Ма секако дека „...се нема слеано...„, оти за „прогреснивното бањато граџанство„ патриотизмот е „историски„ надмината потреба...слично како и со религиозната потреба, нели, која е „опиум за народот„...ама се‘ уште опстојува.Се надевам у најмала рака дека тоа што е "про патриотски" у твоите очи никогаш се немало слеано низ образовниот систем, а доколку се има, тогаш од се срце ми е мило што сум избегал од тие часови.
Не само што си бегал од часови, туку патриотизмот ти е потполна непознаница...си бил у подрум и не си видел, не си слушнал.
Автоматски споено мислење:
Кои се тие држави, момак? Зимбабве и Аргентина ли ? Која е таа мудра држава у Еуропа шо сака да се приклучи на Брикс ? Или сакаш ти ние да станеме првиот прототип на puppet state на Русија ?
Момак, тоа се држави и државишта попут Аргентина, Алжир, Иран...спореди ја „севернава„ со нив, ако можеш.
Африканците не ги потценувај непотребно, оти Африка е предмет на интензивно инвестирање од страна на Кина и Русија.
Ај кажи ми такво нешто за твојава „северна„ вукојебина, во која постои „економски раст„ само во корупцијата и криминалот...
„Севернава„ веќе е марионета кај кого ќе стигне...