Фан клуб: Пелистер!

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Ахахахаха овај до тренерот стигна да го праша некој дали го познава хахаха. Ова за со пуканки е, да седиш и да си читаш.

Ushte ova i nema sho da diskutirame pokje. Ako ne si navivach ako ne idish na utakmici zoshto na forum samo referati i na fb referati protiv site??? Ti koj si greg popovic pa se znajsh??? Ne ni trebat takvi navivachi nas tuku ni treba nekoj sho ke dojdi v sala da ne podrzhi igrame FINALE. Neshto nezamislivo za nekoj lugje. Bidi pozdraven i da, ke prajme muabet ke vidime (na normalen nachin ne e ova zakana da ne snimash i tuka nema potreba).
а кај бевте цела година или сега ви текна да идите полуфинале и финале и ке пејте чкембари вечно ке се со тебе ?

а кај бевте цела година или сега ви текна да идите полуфинале и финале и ке пејте чкембари вечно ке се со тебе ?
Чкембари ko ke pisis ke pisis so golema bukva oti nie sme INSTITUCIJA. Nie odime na site frontoj i na kosarka i na rakomet i na fudbal po sela se e isposhtovano od nasha strana. A vie so akaunto lazhen napraen sedete od doma i slukajte.

Како шо се бараше промена на тренери во ракометот после изгубените титули, така бараме и во кошарката. После неуспех треба да следи соопштение, интервју да се дај , и крајна ситуација оставка. Како и да е кошарката ни е трет спорт во градо, ама то не значи дека така ќе се остат работите. Како прво немаме никаква игра се е насила изиграно индивидуално, успех не е да играш финале, успех е да освојш титула. За жал мац си прај негови филмој со уште 4,5 души јас уште незнам како му верват лсжи пари чоеко е.Во овие 4,5 години многу пари се испраја преку кошарката, но тоа продолжува и понатаму а успех нема. Ни бранам некој ни ништо сите исто лајно се.
Стајич, Караџовски во најбитните утскмици нигде ги нема двата во финалето вкупно 20 коша немат клаено, тука нешто смрди. Од секогаш најсумливи ми беа во тимот тие, Караџовдки од 10 шута една 3ка од двај даде, пари и само пари , ако продолжете вие во лагите да вервате на скопјаните. Од играчи до управи се скопско ќе ви е па после мислетесе. Да не испадни против сум, напротив сакам јака кошарка сакам титула, Недела да ги тепаме па барем 2:2 да биди на мајсторка ск ќе му одиме.

Како шо се бараше промена на тренери во ракометот после изгубените титули, така бараме и во кошарката. После неуспех треба да следи соопштение, интервју да се дај , и крајна ситуација оставка. Како и да е кошарката ни е трет спорт во градо, ама то не значи дека така ќе се остат работите. Како прво немаме никаква игра се е насила изиграно индивидуално, успех не е да играш финале, успех е да освојш титула. За жал мац си прај негови филмој со уште 4,5 души јас уште незнам како му верват лсжи пари чоеко е.Во овие 4,5 години многу пари се испраја преку кошарката, но тоа продолжува и понатаму а успех нема. Ни бранам некој ни ништо сите исто лајно се.
Стајич, Караџовски во најбитните утскмици нигде ги нема двата во финалето вкупно 20 коша немат клаено, тука нешто смрди. Од секогаш најсумливи ми беа во тимот тие, Караџовдки од 10 шута една 3ка од двај даде, пари и само пари , ако продолжете вие во лагите да вервате на скопјаните. Од играчи до управи се скопско ќе ви е па после мислетесе. Да не испадни против сум, напротив сакам јака кошарка сакам титула, Недела да ги тепаме па барем 2:2 да биди на мајсторка ск ќе му одиме.
Не коментирај така, за зло ќе ти земат. Оти кај нас се научени луѓето ако си против сигурно некои мрачни сили те терат.

Поздрав до Димче, Бобан и Мац. Сега уште аплауз да му дајте цела сала на овие неписмените.

10 + години ви играт близнаците и не знајте да ги застаните. Гледа некој како играт овие "нашите". Во право е ликот погоре, се дупнаја од местење. И каде со Горјан бе, не ми се верува, па јас го чував бе на тренинг хахаха.

Со ваков тим и јас можам да играм финале, и то за неверојатни 500евра плата.

Доста е со Мац, 2 сезони метли ни мават, мора да има одговорност. Аут Караџа, Бобан, Мац, босанецот шо не знај да шутка ака ХаџиПромаши, итн.

Ало Чкембари се слушаме? Аеродром ви стави препрекааа, баш е певлива. Ама овде ви нацртаја детелинка и поддршка а?

Се надевам на промени следна сезона, честито титула МЗТ.

Денес бројката ме изненади на Чкембари, искрено очекував помалку луѓе, а и општо салата беше прилично исполнета.
Фемили во недела, при водство од 2-0 на меч за титула дојдоа 50 луѓе, и уште имаат лице да кажват за врв и дно. Во однос на маицата, чесно поштено одземена(со кој ум не знам прошета пред натпревар пред сала дечкото со реквизит) и запалена на натпревар против ривалот од кој е и реквизтот. Комити во март палеа цела утакмица клупска опрема од Пелистер земена од играчите па вакви коментари немало.

Пелистер дупло послаб од Мзт. Иако речиси и воопшто не пратам кошарка, очигледно беше дека немаме никакви шанси, а и вака лаички кажано ко да немавме ни желба за нешто плус.

Градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски и Извршниот директор на Таскфорце БПО ДОО, Ацо Додовски, денес го потпишаа договорот за заедничко вложување, управување и соработка во Кошаркарскиот клуб „Пелистер“ од Битола.

Со овој договор Таскфорце БПО ДОО се обврзува во следните три сезони да биде генерален покровител на Клубот и да ги исполнува условите од член 3 од договорот, додека општината останува 100 процентен сопственик на клубот и потребно е да постапува согласно договорените обврски.

На потпишувањето на договорот претходеше едногласна поддршка од страна на Советот на општина Битола.

TASKFORCE и Општина Битола ги здружија силите: Договор за генерално спонзорство од страна на нашата компанија кој ќе отвори нова ера за кошарката во Битола и клубот со долга традиција - КК Пелистер

Денес, нашата компанија, со ставањето потпис на договорот за генерално спонзорство кон КК Пелистер, одлучува да ја редефинира иднината на кошарката во градот под Пелистер, познат по својата долга спортска историја во овој спорт.

Овој договор, за љубителите на кошараката и клубот значи историски договор за подршка, во период кога клубот се соочуваше со многу предизвици.
Визионерското водство на извршниот директор на TASKFORCE, Ацо Додовски да се одлучи на вакво партнерство во градот каде компанијата има повеќе од 1.000 вработени, ќе означи значајна пресвртница во спортската историјата на градот и саканиот кошаркарски клуб. Општина Битола, како главен акционер во КК Пелистер, го препозна огромниот потенцијал на TASKFORCE и нивната непоколеблива посветеност за подршка на кошарката.

Овој ексклузивен спонзорски договор, кој ќе трае три години, ја симболизира взаемната доверба и заедничката визија помеѓу TASKFORCE и Општина Битола. Со ова партнерство, TASKFORCE ќе го поттикне КК Пелистер кон нов раст и успех, со планови да го издигне на нови височини и на национално и на меѓународно ниво.

Ацо Додовски, извршен директор на TASKFORCE, го изрази своето задоволство, изјавувајќи: „Возбудени сме што ќе ги здружиме силите со Кошаркарскиот клуб Пелистер. Ова генерално спонзорство ја претставува нашата посветеност да инвестираме во развојот на локалните таленти, да привлекуваме странски таленти, но и да ја акцентираме нашата посветеност кон негувањето на потенцијалот на овој клуб со долга историја.

Градоначалникот Тони Коњановски го нагласи значењето на овој договор за градот и неговите жители. „Ова партнерство помеѓу TASKFORCE и Општина Битола ја одразува нашата заедничка страст за битолскиот спорт и нашата посветеност кон негување таленти во нашата заедница. Оваа соработка ја замислуваме како катализатор за позитивни промени и за успеси кои ќе бидат гордост за нашиот град“.

Договорот за спонзорство опфаќа широк опсег на стратешки иницијативи, а TASKFORCE, познат по својата корпоративна експертиза на менаџирање на голема компанија и со глобалната мрежа која ја има, ќе ги искористи своите ресурси за да создаде средина од светска класа за клубот, овозможувајќи им на играчите и тренерскиот персонал да се истакнат на секој план.

Ова револуционерно партнерство е подготвено да отвори нова ера за Кошаркарскиот клуб Пелистер, да ги стопли срцата на спортските ентузијасти, и да ја обликува иднината на клубот, која ќе остави неизбришливо наследство во иднината, која еден ден ќе биде сјајна спортска историја.

Sega jas ne razbiram ili so e muabeto, Taskforce ke go vodi klubot so 100 000 evra a opstinata na document ke bidi gazda 100% so akcii I 250 000 evra so znaci klubot se dava samo drug da go vodi so znaci si najde Mac firma so ke dava pari a toj da bidi glaven ili vistina ovie sakaat da napravat nesto so klubot da go reafirmiraat zemat salam igraci I krenat edno skalilo pogore oti imase muabeti deka uste ne se plateni kesar I malesevic, isto ako se znaj 4500 Plata na Mac pola budzet ke odi za niv samo ,malku ne mi e jasno so e rabotata no vremeto ke pokazi ovie barem svoj pari ke davaat za razlika od fudbalot ili pak od so ke mestat utakmici ovde ke gi vrtat samo opravdaat parite vistina ne mi e jasno so sakaat da pravat

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Sega jas ne razbiram ili so e muabeto, Taskforce ke go vodi klubot so 100 000 evra a opstinata na document ke bidi gazda 100% so akcii I 250 000 evra so znaci klubot se dava samo drug da go vodi so znaci si najde Mac firma so ke dava pari a toj da bidi glaven ili vistina ovie sakaat da napravat nesto so klubot da go reafirmiraat zemat salam igraci I krenat edno skalilo pogore oti imase muabeti deka uste ne se plateni kesar I malesevic, isto ako se znaj 4500 Plata na Mac pola budzet ke odi za niv samo ,malku ne mi e jasno so e rabotata no vremeto ke pokazi ovie barem svoj pari ke davaat za razlika od fudbalot ili pak od so ke mestat utakmici ovde ke gi vrtat samo opravdaat parite vistina ne mi e jasno so sakaat da pravat

Maslinko pred potpis so Rabotnicki taka da…

Site gore dolu pocnaja da prat ekipi za sega od nas nisto,mislam deka posle rabotnicki kako sho ima najava kje ima pogolem budzet i od nas da se gledat igraci za podolgi stazi mladi i zelni za dokazvanje,Luka Stojanovski od euro nikel i maksim mitevski od gostivar ako mozat barem eden od niv da se donesi ne kje e loso po 23 godini imat a kinat odbrana i imat sut i dobri se napad,namesto karadza bi dosle mnogu dobro.

Site gore dolu pocnaja da prat ekipi za sega od nas nisto,mislam deka posle rabotnicki kako sho ima najava kje ima pogolem budzet i od nas da se gledat igraci za podolgi stazi mladi i zelni za dokazvanje,Luka Stojanovski od euro nikel i maksim mitevski od gostivar ako mozat barem eden od niv da se donesi ne kje e loso po 23 godini imat a kinat odbrana i imat sut i dobri se napad,namesto karadza bi dosle mnogu dobro.
a zosto luka stojanovski ili maksim?! ko mozi bitolski deca za dzabe sedeja na klupa ova godina ...? ama tolku ni e kapacitetot ko ke ne true nekoj drug...

a zosto luka stojanovski ili maksim?! ko mozi bitolski deca za dzabe sedeja na klupa ova godina ...? ama tolku ni e kapacitetot ko ke ne true nekoj drug...
Koj bitolski deca?? Dzodzo si begal na sred trening da go gleda partizan-real, klipceto igra po 3 utakmici deno i za mladinci i za u18 kako odat tamu neznam tie kategorii go otepaja deteto a ashki??? Ashki e prikazna za sebe, znajsh kolku beshe pijan nokjta pred finaleto so mzt vo Bitola???? Nemozese na noze da stoj. Samo beljata e uporen do kraj ima inaet vo dechkoto se drugo e gjubre a to se vide so rabotnicki doma poslednite 4 minuti gi klava pazi 0 NULA kosoj kladovme do kraj bunari mavaja. Aj sikter tamu so tie prikazni. I tie sho zaminaja trueja dosega ama konechno ke dojdat podobri vreminja bez lazhovi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom