Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Едно не ми е баш нај јасно за што ќе се држат кога нивното божество умре а тоа најверојатно ќе се случи оваа деценија. Најсмешно е дека сега кај ваквите евро анални алпинисти е ситуацијата - мала бара многу крокодили, и е општа тепачка кој да се добере до намалените европски пари.

Член од
9 февруари 2023
Мислења
476
Поени од реакции
502
Јас за разлика од тебе чесно си го вадам лебот и затоа ниту морам да гледам нечиј бицепс а уште помалку да лижам нечиј чмар.
Исто и јас.
Него не е тоа фората.

Проблемот со вас овде што секој објективен човек може да го примети е што сите ги имате истите особини и индоктринирани верувачки ставови и тоа е забележително низ сите деструктивни субјекти во државата од кои нема да можеме да се оправиме.

Значи сите сте екстремно десно ориентирани кадешто колку иронијата да неможе да биде поголема веројатно гласате/ќе гласате за популистичка партија како факинг Левица :D , албанофоби сте, зборувате за тоа колку Западот бил заникаде, се распаѓал, бил окупатор или незнам што, а војната во Украина ја оправдувате и омилен лик ви е Путин и нормалн со Русија Кина се е океј таму.

Сите сте индоктринирани антички македонци, а 2 аргументи немате точни ниту за конфликтите со Бугарија што ги имаме за историјата, а не па да враќаме назад.

Па таа мантра и Киро (Глигоров) ја преповторуваше и еве до каква состојба ја доведе Македонија таквата „безалтернативност„... до нејзино обезличување и претворање на Македонија во безгаздинска земја, а Македониците во „цртички„ и „граѓани„.
Ајде наброј ја ти "алтернативноста" на државата оти нели не сме без друга алтернатива.
Чекам да ми кажеш за БРИКС, за Појас и пат иницијатива и уште пар други илузиорни алтернативи со кои те лаже идиотот Апасиев :| .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.165
Поени од реакции
5.370
Ајде наброј ја ти "алтернативноста" на државата оти нели не сме без друга алтернатива.
Чекам да ми кажеш за БРИКС, за Појас и пат иницијатива и уште пар други илузиорни алтернативи со кои те лаже идиотот Апасиев :| .
Алтернативите за државата Македонија се наведени од нејзиното „осамостојување„, од партии кои се про-патриотски и про-суверенистички, така да веројатно си бегал од часови и тие алтернативи не дошле до твоите уши...

Плус, тековните интеграциони процеси, кои се започнати и отворени, се примамливи и за држави кои се географски далечни и за Евроазискиот сојуз, и за ШОС, и за БРИКС (ете ти ги алтернативите, и за нив не ми е потребен Апасиев...), така да се‘ повеќе држави изразуваат намера за придружување и вклучување кон наведените структури, ама само ти ја продолжуваш комуњарската мантра за безалтернативност...

Наведените структури не бараат „промена на личниот опис„ од државите кои сакаат да се придружат, ама комуњарата сака целосно самообезличување на Македонија и на Македонците и така „апстрахирани„, да влеземе во фашизоиден сојуз, кој јасно и гласно кажува дека нејќе да смисли постоење на Македонски народ и држава во својот клуб...

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
1685806776518.png
нели пред 5 години во авионот славеа датум за почеток на преговори

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.602
Поени од реакции
9.238

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.165
Поени од реакции
5.370
Проблемот со вас овде што секој објективен човек може да го примети е што сите ги имате истите особини и индоктринирани верувачки ставови и тоа е забележително низ сите деструктивни субјекти во државата од кои нема да можеме да се оправиме.
Да де, а токму ти си „објективниот„ и не гледаш во која состојба е државава.

Згора на све, Македонија е под непрекината комунистичко-комуњарска опсада уште од 1944/45-тата, тековно е во „слободен пад„ (нема дно...) и ти се најде некому да му забележуваш дека бил деструктивен...:pos:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Да де, а токму ти си „објективниот„ и не гледаш во која состојба е државава.

Згора на све, Македонија е под непрекината комунистичко-комуњарска опсада уште од 1944/45-тата, тековно е во „слободен пад„ (нема дно...) и ти се најде некому да му забележуваш дека бил деструктивен...:pos:
Благодарение на тие комунисти кои го поведоја народот во борба за слобода добивме држава. Тоа што на таа држава после 1991 година мамето и го расплакаа СДС и ДПНЕ е друга приказна.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.485
Благодарение на тие комунисти кои го поведоја народот во борба за слобода добивме држава. Тоа што на таа држава после 1991 година мамето и го расплакаа СДС и ДПНЕ е друга приказна.
Ако под држава го сметаш, потчинетиот протекторат кој на Белград даваше рапорт за све што ќе писне на овие простори тогаш да, имавме држава.
Ги користеа сите можни ресурси, имавме стационрано туѓа војска, се учеше за туѓа историја и јазик а за возврат добивавме безбедност и некаква си слобода

Истите тие комунисти до последен момент не не даваа да се отцепиме. СДСМ е директна творевина на истите тие комунисти кои членуваа во КПМ и Сојуз на Комунисти на Македонија (СКМ).
Додека онај сега бугарионон, тогашен студент Љубчо Георгиевски пекаше да се отцепиме, СДСМ тогашно ги тепаше со пендреци и бараше да се остане во сојуз со Белград за да можат истите тие што тогаш краделе да продолжат да крадат врз грбот на народот и по цена да гинат за туѓи идеали.

Осеќаш денес некаков Национализам спрема државата? Не!
Земи изгледај го овај серијал финансиран и снимен од ВМРО-ДПМНЕ во некое тамо мирнодопско време
Кој инаку е забранет за емитување на нашиве телевизии затоа што поткрева националистички побуди.
Затоа што денес е нормално да си со обезличен идентитет и да се чуствуваш како Европеец а не како Македонец.

Последно уредено:
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Ако под држава го сметаш, потчинетиот протекторат кој на Белград даваше рапорт за све што ќе писне на овие простори тогаш да, имавме држава.
Ги користеа сите можни ресурси, имавме стационрано туѓа војска, се учеше за туѓа историја и јазик а за возврат добивавме безбедност и некаква си слобода
извини која година си роден. Јас сум роден 1975 и не се сеќавам на вакви работи.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.768
Поени од реакции
5.750
Алтернативата е да се исчисти Македонија од сите вас до еден, да имаме про-македонска влада, не про еу про нато, која ќе ви еби матер на сите северџани, која ќе му еби стопанката на сите комуњарски судии кои уште од југословенската творба се на тие места и наследно ги пренесуваат на нивните деца, како ексклузивно и нивно фамилијарно право е да бидат судии, кои активно се вклучени во процесот на разнебитување на Македонија, влада која ќе му ја остави правдата во рацете на народот се дури народот не ви еби стопанката северна, се дури не остани ниту еден од вас, се дури не се покаете шо сте се родиле, се дури не ви излезат низ нос сите предавства, знаме, име, рамковен, тиранска платформа, бугарски договор, двојазичност, преспански договор, територијална поделба и шо уште не, се дури не платите скапо вие и вашите деца за сето ова, е дури после можи да се воспоставува нов систем, нов уставно-правен поредок и нова македонска држава без вас во неа.
Тоа е алтернативата, да ве нема вас.
Ако ве има вас ја нема Македонија, ако ве нема вас Македонија ќе ја има, едното со другото не оди.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.165
Поени од реакции
5.370
Комунистите (дури 200-300 на број во 1941-вата...) го поведоа народот со која идеја? Со која цел? Социјализам, комунизам, братство-единство, социјална рамноправност, „светла будуќност„, југословенство?...

Држава добивме оти некој реално ратуваше и гинеше „на терен„ за таа идеја и цел, а комунистите само го собраа кајмакот.

Оние комунисти (Македонци по род) на кои им беше битна независна држава Македонија а не некоја насилно склепана федерација, или беа „елиминирани„, или беа „превоспитани„ или беа трајно тргнати од јавноста („револуцијата си ги изеде дацата„).

Ако комунистите ти се блиски, мене ми се далечни...

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Комунистите (дури 200-300 на број во 1941-вата...) го поведоа народот со која идеја? Со која цел? Социјализам, комунизам, братство-единство, социјална рамноправност, „светла будуќност„, југословенство?...

Држава добивме оти некој реално ратуваше и гинеше „на терен„ за таа идеја и цел, а комунистите само го собраа кајмакот.

Оние комунисти (Македонци по род) на кои им беше битна независна држава Македонија а не некоја насилно склепана федерација, или беа „елиминирани„, или беа „превоспитани„ или беа трајно тргнати од јавноста („револуцијата си ги изеде дацата„).

Ако комунистите ти се блиски, мене ми се далечни...
Доста млатиш празна слама се гледа дека за историја си тежок дудук. Од такви ајвани како тебе до ова дереџе сме дојдени. Дедовците твои од кај Бугарите да не беа штом комунистите ти се далечни а можеби нацистите ти се поблиски?
Автоматски споено мислење:

Алтернативата е да се исчисти Македонија од сите вас до еден, да имаме про-македонска влада, не про еу про нато, која ќе ви еби матер на сите северџани, која ќе му еби стопанката на сите комуњарски судии кои уште од југословенската творба се на тие места и наследно ги пренесуваат на нивните деца, како ексклузивно и нивно фамилијарно право е да бидат судии, кои активно се вклучени во процесот на разнебитување на Македонија, влада која ќе му ја остави правдата во рацете на народот се дури народот не ви еби стопанката северна, се дури не остани ниту еден од вас, се дури не се покаете шо сте се родиле, се дури не ви излезат низ нос сите предавства, знаме, име, рамковен, тиранска платформа, бугарски договор, двојазичност, преспански договор, територијална поделба и шо уште не, се дури не платите скапо вие и вашите деца за сето ова, е дури после можи да се воспоставува нов систем, нов уставно-правен поредок и нова македонска држава без вас во неа.
Тоа е алтернативата, да ве нема вас.
Ако ве има вас ја нема Македонија, ако ве нема вас Македонија ќе ја има, едното со другото не оди.
А кој тоа ќе го направи, немој да ми речеш дека ДПНЕ е тоа

Член од
9 февруари 2023
Мислења
476
Поени од реакции
502
Алтернативите за државата Македонија се наведени од нејзиното „осамостојување„, од партии кои се про-патриотски и про-суверенистички, така да веројатно си бегал од часови и тие алтернативи не дошле до твоите уши...
Се надевам у најмала рака дека тоа што е "про патриотски" у твоите очи никогаш се немало слеано низ образовниот систем, а доколку се има, тогаш од се срце ми е мило што сум избегал од тие часови.

така да се‘ повеќе држави изразуваат намера за придружување и вклучување кон наведените структури, ама само ти ја продолжуваш комуњарската мантра за безалтернативност...
Кои се тие држави, момак? Зимбабве и Аргентина ли ? Која е таа мудра држава у Еуропа шо сака да се приклучи на Брикс :D ? Или сакаш ти ние да станеме првиот прототип на puppet state на Русија ?

Kajgana Shop

На врв Bottom