Каков крвен притисок имате?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
...најчесто констатен покачен крвен притисок е како последица од нешто друго во организмот што треба да се пронајде и делува, ретко е како наследен, но зависно и од возраста и самиот приод секој човек е приказна за себе.
...додека се најде причинителот мора да се земат лекови да го заштитат телото од можни последици од тој покачен крвен притисок, но на жалост тука се застанува не се бара причината, а антихипертензивните лекови се применуваат како трајна терапија.
...една комплет лабораториска анализа не значи и завршување на барање на причинителот, ниту пак мора да даде поинакви вредности па да речеме ,,ете од ова ти е покачен",

...посебно кај младите, но и кај другите, секојдневен внес како традиција во конзумирање во текот на денот на кофеински препарати, енергетски пијалоци, зелен чај, зачинета храна, нормално е да делува на покачување на крвниот притисок.

...а и кај постарите и на работните места, традиционално кафе наутро за расонување, едно накај ручек да се издржи крајот на работното време, па потоа уште едно после ручек со комшите муабет да врви, па уште едно навечер во друштво излезени и тоа секој факинг деј,

Кафето е диуретик драга Бијонс. Може привремено предизвикува покачување на притисок, но тоа е само краткотрајно. После те тера да мокриш. :)
Во секој случај не треба да се претерува.

Кафето е диуретик драга Бијонс. Може привремено предизвикува покачување на притисок, но тоа е само краткотрајно. После те тера да мокриш. :)
Во секој случај не треба да се претерува.
...само мисли така да се најде нели оправдување за редовно секојдневно најмалку три пати на ден пиење, а тоа што кофеинот делува на симпатикус сигурно еднократното мокрење после испиено кафе ќе го регулира!

Hipertenzija od nigde nekade ne postoi. Najdi go pricinitelot, resi ja tenzijata. Najcesto kaj pacienti koi imaat pokacen krven pritisok stanuva zbor za kardiovaskularni i bubrezni bolesti. Za nizok krven pritisok KAFETO odnosno kofeinskite preparati se najpogresniot izbor za negovo pokacuvanje!!!! Dobivate momentalno pokacuvanje, pritoa sleduva nagol pad poradi izlacuvanje obilna diureza. Vnes na tecnosti i hrana bogati so natrium e ,,lekot,, kaj lica koi patat od hipotenzija.

Vnes na tecnosti i hrana bogati so natrium e ,,lekot,, kaj lica koi patat od hipotenzija.
...мора да им се најде причина за нивниот низок притисок, секојдневна солена храна и претеран дневен внес на течности не е крајно решение за тоа што ,,патат".
Najcesto kaj pacienti koi imaat pokacen krven pritisok stanuva zbor za kardiovaskularni i bubrezni bolesti.
..па на форумов се жали многу млада популација за нивниот покачен крвен притисок, таман работа да се со ,,најчесто" кардио и бубрежни болести.

Nizok krven pritisok, cesto go narekuvame zdrava tenzija. Isklucok na povreda koja rezultira so obilno krvarenje, sepsa, anemija, anafilakticen sok, dijabetis, bradikardija, mozni endokrinoloski problemi, DEHIDRACIJA, odredeni medikamenti kako i mozna postprandijalna hipotenzija. 90/60 odlicno! <90/60 pregled!
ANEMIJATA e SEKOGAS predizvikana od nesto. Zdrav covek //isklucok bremenost// nema anemija!
Aman sto pisuvam, ova se osnovni raboti vo medicinata! SEKOE med. lice BUKVALNO SEKOE ova mora da go znae!
Pacient so Hgb 10, Zelezo 9 kje go ,,lekuvame,, so cijanokobalamin, folna kiselina, Sideral i dr. suplementacii??!!!!!!! AMAN!! Go barame IZVOROT na anemijata, pritoa istata da ja postavime kako Sec. dijagnoza. pritoa lekuvajki ja primarnata dijagnoza!!!!!! BEZ RAZLIKA NA VOZRAST!!!! Denesniot tek i nacin na zivot drasticno ja spusti vozrasnata granica za zaboluvanja!
Okolu pacienti kade e dijagnosticirana hipertenzija, MORA da ima pricina koja MORA da se lekuva odnosno da se ,,drzi pod kontrola,, primarnata dijagnoza! Osnovi vo medicinata se ova!
Ubav vikend ,,d-r,,

Nizok krven pritisok, cesto go narekuvame zdrava tenzija. Isklucok na povreda koja rezultira so obilno krvarenje, sepsa, anemija, anafilakticen sok, dijabetis, bradikardija, mozni endokrinoloski problemi, DEHIDRACIJA, odredeni medikamenti kako i mozna postprandijalna hipotenzija. 90/60 odlicno! <90/60 pregled!
ANEMIJATA e SEKOGAS predizvikana od nesto. Zdrav covek //isklucok bremenost// nema anemija!
Aman sto pisuvam, ova se osnovni raboti vo medicinata! SEKOE med. lice BUKVALNO SEKOE ova mora da go znae!
Pacient so Hgb 10, Zelezo 9 kje go ,,lekuvame,, so cijanokobalamin, folna kiselina, Sideral i dr. suplementacii??!!!!!!! AMAN!! Go barame IZVOROT na anemijata, pritoa istata da ja postavime kako Sec. dijagnoza. pritoa lekuvajki ja primarnata dijagnoza!!!!!! BEZ RAZLIKA NA VOZRAST!!!! Denesniot tek i nacin na zivot drasticno ja spusti vozrasnata granica za zaboluvanja!
Okolu pacienti kade e dijagnosticirana hipertenzija, MORA da ima pricina koi MORA da se lekuvaat odnosno da se drzat pod kontrola! Osnovi vo medicinata se ova!
Ubav vikend ,,d-r,,

Нашиве доктори не бараат причина, веднаш даваат лекови.
За анемија одма вештачки препарати железо, дали хеферол, тотхема идр.
За висок прутисок таблети, па ако имаш срека да ти се погодат од прва, да не добиш алергија идр.негатувни ефекти.
Цел живот пијам лекови за висок притисок, од млада....никаква причина не најдоа и ми велат на нервна база.:toe:

Нашиве доктори не бараат причина, веднаш даваат лекови.
За анемија одма вештачки препарати железо, дали хеферол, тотхема идр.
За висок прутисок таблети, па ако имаш срека да ти се погодат од прва, да не добиш алергија идр.негатувни ефекти.
Цел живот пијам лекови за висок притисок, од млада....никаква причина не најдоа и ми велат на нервна база.:toe:
Znam, taka im e najlesno na internistite. Hipertenzija -dopler na krvni sadovi, eho srce, eho bubrezi i se ostanato e patot da se dojde do priciniata. Na nervna baza DA se pokacuva no momentalno ne postojano kade bi bila potrebna terapija. Za anemijata kazav. Samo DOBAR internist e lekot!

Znam, taka im e najlesno na internistite. Dopler na krvni sadovi, eho srce, eho bubrezi i se ostanato e patot da se dojde do priciniata. Na nervna baza da se pokacuva no momentalno ne postojano kade bi bila potrebna terapija. Dobar internist e lekot!
Сите можни испитувања ги направив, не најдоа ништо...и терапија ми е скоприл, ленкарнил и хидрохлоро....по потреба дијазепам....е ај сега?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom