Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
toj kotelo posran sekoja godina prikazna e ne se najde maz da go napraj :D

inaku smetam deka prilicno tesko e sea so igracite vo odnos ako sakame da igrame liga shampioni, so ovie sho ostanvat ne mozis tikves da go tepas realno, eve i da ima 6 zasiluvanja, od koi site 6 bi se pogodile pak nema bod da zemime tamu, vo 16 top klubovi vo svetot treba tripati poke pari da frlis ne e igracka, ne e samo da se shetame, ne smejme da zaborajme kakov debakl doziveavme vo evropa godinava

Па то е муабето брат дека е само шминкање за годинава без разлика котел ,палети,ходници и соблекувални пак нема следната сезона да исполнуваме услови само нова сала е чарето и мора притисок праење да се уклучи владата и да седнат заедно да напрат финасиска конструкција инаку се ќе биди џабе и за стадионот исто мора барем со ффм да се договорат и да се искористи нешто за јужната(старата) трибина да се реновира или да се искористи за два три помошни терени за децата

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
По твое не треба да се среди то шо можи да се среди? Барем оваа сезона да видиме ЛШ, мада шо искрено сметам дека има опции и за понатаму.
300.000 евра не е за салата, то е за паркингот. Голем простор е реално, плус имаш комунални зафати, партерно уредување, и осветлување. То нема да е само во функција на салата, туку цел тој простор ќе заличи конечно, и воедно се наоѓа во самото централно подрачје. А Бог знај колку време не е чепнат. А внатре ќе се шминка, и клубот и општината ќе учествуват.
А дека нова сала е чарето, то е факт!!! Стрпи се, за 10 месеци идат избори ќе се изнаслушаме за салата ветувања

А оти никој во никоја комбинација не ги клава газдите на клубот шо се во можност преку фирмите да изградат сала за 2 месеци и да е решен проблемот? Имало доста примери кај шо газдите си ја прат салата не чекат од општината да му ја напрај.

Sto se odnesuva do novata sala toa za zal nema da se sluci se dodeka centralnata i lokalnata vlast se od razlicni partii. Nasata Makedonija ne funkcionira kako normalna evropska drzava a po destruktivni politicari ne veruvam da ima na drugo mesto, duri i ovde na Balkanot. SDSM nema nikogas da dozvoli VMRO na lokalno nivo da napravi sala i poslem "da se falat" koga bevme nie na vlast vi napravivme sala. Toa ke se opstruira do posledniot den i ne veruvam deka vo ovaj mandat ke stigni nekoja centralna pomos za sala. Istoto ke bese i da bese obratno ,zosto ednite ne se podobri od drugite tuka nema diskusija. A salata se gradi za Bitolcani ,za gradot, za narodot. A narodot ne go vadat od usta vo sekoe obrakanje na TV,megutoa se e deklarativno. Do togas ke si ja sminkame "Boro Curlevski" na koja ako ne se lazam v godina ke i proslavime 50 godisnina.
I na kraj mal osvrt na makedonskite igraci sto go napustija Pelister. Kukoski i Ojleski nema sto poveke da ponudat vo Pelister. Lojalni igraci ,stalno go davale maximumot i ako stvarno preminat vo Ohrid vo taa sredina i na toa nivo sigurno mozat da dadat uste dosta dobri partii.
So zaminuvanjeto na Velkovski Pelister ne zagubi nisti a Alkaliod ne dobi nisto. Deckoto e stvarno samo prosecen igrac za nasata liga. Ne dovolno tehnicki izraboten sut, fizicki totalno ne spremen. Znam deka dolgo bese povreden megutoa i pred povredata ne bese nisto podobro. Babic mu dade navistina dobra sansa ama ne ja iskoristi. Igrase poveke zatoa sto igra na deficitarna pozicija desen bek nego na kvalitet. Imase problemi protiv podobrite ekipi vo nasata liga a za LE ili eventualna Liga sampioni toa e druga dimenzija.Se nadevam ke me demantira, vo sekoj slucaj mnogu sreka i uspeh na site trjca.

Од 2005 година до 2021 година имавме локална самоуправа и централна власт од иста партија.
16 години поминаа, во ветер.
Во Катар за 2 години 10 стадиони напраја, ние за една сала не можиме до основен проект да стигниме.

И шо бидна за 16 години на апсолутно владеење на двете партии? НИШТО НЕ БИДНА.
Имаше капитални проекти во спортот?
Или општо во градот? Аеродроми, автопати, трговски центри и слично.Кратко, НЕМАШЕ.
Резултатот, конкретно за спортскиот дел за Битола е тој шо е.
Одвај се напрај една трибина на стадионот, и тој остана полунапраен, односно се нашминка до негде ледената.
А допрва треба да се шминка, и нон стоп излегват некој недостатоци, и допрва ќе изглегват.
Така е ко сакаме од некоја 50 годишна жена да напрајме јака :цицки:. Не можи со сила убајна.
Дури не се напрај нова сала само ќе се лажиме.
За наредна сезона, 2024/25 нема ни да не остат да се лажиме. :icon_mrgr:

Sto se odnesuva do novata sala toa za zal nema da se sluci se dodeka centralnata i lokalnata vlast se od razlicni partii. Nasata Makedonija ne funkcionira kako normalna evropska drzava a po destruktivni politicari ne veruvam da ima na drugo mesto, duri i ovde na Balkanot. SDSM nema nikogas da dozvoli VMRO na lokalno nivo da napravi sala i poslem "da se falat" koga bevme nie na vlast vi napravivme sala. Toa ke se opstruira do posledniot den i ne veruvam deka vo ovaj mandat ke stigni nekoja centralna pomos za sala. Istoto ke bese i da bese obratno ,zosto ednite ne se podobri od drugite tuka nema diskusija. A salata se gradi za Bitolcani ,za gradot, za narodot. A narodot ne go vadat od usta vo sekoe obrakanje na TV,megutoa se e deklarativno. Do togas ke si ja sminkame "Boro Curlevski" na koja ako ne se lazam v godina ke i proslavime 50 godisnina.
I na kraj mal osvrt na makedonskite igraci sto go napustija Pelister. Kukoski i Ojleski nema sto poveke da ponudat vo Pelister. Lojalni igraci ,stalno go davale maximumot i ako stvarno preminat vo Ohrid vo taa sredina i na toa nivo sigurno mozat da dadat uste dosta dobri partii.
So zaminuvanjeto na Velkovski Pelister ne zagubi nisti a Alkaliod ne dobi nisto. Deckoto e stvarno samo prosecen igrac za nasata liga. Ne dovolno tehnicki izraboten sut, fizicki totalno ne spremen. Znam deka dolgo bese povreden megutoa i pred povredata ne bese nisto podobro. Babic mu dade navistina dobra sansa ama ne ja iskoristi. Igrase poveke zatoa sto igra na deficitarna pozicija desen bek nego na kvalitet. Imase problemi protiv podobrite ekipi vo nasata liga a za LE ili eventualna Liga sampioni toa e druga dimenzija.Se nadevam ke me demantira, vo sekoj slucaj mnogu sreka i uspeh na site trjca.
Таква е политиката, градоначалникот и секретарот шо се сликаат на теренот гласаа против ракометната платформа, не дека беа против ама зошто другиот да напрај нешто повеќе. Се се гледа во политички поени.

За паркингот секоја чест, за 200 000 евра градат патишта со канализација до околните села по 2 километри, сега 300 000 за паркинг. И сега вие барате сала од двете партии заедно, то треба да се укради за по 20 души од двете страни па после нешто да изградат. А и не знам оти пишиме, стационар за кучиња не можат 2 години да изградат ние сала европска.

А за газдите нема шо да градат нова сала, треба државата или општината за после да можи да ја користи цел град за сите клубови.

За паркингот секоја чест, за 200 000 евра градат патишта со канализација до околните села по 2 километри, сега 300 000 за паркинг.
Па не знам за тоа - "цената за километар автопат во Македонија е рекордна во Европа – со 25 милиони евра за километар!“.„Вечер“ посочува алализа од стручниот српски портал Градитељи.рс кој критички пишува за цената на автопатите во Србија која достигнала, според нив, големи 14 милиони евра за километар."

Асфалтирање не е евтина работа. Не е само асфлатирањето, треба да се чисти, нивелира, обработува површината пред асфлатирање, и сл. Се тоа си кошта за да се заврши како што треба. Така што 300,000 за голем паркинг, не е неразумно.

Ама не си играјте со глупости. Сала да се работи турбо, како пример Јане Сандански, дено-ноќно, не може побрзо од 1 година да се направи. Плус треба претходно сите процедури за земјиштето претходно да се средат, комунали, и друго. А цената сигурно ќе биде под 15 милиони евра за над 5,000 седишта. Така што, не е мал проект тоа. Ова е Македонија, како што сум кажал претходно. Општината нема пари за тоа, било која. Борис Трајковски во Скопје, на крај влада мораше да ја помага со пари, зошто град Скопје снема пари. Билјанини Извори ја колку што знам во Охрид владата ја правеше и во нејзина сопственост е, не е на општина Охрид. Во Скопје, до Јане Сандански стои сала почната од 2009, во која шајка не е закована 5 години од општина Аеродром.

Така, дај боже нова сала да ви направат, ама не си играјте дека градот е способен да финансира таков проект, ни па да се почне дека брзо ќе биде. Сепак бидете свесни кај живееме. А и спорт не треба да има приориетет пред други работи во живот.

Плус, кај вас и владата даваше пари за опшината пред некоја година, да ја извади од некои долгови мислам, и даваше пари за стадионот. Капитални проекти на локално ниво кај нас тешко. Мора пари од влада, а владата се задолжува за пари, пошто ги нема.

Последно уредено:
Таква е политиката, градоначалникот и секретарот шо се сликаат на теренот гласаа против ракометната платформа, не дека беа против ама зошто другиот да напрај нешто повеќе. Се се гледа во политички поени.

За паркингот секоја чест, за 200 000 евра градат патишта со канализација до околните села по 2 километри, сега 300 000 за паркинг. И сега вие барате сала од двете партии заедно, то треба да се укради за по 20 души од двете страни па после нешто да изградат. А и не знам оти пишиме, стационар за кучиња не можат 2 години да изградат ние сала европска.

А за газдите нема шо да градат нова сала, треба државата или општината за после да можи да ја користи цел град за сите клубови.
Поглуп коментар на овај форумот немам прочитано, во иднина поштеди не од твоето мислење те молам.

Tocno taka opstinata i za budzetot treba da dava i sala da mu napraj , tie samo soopstenija neka pisat
Добро, Еурофарм гради сала и после 7-8 години од Х причини запира финансирањето на клубот. Не му треба салата и ја продаваат на фирма некоја да ја пренамени во хала (слично ко премиер гранд). И шо ќе прат клубојте битолски после? Салата треба да е општинска за да можи максимално да се искористи за сите спортови.

Па не знам за тоа - "цената за километар автопат во Македонија е рекордна во Европа – со 25 милиони евра за километар!“.„Вечер“ посочува алализа од стручниот српски портал Градитељи.рс кој критички пишува за цената на автопатите во Србија која достигнала, според нив, големи 14 милиони евра за километар."

Асфалтирање не е евтина работа. Не е само асфлатирањето, треба да се чисти, нивелира, обработува површината пред асфлатирање, и сл. Се тоа си кошта за да се заврши како што треба. Така што 300,000 за голем паркинг, не е неразумно.

Ама не си играјте со глупости. Сала да се работи турбо, како пример Јане Сандански, дено-ноќно, не може побрзо од 1 година да се направи. Плус треба претходно сите процедури за земјиштето претходно да се средат, комунали, и друго. А цената сигурно ќе биде под 15 милиони евра за над 5,000 седишта. Така што, не е мал проект тоа. Ова е Македонија, како што сум кажал претходно. Општината нема пари за тоа, било која. Борис Трајковски во Скопје, на крај влада мораше да ја помага со пари, зошто град Скопје снема пари. Билјанини Извори ја колку што знам во Охрид владата ја правеше и во нејзина сопственост е, не е на општина Охрид. Во Скопје, до Јане Сандански стои сала почната од 2009, во која шајка не е закована 5 години од општина Аеродром.

Така, дај боже нова сала да ви направат, ама не си играјте дека градот е способен да финансира таков проект, ни па да се почне дека брзо ќе биде. Сепак бидете свесни кај живееме. А и спорт не треба да има приориетет пред други работи во живот.

Плус, кај вас и владата даваше пари за опшината пред некоја година, да ја извади од некои долгови мислам, и даваше пари за стадионот. Капитални проекти на локално ниво кај нас тешко. Мора пари од влада, а владата се задолжува за пари, пошто ги нема.

Мора салата да е рентабилна за да се изгради, така е во цел свет. Дали од спортски клубови, изнајмување на поединци за куглање, пинг понг, мора сама да се одржува. Битола нема ни базен во 2023та година, се тоа требаше да биде дел од еден поголем спортски комплекс па да биди нешто.

Поглуп коментар на овај форумот немам прочитано, во иднина поштеди не од твоето мислење те молам.
Готово брату, чим ти така рече не пишам поќе ич.

Добро, Еурофарм гради сала и после 7-8 години од Х причини запира финансирањето на клубот. Не му треба салата и ја продаваат на фирма некоја да ја пренамени во хала (слично ко премиер гранд). И шо ќе прат клубојте битолски после? Салата треба да е општинска за да можи максимално да се искористи за сите спортови.
Javno privatno partnerstvo postoj ... E tolku za da nema ova so go kazvas

Мора салата да е рентабилна за да се изгради, така е во цел свет. Дали од спортски клубови, изнајмување на поединци за куглање, пинг понг, мора сама да се одржува. Битола нема ни базен во 2023та година, се тоа требаше да биде дел од еден поголем спортски комплекс па да биди нешто.

Готово брату, чим ти така рече не пишам поќе ич.
Чим мислиш дека општината има средства да изгради нова сала сигурно не живејш во Битола и немаш живеено во Битола последните 30 години. Единствено моменталниот газда на рк Пелистер има средства за таков нов објект во градо, се друго е желби, фантазии и илузии. А како ќе се обврзи тој да не ја продај за фабрика ти одговорија погоре. Прочитај Јане Сандански во Скопје како е изградена за повеќе информации

Само на тема платформа за 5 години Општината инвестира 1.250.000 евра директни средства во клубот, а дополнително тука влегуваат средства кои клубот не ги плаќа, а се однесуваат на користење на сали за младински тимови и прва екипа. Преку систем ваучер, инвестирани најмалку 1.500.000 евра. Кога газдата би сакал, ова се сосем доволни средства во оваа петтолетка за да ги инвестира во изградба на инфраструктура која ќе овозможи подобар спортски развој, плус со тоа што истиот тој објект натаму може да го рента директно (за спортски, музички, саемски настани) и плус да издава простор во рамките на самиот објект. Ама зошто да дава, кога може да чека некој друг тоа да го направи.
Инаку чисто информативно нашата Општина е во првите три места по директни предвидени средства за спортот во државата и тоа важи години наназад.

Така де општината да напрај салата , па после газдите денес едни утре друго во ложа со обезбедување мислиш од татка му е наследство .

Општината доволно спонзорира во РК , нека напрат сала бизнисмените , па после ако сакат и со масажери нека гледат уктамици од ложа.

Доста се прат приватни забави и во ФК и РК и КК со општински пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom