат со штопери, Дисаси последно име што се врти откако стана јасно дека Ким ќе оди во Баерн.

Од нас зависи за ДДГ. Потписот од клубот се чекал, ДДГ прифатил. Ако има веројатност за Онана, нема да му го продолжат. Малку педерски кон ДДГ од наша страна после толку години поминати во клубот до 5 до 12 да го држиме во неизвесност, ама тоа е...

Мислам дека и во позадина се финишраат фазите за продажба на клубот и затоа ќе се прави брз форс кон Маунт и Онана. Инаку нема веројатност да се спремаат 100м ако нема продажба.

Баји и Телес ќе се продаваат, ама не очекувам голем износ да земиме за нив. Со евентуална продажба на Мегваер ќе се загризи по нов стопер. Го пропуштивме Ким, а еве сега со овој Дисаси не поврзуваат како алтернатива. Не сум го следел и не знам што да очекувам од него.

Рајс нема веројатност да заврши кај нас и мислам дека ќе се доведе Рабиот како слободен да закрпиме во тој дел.
Касемиро-Бруно-Маунт би изгледала добро средината. Рабиот-Фред-Ериксен од клупа не би било лошо.
Од евентуална продажба на Дони и Скот може да се направи простор за плус еден во овој дел. И Медисон е зицер според мене ова лето. Ќе може да има здрава ротација, плус еден од Маунт или Бруно да покрива по крилата.

За шпиц е претешко да очекуваме да го доведеме Кејн. Прво, од финансиска гледна точка испод 100м тешко да се преговара.Второ, од негова играчка перспектива не знам дали би бил толку лесно одлучен на негова возраст да прави трансфер. Според мене пологично е да остани во Тотенхем или да оди во тим кој е сериозен аспирант за титула зошто нема уште многу фудбалски години пред него за да експериментира за титули. За да сме второто во Англија ќе треба ова лето да направиме чудо и да доведеме сериозен квалитет...
Така да пологични решенија мислам може да ни бидат Хојлунд, Рамос, Влаховиќ во нападот.

Мислам дека и Гринвуд се спрема под полна пареа изминатиов период да ја врати физичката форма, па ќе му се даде шанса на предсезоната да се види колку е ментално способен да се врати на терените. Сепак година и половина надвор од ритам со еден куп проблеми над глава може да му рушат многу работи во играчки план. Еве што им се случи претходно на Лингард и Санчо...Во нозете може да имаат, но ако во главата не се начисто...

По крилата сакам Амад да добие шанса на припремиве и да видиме дали може да се носи во ПЛ. Страшен потенцијал е и донесе одлична одлука да оди чекор назад со позајмицата во Чемпионшип (не да бара прволигашки фудбал како во минатото со Јанузај со Дортмунд, Переира со Гранада и Валенсија, па може да се каже и за Пелистри со Алавес и да има редуцирана минутажа без простор за сериозен развој).

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Нема никакви шпекулации за Марсијал?
Нема шанси, бар ако останала една мозочна клетка у управа, да се продава Марсијал ако не се договори предходно друг шпиц. И во ситуација кога Марсијал е во тимот ни фали играч, а не па ако се продаде. Јес да е повреден у 80% од сезоната па му доаѓа ко и да го немаме, ама не верувам дека ќе се продава единствениот напаѓач ако предходно не се осигура друг.

Ако успее Гринвуд да ја врати формата ќе биде како ново засилување. Би играл шпиц и ќе ротира со Антони десно. Па ако доведат нов напаѓач Марсијал би бил 3 избор во тој случај. Изгледа Маунт ќе ни биде прво засилување и тоа наредна недела.Мислам дека ако понудат 50 +5 милиони Челзи би прифатиле.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Нема шанси, бар ако останала една мозочна клетка у управа, да се продава Марсијал ако не се договори предходно друг шпиц. И во ситуација кога Марсијал е во тимот ни фали играч, а не па ако се продаде. Јес да е повреден у 80% од сезоната па му доаѓа ко и да го немаме, ама не верувам дека ќе се продава единствениот напаѓач ако предходно не се осигура друг.

Како да имаме нешто ќар дека е во тимот. Чисто колку да го броиме беше сезонава.

Како да имаме нешто ќар дека е во тимот. Чисто колку да го броиме беше сезонава.
Имаше нешто како наводно од Саудиска Арабија прашувале за Марсијал нашите барале 20 мил. Јас да сум гратис ќе им го дадам само да се оттарасам од него .. Апсолутно немаме никаква корист од него ем си зима 300к неделно е се е повреден.

Mount + Onana + Hojlund + Random DM (Rabiot/Lavia) e 10/10 transfer window so ogled na situacijata. Br.11 ako se vrati toas e veke seriozno nadgraden lanskiot tim.
Mount + Onana + Kane + Rabiot е добар трансфер период но не и одличен барем уште еден одбранбен да се земе.

Mount + Onana + Kane + Rabiot е добар трансфер период но не и одличен барем уште еден одбранбен да се земе.
Ако остане кеш може да се земе Дисаси или Тодибо.Ама оваа листа на играчи би не чинела 200 милиони сигурно.Кејн тешка работа мислам дека ќе земат некој млад напаѓач како Хојланд , Рамос или Коло Муани.

Ако остане кеш може да се земе Дисаси или Тодибо.Ама оваа листа на играчи би не чинела 200 милиони сигурно.Кејн тешка работа мислам дека ќе земат некој млад напаѓач како Хојланд , Рамос или Коло Муани.
Знам оти е тешка работата за Кејн но идеален ќе беше за во нападот.. Хојлунд воопшто не ми е гледан ниту Муани но Рамос го имам гледано повеќе пати но за него бараат 80 мил фунти што е многу, исто и за Хојлунд Аталанта бара некој си 75 мил фунти и тој е скап останува само Муани за него не сум сретнал колку барат..

Знам оти е тешка работата за Кејн но идеален ќе беше за во нападот.. Хојлунд воопшто не ми е гледан ниту Муани но Рамос го имам гледано повеќе пати но за него бараат 80 мил фунти што е многу, исто и за Хојлунд Аталанта бара некој си 75 мил фунти и тој е скап останува само Муани за него не сум сретнал колку барат..
Па и за него околу 80 милиони евра ќе е сигурно. Тројцата се млади и талентирани напаѓачи. Кејн ако направи како Маунт да му каже на тој Леви дека не потшишува нов договор можеби би го земале ама 90% сум сигурен дека нема да дојде Кејн.

Лето 2055 Марсијал не го даваме…

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom