Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.094
Едно брзо што го градат дури ни еден метар, единствено брзо што се работи е тоа да се искрадат парите предвиден за автопатот а автопат нема ни да има.
Брзо го избоксуваа и мора(ше) да помине.

Гомната од ДУИ и СДСМ си наплатија убаво за тоа и Американците зажмурија за сите нивни далавери, како откуп на земјиштето од страна на пратеници, пред тоа и сл.

Тука правиш една грешка, ДПМНЕ на Груевски и ДПМНЕ на Мицкоски не се исто, Груевски не коленичеше многу пред амбасади, даскалот уште чека амин од Калето за да доцапа на власт, тежок лузер.
Денес гледаме дека сепак коленичеше, ама тајно и полутајно, зависи од случај.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Брзо го избоксуваа и мора(ше) да помине.

Гомната од ДУИ и СДСМ си наплатија убаво за тоа и Американците зажмурија за сите нивни далавери, како откуп на земјиштето од страна на пратеници, пред тоа и сл.
Автоматски споено мислење:

Денес гледаме дека сепак коленичеше, ама тајно и полутајно, завси од случај.
Едно брзо, повеќе од година помина откако се почнаа преговорите со Бехтел и Енка.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.390
Едно брзо што го градат дури ни еден метар, единствено брзо што се работи е тоа да се искрадат парите предвиден за автопатот а автопат нема ни да има.

Гревота е да го валкаш светото име ВМРО за една давајгаз партија која како „опозиција“ колениците ги искина од клечење по амбасади.
a sto predlagas ti? protesti ko 27mi? vidovme kako toa zavrsi. referndumi? vidovme i toa kako zavrsi. boljoti? i toa vidovme kako zavrsuva so ovie na vlast. politika e kurva i mora nekogas da se pravi nesta sto ne gi sakas za da se dojde do taa ebana pozicija koga mozes da prezemes vlast. za zal vo mkd ambasadite gi zamisluvate kako nekakvi hramovi a ambasadorite ko bozestva sto mora da se ispocituvaat namesto da se tretiraat kako gosti vo drzavata. ama toa e, koga se ke postavis naopacki taka e na kraj.

Прво треба да научиш дека изборите не се референдум, значи гласачите бираат кому да му го дадат гласот а не против кого ќе гласаат.
isto e. postoi samo edna opcija. sve drugo e predavstvo vo ovoj slucaj.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
a sto predlagas ti? protesti ko 27mi? vidovme kako toa zavrsi. referndumi? vidovme i toa kako zavrsi. boljoti? i toa vidovme kako zavrsuva so ovie na vlast. politika e kurva i mora nekogas da se pravi nesta sto ne gi sakas za da se dojde do taa ebana pozicija koga mozes da prezemes vlast. za zal vo mkd ambasadite gi zamisluvate kako nekakvi hramovi a ambasadorite ko bozestva sto mora da se ispocituvaat namesto da se tretiraat kako gosti vo drzavata. ama toa e, koga se ke postavis naopacki taka e na kraj.

isto e. postoi samo edna opcija. sve drugo e predavstvo vo ovoj slucaj.
Да земат сите колективно да се обесат на фасадата од Шампитата штом за друго не ги бидува.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.390
Тука правиш една грешка, ДПМНЕ на Груевски и ДПМНЕ на Мицкоски не се исто, Груевски не коленичеше многу пред амбасади, даскалот уште чека амин од Калето за да доцапа на власт, тежок лузер.
jas rekov, likovi ne me interesiraat. nitu grujo nitu daskalot nitu lubco mi se ili mi bile bitni. tie se prolazni licnosti. narodot tamu/clenovite se tie sto treba da si gi sredat partiskite struki i likovi sto ke ja vodat drzavata.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.390
Да земат сите колективно да се обесат на фасадата од Шампитата штом за друго не ги бидува.
fino. oni mislat deka ke gi bide i valjda ke gi bide. ali posle nema lutenje ako ve obesat vas govedata sto ja unakazivte drzavata....

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
jas rekov, likovi ne me interesiraat. nitu grujo nitu daskalot nitu lubco mi se ili mi bile bitni. tie se prolazni licnosti. narodot tamu/clenovite se tie sto treba da si gi sredat partiskite struki i likovi sto ke ja vodat drzavata.
Ликови не те интересираат, пратеници не те интереситраат, па кој тогаш да и се спротивстави на хунтава што владее овде - Гоце Делчев од гроб да го станеме?

fino. oni mislat deka ke gi bide i valjda ke gi bide. ali posle nema lutenje ako ve obesat vas govedata sto ja unakazivte drzavata....
Misliti, srati i cveće brati brale moj nije isto.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.390
Ликови не те интересираат, пратеници не те интереситраат, па кој тогаш да и се спротивстави на хунтава што владее овде - Гоце Делчев од гроб да го станеме?
vmro ne e timco i daskalot. jas so micko i nemam nekoj problem, mislam deka prilicno dobro si ja vrsi rabotata. moze treba poagresivno ali ne veruvam deka toa ke donese rezultat i mislam deka samo uste poveke ke zategnat ako se proba nesto takvo sega. porado bi takvi raboti pred izbori a ovie se gleda i gz ke dadat samo da nema predvremeni posto jasno im e kako ke zavrsat. mislam deka promeni se neminovni, prasanje e samo vreme. taka da OK e.

timco realno ne go sakam samo radi toa sto e komunjara i e sponzoriran od amerite... nego go spremaat za sleden minister za nadvoresni. iskreno od ona sto go odrabotuva u aerodrom sum zadovolen... ke frli pari vo Vardar i ke ni go dade igralisteto, sepak ima nesto komitsko u nego. :icon_mrgr:

grujo/mijalkov treba da im se sudi u fer uslovi. veruvam deka se krivi i deka treba da si odlezat. sepak pod grujo mkd ima najveke naprednato na sekoe pole toa e fakt.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.094
grujo/mijalkov treba da im se sudi u fer uslovi. veruvam deka se krivi i deka treba da si odlezat. sepak pod grujo mkd ima najveke naprednato na sekoe pole toa e fakt.
На Грујо и Мијалков треба да им суди судот на партијата, судот на народот, заради предавствата кои ги направија додека имаа власт, за да се здобијат со лични, или партиски бенефиции. Можам и да ги набројам.

Да им се суди на граѓански суд за злоупотребите на правен, економски план и сл., треба, не дека не, ама откога ќе му се суди прво на најголемиот злотвор на тоа поле - Бранко, а потоа и на тие по него.
У кратко, соред мене, треба да им се суди, ама не за тоа за што мислите дека треба. Има побитни работи, посуштински за кои треба да им се суди.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.370
Поени од реакции
6.057
koncentriaj se na pokvlaitetni koreni, napusti ja diskusijata zadrzi malku dostoinstvo za koga ke ti dojde malku pamet pak da diskutirame nesto drugo... vaka samo smesno izgledas i ne vredi da se trosi vreme ni da te cita nekoj.
Па не ме читај бе. Јас те немам никогаш цитирано прв, ти смараш :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.659
Поени од реакции
22.407
Многу забега со муабетов, скроз надвор од контекст идеш.

Никому не му смета дијаспора, иселеници, азиланти и австралиски нужници, затоа што наводно не помагале, и не лобирале.
Не знам од кај ви е е тој муабет.

Контекстот е наспрема иселенициве утепани кои коментираат состојби и даваат памет на македонци, им продаваат патриотизам преку интернет, и трупаат смешни пропаганди.
Просечен австралиски нужникочистач не може да дава критикува ниту еден македонец кој живее, ствара и плаќа даноци во државава.

Па затоа и нема логика муабетот дека ние требало да очекуваме дијаспората да ни помага, кога овие ниту можат, ниту се во позиција, а најголем дел од нив живеат и со понизок стандард.
Така да муабетот нема везе.
Абе кај забегав ти па што се изнапиша ништо не кажа. Не очекувајте ништо ама па не да не оцрнувате кога ви стиска. И глумењето супериорни према некого па чак и према дијаспората - уште тоа ви остана. Реално Серверџаните во РСМ се најниски што може да бидат моментално. А ние ќе коментираме кога и како сакаме, не сме овде во РСМ или некаде вштаб.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
Чуден аргумент ти имплицира прашањето.
Што и да сакаш да докажеш би било бизарно. Оти на таа дебата за Ацо Македонски одамна ни се пукнаа од смеење од целата интернационална заедница.
Јас само сакав да ти кажам дека Грујо не го измисли Ацо Македонски, не го измисли ни другар ти Љубчо, многу други пред Љубчо и Грујо го осеќале Ацо како свој. Некој друг на пример уште пред повеќе од 130 години напишал "Александар Македонски стои пред лицето на секој Македонец како национална гордост", ваљда не мислел на грците.

Што се однесува до исмејувањето, тоа е само во вашите зелки, и таа демек антиквизација што Грција ја користеше против нас, беше ваше масло комуњарско, тие термини вие почнавте први да ги користите.
Не вреди човек да се објаснува со копита ко тебе, ама ајде кога веќе бараш аргументи.

Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.039
Поени од реакции
51.338
1685558665189.png

Само оваа дијаспора е дијаспора за северемомакедонецот. Никако неговата составена од роднини, строго оваа Заев што му ја одбра.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Прегледај го приврзокот 380453

Само оваа дијаспора е дијаспора за северемомакедонецот. Никако неговата составена од роднини, строго оваа Заев што му ја одбра.
Во меѓувреме сите млади од Ливада, инаку родното село на Зијадин Села, масовно се иселуваат во западна Европа.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Kajgana Shop

На врв Bottom