Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Значи само ти можеш дрско да паламудиш на овој форум. Шубо.
Што, сега и дрзок, освен антихристијанин (големото обвинување кое доаѓа секогаш после дебата)? А дрскоста на другата страна е во ред бидејќи... со тоа се сложувате? Со истиот камен - не бидува по своја глава... е не бидува, знам...

И ти можеш, иако не знам кај виде дрскост... што, бидејќи единствен што зборувам против догми и да престанат верници да глумат судии во името на боговите и да сатанизираат сешто и да навредуваат секој заради верување и религија, тоа е дрскоста моја на форумов? Да, тогаш сум дрзок... што да правиш, кога не можеш за друго да дебатира човек во врска со религиите, тоа останува изгледа...

Бидејќи прочитај погоре: целта тука било да се види „Вистината“ и „Црквата“. Но толку вие се заморувате со нештата што и како некој зброува...

Подобро тоа отколку твоето исмевање и сарказам по форумов тука во минатото...

Што, сега и дрзок, освен антихристијанин (големото обвинување кое доаѓа секогаш после дебата)? А дрскоста на другата страна е во ред бидејќи... со тоа се сложувате? Со истиот камен - не бидува по своја глава... е не бидува, знам...

И ти можеш, иако не знам кај виде дрскост... што, бидејќи единствен што зборувам против догми и да престанат верници да глумат судии во името на боговите и да сатанизираат сешто и да навредуваат секој заради верување и религија, тоа е дрскоста моја на форумов? Да, тогаш сум дрзок... што да правиш, кога не можеш за друго да дебатира човек во врска со религиите, тоа останува изгледа...

Бидејќи прочитај погоре: целта тука било да се види „Вистината“ и „Црквата“. Но толку вие се заморувате со нештата што и како некој зброува...

Подобро тоа отколку твоето исмевање и сарказам по форумов тука во минатото...
Џабе извртуеш, ја само те цитирав. Не, твојот одност кон дискутантите е убер исмевачки. Со смајлиња. Ти перманентно се напињаш да ги замолкнеш сите оние кои се ставаат на страната на христијанството. Као објективен модератор на форумот Религија. Која црна дебата со тебе?

Џабе извртуеш, ја само те цитирав. Не, твојот одност кон дискутантите е убер исмевачки. Со смајлиња. Ти перманентно се напињаш да ги замолкнеш сите оние кои се ставаат на страната на христијанството. Као објективен модератор на форумот Религија. Која црна дебата со тебе?
Смајлињата се за да ја омекнат дискусијата, не исмевање. Лошо интепретирано.
Нема да ги користам повеќе за да не судите по сликици како да сте египјани што сакал некој да каже.

Како може да замолкнеш некој? На сила?
Не сум таков... што Телемит ќе сум ако од Liber CL не го почитувам најбитниот прв зрак наречен Слобода?
АМа ајде, колку да ми кажеш како замолкнувам насила верници кои само сакаат да си кажат во што веруваат!

Треба да си знаат религијата и што зборуваат и што проповедаат... Ако не можат да одговорат или не знаат историја на религии и што од каде доаѓа и да тераме догматски сказни - не сум јас виновен што нема што да кажат друго...
Тоа не е замолкнување на сила - тоа е незнаење на реалноста која ја спомнавте тука и јас не можам ништо да направам во врска со тоа.

Затоа реков јас сум против верник кој што се дрзнува да сатанизира туѓи учења без да се запознае со истите и тоа да го прави заради догма и она што свештеници по книги зборуваат за другите...
Така не се зборува за сопствената религија, сигурно има што да се каже за христијанството далеку од сето тоа како другите се неверници, секташи и сатанисти и како имаат погрешни идеали и погрешно веруваат... има што да се каже друго нели и да се научи многу повеќе за сето тоа верување, наследство и историја на ритуали и архитектура?
Има, како нема...

Со бришење постови, као за почетак.

Знам, сами се бришат. Смајли.
Сите се тука, само навреди и офтопици избришано. И проклето тролање.
Ти реков, забораваш дека беше трол тука и само сарказам и исмевање... не оди тоа така.
Па некому религијата му е се во животот!

Ти си имаш некаква анти-христијанска параноја која нема никаква потпора во реалноста, туку си е твоја, лична аберација.

Не е тоа параноја. Тоа е добра смислена стратегија за што повеќе народ да се приклони кон други замајувања.
Исто делува, пишува, обвинува баш како тие што ги злоупотребуваат религиите со векови.

Некои замерки му се на место, но истите тие работи ги има во учењата од "новиот еон", исто варварски се однесува ако му ги чепнеш телетабисите, иста им е организационата поставеност. Цела деценија проповеда слобода, прави што ти е волјата, ама кога во пракса почнаа со забрани и изјави за поголеми идни забрани, се правда, демек сега морало така, но во иднина ќе било различно. :tapp:
Демек издржете, бидете послушни слуги и после ќе бидете наградени.

Што би се рекло, исти К, само различно пакување.

Сите се тука, само навреди и офтопици избришано. И проклето тролање.
Ти реков, забораваш дека беше трол тука и само сарказам и исмевање... не оди тоа така.
Па некому религијата му е се во животот!
Под 1. лажеш и под 2. подметнуеш лажна теза. Ја никад не сум исмевал религија ин џенерал, чак што више еднаш и отворив тема за нејзината позитивна улога. Има куп други ликови што се бават со тој спорт. Ерго, намали со извичници. Смајли.

Ти си имаш некаква анти-христијанска параноја која нема никаква потпора во реалноста, туку си е твоја, лична аберација.
Ова и јас го мислам, но ете не ми успеваше вака елоквентно и едноставно да се изразам.

Но не можеш да го докажеш бог и што ти има тој тебе објавено (тебе ништо ти нема објавено, далеку си ти од боговите). Ти тргнуваш со верување и бараш преку верување и догма која не трпи критика да наоѓаш вистинитост и точност.
Не оди така. :)

Твоево вербално/пишано негирање не ја мења стварноста, односно не мења ништо во мојата верска определба. Патем кажано, реченицава ти е полна со погрешни ставови. Јас можам да го докажам Божјото постоење, а ти не можеш да го побиеш, оти си далеку од живиот Бог и Неговата вистина, оти ти омилела лагата.

Верувањето е само почеток во патот кон Бог, продолжува со знаење а завршува со средба со Него.
Автоматски споено мислење:

На овој твој начин ова е само оправдување да сатанизираш се што ти мислиш дека не оди со твоето верување и надеж во животот, без да се многу заморуваш.
Ама Исус Христос ни се објави... ако тебе ти се објавил и ти рекол МИки, вака и вака - ти треба да правиш така и така и никако поинаку!
А да мавташ со книга од евреите, па потоа редактирани книги од IV век, со изменети учења и на евреите и на старите тајни учења кои го крстосуваат Рим - не е објавување на ниту еден бог.

Кој менувал и што менувал во книгите? Звучиш како Мухамед, кој смета дека Евреите во мењале Стариот Завет, а рисјаните го мењале Новиот.

Затоа реков јас сум против верник кој што се дрзнува да сатанизира туѓи учења без да се запознае со истите и тоа да го прави заради догма и она што свештеници по книги зборуваат за другите...
Дали си се пронаоѓаш себеси во ова болдираното, и зошто да?

Сите на кои се повикуваме се смртни луѓе. Но тоа се луѓе Џинови! На Земјата телото мора да умре. Тоа го знаеле и Месопотамија, и Кина и Египет - сите!
Но она што останува, е причинител непознат :)

Во заедница со Бога, сите се живи, дури и телесно починатите. Се чини дека си се навлекол на погрешно учење...

Глаголате за телото дека е смртно и дека така мора да биде, а ете сега ако напишеме „Црква“ одеднаш не зборуваме за смртни луѓе, зборуваме за богови :)

Еден е, т.е. Троедин Е Бог и само Он е Бог, а сите други, кои се достојни, стануваат синови Божји, по благодатта и милоста Божја кон нив.

Ако тебе ти се објавил бог, и на друг му се објавил бог. Ако твојот концепт и дејствување е различен од другиот кој што си гледа работата и ритуалите, кој фактор си ти и „Црквата“ и „Он“ и „Син“ и било кој да го заморувате по неговиот пат или да му стоите како пречка?
Е тоа е прашањето... бидејќи „верува погрешно“?

Можат да ти се објават само двајца:
- живиот Бог,
- оној кој сакаше да стане бог-и не стана.

Кој од нив тебе ти се објави?...

Тоа размислување отфрли го - едноставно соочи се со реалноста дека секој има свој пат, своја интеракција со божественото или пак ја нема, зависи од човекот и неговата наследна историја низ времињата. НЕ сите се исти.

Еден е патот кон Бога Отецот; тесен е, води преку Црквата и преку Синот Божји, со Светиот Дух.
Нема „втор„, нема „трет„, понајмалку „четврт пат„ до Бога.

Другите патишта се широки, со многу отворени можности...

Последно уредено:
Дали си се пронаоѓаш себеси во ова болдираното, и зошто да?
Не дискутирам повеќе, за да не ве „замолкнувам“ и да не ви бидам постојано дежурен „антихрист“ и останати обвинувања.
Туркајте си дискусии ајде.. не ви се мешам повеќе. Изгледа доволно било :coffee:

Hepta evidentno e deka forumot vi e alatka za popularizacija na vashata zadruga a voedno i za ocrnuvanje na drugite za pojak biznis. Nekoj sklon kon kospiracii bi pomislil i deka ste alatka na nekoj mracni nadvoreshni slili koi sakaat da gi razorat semejnite zaostanati vrednosti na balkano odrzuvani od staroeoncite.

Hepta evidentno e deka forumot vi e alatka za popularizacija na vashata zadruga a voedno i za ocrnuvanje na drugite za pojak biznis. Nekoj sklon kon kospiracii bi pomislil i deka ste alatka na nekoj mracni nadvoreshni slili koi sakaat da gi razorat semejnite zaostanati vrednosti na balkano odrzuvani od staroeoncite.
Готово, оставено е на вас да дискутирате. За да не биде нечија ете алатка, бујрум дискутирајте вие за религиите и верувањата слободно.

Готово, оставено е на вас да дискутирате. За да не биде нечија ете алатка, бујрум дискутирајте вие за религиите и верувањата слободно.
Ај сега па и ти :( немој да бидеш уништувач на забави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom