Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Last night the Russians launched 59 "Shaheds" across Ukraine — 58 of them were destroyed, — AFU General Staff

Тој едниот сам паднал иначе и него ќе го занишеле, Патриот и компанија 100% ефикасност, мува не им бега.

Тој едниот сам паднал иначе и него ќе го занишеле, Патриот и компанија 100% ефикасност, мува не им бега.
Нему изгледа свеќиците му замастиле затоа пред време паднал :pos:

Кратка анализа за состојбите во и околу Украина.

Velika svjetska simultanka: Putin vuče prvi potez i pobjeđuje

Украинска плоча
Морам веднаш да кажам дека украинската плоча не е единствената и Путин спроведува симултанска-сесија емитувана на неколку плочи одеднаш, за што накратко ќе говорам подолу, но украинската плоча е најважна. Затоа што првиот потег го направи Кремљ, па прашањето кој ги има белите фигури е ирелевантно.

На Русија не и требаат олигарси кои сонуваат да станат дел од глобалистичката либерална елита и функционери кои не ги следат националните интереси. (од каде ми е ова познато?)

Секако ова е мое аматерско гледиште. @Klinton ти како човек со воено искуство, кое е твоето гледиште каде би одела војната од тука?
Само да прашам колку холивудски остварувања чоек треба да одгледа за да и тој се стекне со титула “човек со воено искуство“? (y) :yid:

многу се пука задњиве 2-3 дена, шахедите и калибрите праат покољ од магацините. Но никој не снима од страв да се види убаво.
Последен пат уапсија неколку луѓе што снимаа кај што Кинжалот го погодува Патриотот и затоа сега се плашат.

Малку ви беа 10 страници за коли, па сега почнавте со 10 страници за Груевски, САД, мајките на балистите и припадници на племенски заедници. Следно, претпоставувам ќе биде изумирањето на диносаурусите.

Темата е „Пресвртница за Украина“, да се вратиме на неа!

А, да: @zrcalo1500 , @AntonT12 , @kano , @jamajka и @Ingvar - напијте се дијазепам и оставете да делува. Пристапот на темава ќе ви биде ограничен додека дејството на дијазепамот не кулминира. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom