Според муабетов, Алкараз не се повредил, туку едноставно се распаднал физички. А и психички, пошто самиот вика дека според него причина е големината на натпреварот.
Или со други зборови, искуството си го направило своето.
секако дека се знаеше , ти беше сигурен уште кога Новак се роди , а ни неговите не знаеле дали ќе се определи за тенис.
Новак играл врвен тенис во полуфинале еј немој да сереш ??? алкараз имаше 2 3 поише неизнудени до моментот... тотално работите одеа накај шпанецот почна и повисок процент да има на поени на прв сервис, новак се топеше ко мраз на жешкото.. исходот да беше фит Алкараз никад нема да го знаеме , ама дека толку доминирал Ноле денес жими куров... нека си го дупи сега Руд во финале , за него вакви коментари давај
ne znam kolku vreme si na forumot,i kolku si pratel 12-13 godini shto imam pishuvano za Novak, ili kolku go poznavam kako igrach pa da procenam kako ke se odviva mechot.Za info samo,ushte posle famoznata 2011 pishuvav ovde deka Novak ke e goat i ke gi sobori site rekordi.Pratam cel zivot tenis i objektivno sum procenil za shto e sposoben,posebno koga voskresna posle promenata na ishranata gluten free 2010 god.Vo toj vremenski period od 2011 navamu,nastrana povredite,jas najmnogu se plashev od negoviot karakter,arogancija shto ja nabi i povremenite fazi na letargija i glume je ludilo shto znaea da go fatat.Osven koga igraahe so Rafa i Fed,moshne cesto imashe mecevi kade gubeshe od poslabi protivnici bash od potcenuvanje,smetashe deka treba site da mu se plashat i da pobeduva laganica.Toj sigur o posle takvite porazi ili turbulentni tesni pobedi nemashe da dade izjava kao deka go potcenil protiv ikot,ama tolku dobro go poznavam kako igrach shto tvrdam deka toe beshe prichinata.Sto pati ovde imam pishano deka Djovak da go imashe fanatizmot na Rafa sega ke imashe nad 30 slema.Toa kako doobjasnuvanje zoshto posle samo 3 gema denes znaev deka ke pobedi,osven,neli,ako ne se povredi.Denes go imashe toj pristap,pogled,kako da igra so Rafa ili Fed.Lani i koga gubeshe od Cicipas 2:0, koga go dobi tretiot set znaev deka pobeduva.Cnim go vidish deka voglavnom molchi i ne pokazuva emocii,vlezen e vo toj negov war mode.Lugje,abe zborime za Djokovic.shto ne e jasno,pa toj kolku shto ima dobieno tesni mecevi na zivci i nervi nema nikoj na cel tur.Plus,pravilo e deka Djovak kako odminuva mechot se vrakja na fizicki plan,za maratoni bar toj i Rafa se magistri.Krajno,site ovde moze da se soglasime deka Alcaraz e na pikot od negovata forma, a Djovak luta i se bara vekje dva meseci,ushte e na loading 70%, i eve go epilogot.Da1:1 vo setovi beshe,ama posle takvo maltretiranje Alcaraz,i ako ne mu bea grchevite,fizicki povekje ke padneshe od Djovak.Inaku,Alkaraz ne e povreden, tuku grchevi, vo polza na diskusijata.Inaku ushte eden frapanten podatok
Djovak do sega ima nastapuvano na 74 slema,od koi shto na 35 igra finale ili toa mu doagja deka na sekoj vtor slem e finalist
Па пред повредата беше 1-1 во сетови егал меч. За какви правила зборуваш, ова не е програмиран робот па секој удар да биде длабок на линија. И како тоа му исчезнал форхендот кога 20+ винери му заби само у првите два сета?
druze,ako gi gledashe mecevite na Alcaraz do denes na RG, ke me razbereshe,ovaka,aj da probam da ti nacrtam.Alcara na prethodnite pet mecha gi razbivashe protivnicite so agresivni silni ramni udari,bukvalno bombi letaa.Denes nemashe nishto od taa igra.Shto spomnuvash vineri.Da,normalno deka koga igrash tenis i dobivash set pa i parirash vo izguben set deka ke imash vineri,ne moze da zbirash poeni od neiznudeni ili servis greshki.Zboram za game planot.Ne znam sho ne ti e jasno.Denes toj ne mozeshe da ja nametne taa igra,naprotiv, Djovak ja diktirashe igrata.Vprochem,nie moze da se inaetime i filozofirame ovde,ama,eve,procackajte po netot,twiterot,sho kazuvaat teniserite,aktivni,penzionirani itn
Според муабетов, Алкараз не се повредил, туку едноставно се распаднал физички. А и психички, пошто самиот вика дека според него причина е големината на натпреварот.
ne znam kolku vreme si na forumot,i kolku si pratel 12-13 godini shto imam pishuvano za Novak, ili kolku go poznavam kako igrach pa da procenam kako ke se odviva mechot.Za info samo,ushte posle famoznata 2011 pishuvav ovde deka Novak ke e goat i ke gi sobori site rekordi.Pratam cel zivot tenis i objektivno sum procenil za shto e sposoben,posebno koga voskresna posle promenata na ishranata gluten free 2010 god.Vo toj vremenski period od 2011 navamu,nastrana povredite,jas najmnogu se plashev od negoviot karakter,arogancija shto ja nabi i povremenite fazi na letargija i glume je ludilo shto znaea da go fatat.Osven koga igraahe so Rafa i Fed,moshne cesto imashe mecevi kade gubeshe od poslabi protivnici bash od potcenuvanje,smetashe deka treba site da mu se plashat i da pobeduva laganica.Toj sigur o posle takvite porazi ili turbulentni tesni pobedi nemashe da dade izjava kao deka go potcenil protiv ikot,ama tolku dobro go poznavam kako igrach shto tvrdam deka toe beshe prichinata.Sto pati ovde imam pishano deka Djovak da go imashe fanatizmot na Rafa sega ke imashe nad 30 slema.Toa kako doobjasnuvanje zoshto posle samo 3 gema denes znaev deka ke pobedi,osven,neli,ako ne se povredi.Denes go imashe toj pristap,pogled,kako da igra so Rafa ili Fed.Lani i koga gubeshe od Cicipas 2:0, koga go dobi tretiot set znaev deka pobeduva.Cnim go vidish deka voglavnom molchi i ne pokazuva emocii,vlezen e vo toj negov war mode.Lugje,abe zborime za Djokovic.shto ne e jasno,pa toj kolku shto ima dobieno tesni mecevi na zivci i nervi nema nikoj na cel tur.Plus,pravilo e deka Djovak kako odminuva mechot se vrakja na fizicki plan,za maratoni bar toj i Rafa se magistri.Krajno,site ovde moze da se soglasime deka Alcaraz e na pikot od negovata forma, a Djovak luta i se bara vekje dva meseci,ushte e na loading 70%, i eve go epilogot.Da1:1 vo setovi beshe,ama posle takvo maltretiranje Alcaraz,i ako ne mu bea grchevite,fizicki povekje ke padneshe od Djovak.Inaku,Alkaraz ne e povreden, tuku grchevi, vo polza na diskusijata.Inaku ushte eden frapanten podatok
Djovak do sega ima nastapuvano na 74 slema,od koi shto na 35 igra finale ili toa mu doagja deka na sekoj vtor slem e finalist
После изјавата сеа шо ја видов дека тензијата на мечот била главен фактор што значи психички влегол хаотично, а тоа има многу везе и со како телото реагира , нема моментално тенисер што може да го добие Новак. Одлична шанса да комплетира и 4 слема во една сезона и ако е здрав и прав да брои и до 30.
Ете како може еден меч да смени мислење за играч. Иста мочка е Алкараз ко Руне , Синер , Алиасиме бла бла... само што е технички попоткован и многу покомплетен.
Нека се палат на мастерси , ама Новак нема конкуренција на ГС. Едино Америка му гази по жуљ ама и тоа годинава ќе го надвладее.
Тензијата на натпреварот еј , ти ебам зубите дабарски!
Епа топ за него
Само повреда ќе го спречи Новак очигледно.Ебате тенисерите лигави...
После изјавата сеа шо ја видов дека тензијата на мечот била главен фактор што значи психички влегол хаотично, а тоа има многу везе и со како телото реагира , нема моментално тенисер што може да го добие Новак. Одлична шанса да комплетира и 4 слема во една сезона и ако е здрав и прав да брои и до 30.
Ете како може еден меч да смени мислење за играч. Иста мочка е Алкараз ко Руне , Синер , Алиасиме бла бла... само што е технички попоткован и многу покомплетен.
Нека се палат на мастерси , ама Новак нема конкуренција на ГС. Едино Америка му гази по жуљ ама и тоа годинава ќе го надвладее.
Тензијата на натпреварот еј , ти ебам зубите дабарски!
Сепак имај во предвид дека е дете, кое веќе е под огромен медиумски притисок. Неможе тоа да не му влијае. Прв меч му е со Новак/Рафа на ГС, а фаворит беше пред мечот.
Рафа кога ги имаше годините на Алкараз немаше респект и мислост према никој дали беше во прашање Федерер, Агаси или некој трет газеше се пред себе едностано беше непобедлив.Никогаш нема да биде Алкараз на ниво со Рафа,добар е да има притисок ама не е на ниво на Рафа Надал.
Сепак имај во предвид дека е дете, кое веќе е под огромен медиумски притисок. Неможе тоа да не му влијае. Прв меч му е со Новак/Рафа на ГС, а фаворит беше пред мечот.
Рафа на тие години веќе имаше 2 РГ и го болеше курот за доминацијата на Фед. Овој со тоа што го покажа од средина на 2022 , па еве до денес личеше дека има зрелост и дрскост да му парира на Новак , ама очигледно ќе почека уште некое време Новак да се пензионира или повреди. Ова ќе му биде голема лекција, ама пак си покажа на крај дека сепак големата тројка е недопирлива , а во моментов Новак единствен активен и во игра (зборам за ГС). Мастерси е хаос веќе, а и друго е 2 добиени.
ste videle voopsto takvo nesto od sportist do sega, da mu otkazi teloto, ne pamtam nesto slicno, osobeno ne za igrac na koj mu se predviduva da rushi rekordi vo idnina..pokje e od kolku silno udiranje igrata, pocna udaranjeto da e vo negova polza, ako go imashe kapacitetot ke go izudarashe i slednite dva seta i cao prijatno no sepak ne
Боже Господе. Прво, и да би ми се десило вакво нешто не би го изјавил ова никад зашо е срамно и глупо, второ, како бе може да доживееш грчеви и откажување на телото ради "тензија на голем и битен меч"? Ок сеа, можда Алкараз е млад и има 20 години ама да не се заебаваме и правиме наудрени, веќе има 1 ГС титула и еден куп битни и тешки мечеви позади себе. Точно е дека прв пат игра против Новак на ГС, ама брате кој ти курац бре, и да изгубиш не е страшно ама човече му откажало телото пошо мечот бил тензичен и голем.
У шок сум жими се, прв пат гледам вакво нешто у тенисов од машки тенисер.
Нема ништо срамно ниту лошо да паднеш против вакви легендарни атлети, стресот е страшна состојба на телото и умот и знае да влијае на разни начини. Многу поголеми и поискусни луѓе паѓале како круши под притисок, камоли 20 годишен тенисер на почетокот на кариерата.
Алкараз се шо треба е да најде искусни луѓе, психолози и пред се кондициски тренери кои ќе го научат да калкулира. Неможеш ти да маваш нонстоп со 200км на саат и да нема последици.
Класа е над next gen, ако го служи здравјето ќе ја заврши кариерата со 10+ слема минимум и тоа само на чист талент. Другото од него зависи.
Тука беше јасна победата, Луцифер ќе избега од овој поглед а не 20 годишно дете исхајпано од стековци. Ги јаде ваквите Новак секогаш и секаде. У прва прилика им става до знаење кој е кој во тенисот.
Ова е у втор сет кога спаси 3 брејк-сет топки за Алкараз. Му избега и вториот сет само колку да можат стековците да се правдаат дела било егал и дека да не се повредел друго ќе било. Можеби не 6-1 6-1 ама дека било што друго освен победа на Новак ќе видевме вчера, тоа мало морген. Го имаше мечот у раце од самиот старт.
А ова издишувањето на Алкараз е доказ за муабетите на Ставро што ги праеше пред турниров, а и општо за стилот на игра на малиот, дека со таков пристап ќе си има проблеми понатаму у кариерата.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.