Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.050
Поени од реакции
9.411
Со нацистите само по кратка постапка.
Самиот факт како ги третираат руските заробеници е доволен сам по себе. Иначе оваа војна за таа работа е многу специфична, исто беше и Хрватска со Србија...на некој начин братоубиствена. Ама што е тоа е, јасно им е и на русите дека голем дел од украинците се изманипулирани а и присилно мобилизирани. Пољаците се доста криви и се надевам дека после се ова ќе платат за целово срање заедно со сите гомна англосаксонски.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
zaebi sve e toa vadenje cifri od rakav, ni on ne veruvam da znae. brojkite sto gi kazuva i razmerot ne se 1 prema 3 nego 1 prema 5, ako se veruva a toa mi e nekako poizdrzano zasto sepak znae kolku luge imal i pratil (ovde ako laze ke kaze max da izgleda moken) a od druga strana telata i sto vikaat urkite ke si kazat.

kako i da e, mnogu zrtvi se toa od ednava strana zatvorenici od drugata urki....
Еве испадна и Пригожин не ги знае бројките, ама затоа ФК Путин Кајгана екипата ги знае. :icon_lol:

Вие сте легендарна збирштина овдека, најсериозно.
Автоматски споено мислење:

Самиот факт како ги третираат руските заробеници е доволен сам по себе. Иначе оваа војна за таа работа е многу специфична, исто беше и Хрватска со Србија...на некој начин братоубиствена. Ама што е тоа е, јасно им е и на русите дека голем дел од украинците се изманипулирани а и присилно мобилизирани. Пољаците се доста криви и се надевам дека после се ова ќе платат за целово срање заедно со сите гомна англосаксонски.
Изманипулирани се украинците што си ја бранат државата од нацисти.

Има логика ако те носат на кубаса екскурзија до волгоград.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Колку треба да си глуп па да одиш и да бидеш сојузник на некој што во втората светска војна ти исклал илјадници твои сонародници. До толку се кретени Полјаците.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Цела војна е така, тоа го потврдуваат сите опен сорс извори. А и не треба многу памет да имаш....надмоќ имаат у артилерија од три спрема еден до десет спрема еден, зависи кога како. Хеликоптери, јуришни авиони, крстосувачки ракети и по ново и глајд бомбите, тенкови, оклопни возила, ПВО и т.н. Војник си и јасно ти е колкава предност е тоа...не е стварта само у тоа колку е спремна војската за урбано војување. Ги лупаа скоро година дена 24/7 со што не.....погледни го градот и ќе ти биде јасно.
Види беља, во се се побројни и пак осум месеца напредуваа 8км
zaebi sve e toa vadenje cifri od rakav, ni on ne veruvam da znae. brojkite sto gi kazuva i razmerot ne se 1 prema 3 nego 1 prema 5, ako se veruva a toa mi e nekako poizdrzano zasto sepak znae kolku luge imal i pratil (ovde ako laze ke kaze max da izgleda moken) a od druga strana telata i sto vikaat urkite ke si kazat.

kako i da e, mnogu zrtvi se toa od ednava strana zatvorenici od drugata urki....
Ако он тресе бројки од ракав, ти која методологија ја користиш?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.784
Поени од реакции
10.591
Ќе да е од белото на Зеленски.
Аууу па тоа е најбоље :love:

@HolyDebarca @AntonT12 а п*чки има или само пендреци сте како тука?

Ја одма Слава Украини викам ако има…

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.050
Поени од реакции
9.411
Види беља, во се се побројни и пак осум месеца напредуваа 8км
Епа затоа не гинеа многу, у твојава констатација се крие поентата на муабетот. Русите ги лупаат со артилерија а украинците донасаат појачање 24/7, пластично да ти објаснам. Украински регрут да доживее три дена да биде жив било жива среќа...затоа и сите го нарекоа мелница за месо.

Колку треба да си глуп па да одиш и да бидеш сојузник на некој што во втората светска војна ти исклал илјадници твои сонародници. До толку се кретени Полјаците.
Стварта е у омраза стара со векови а и Ватикан преку нив влече конци, не џабе и папа и курац пољак.
1684961588361.png

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213

Има во шаторите на руската наци војска.
Не знам дали ти ги пуштија видеата, има да се вклопиш одма.

Може малку ќе те боли пошто ти ќе треба да си понежен пол, ама за мајчица россија ќе издржиш.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.784
Поени од реакции
10.591
Има во шаторите на руската наци војска.
Не знам дали ти ги пуштија видеата, има да се вклопиш одма.

Може малку ќе те боли пошто ти ќе треба да си понежен пол, ама за мајчица россија ќе издржиш.
Не знам лепи… мене никој не ми пушта видеа…
Затоа и сакам да дојдам кај вас у НЏО
Еве не морам на дневница да бидам, ама бар некоја линија да фанам..

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781

Од каде знаеш како се чувтвуваат? Можеби сакаат да им се обраќаме во женски или среден род?.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.050
Поени од реакции
9.411
Изманипулирани се украинците што си ја бранат државата од нацисти.

Има логика ако те носат на кубаса екскурзија до волгоград.
Оди легни си копук.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Не знам лепи… мене никој не ми пушта видеа…
Затоа и сакам да дојдам кај вас у НЏО
Еве не морам на дневница да бидам, ама бар некоја линија да фанам..
Ќе го замолам @callejón de la muerte да ги пушти одново видета по шатори во јаката руска армија.

Неколку членови после тие видеа ги снема, или се на фронтот или веќе не се толку по геополитика.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Ќе го замолам @callejón de la muerte да ги пушти одново видета по шатори во јаката руска армија.

Неколку членови после тие видеа ги снема, или се на фронтот или веќе не се толку по геополитика.
Тоа е тајното украинско оружје? :vozbud:

А јас мислев дека Патриотот што се мавна во кинжалот беше тајното украинско оружје.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.784
Поени од реакции
10.591

Абе остај го ти сеа Влавот…
Ја поштено си барам на семинар, на састанак, на обука, на предавање… да дојдам…
Ем ќе имам прилика да видам во живо створови како на проектор објаснуваат работи, даваат насоки..

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Абе остај го ти сеа Влавот…
Ја поштено си барам на семинар, на састанак, на обука, на предавање… да дојдам…
Ем ќе имам прилика да видам во живо створови како на проектор објаснуваат работи, даваат насоки..
Тука ако не сте собрани створови, не знам кај ќе најдеш повеќе.

Нема што семинари и проектори, те праќаме на пракса во руските шатори и се враќаш побогат со знаење и со други погледи на светот. Може ќе донесеш и некоја микробранова.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.784
Поени од реакции
10.591
Тука ако не сте собрани створови, не знам кај ќе најдеш повеќе.

Нема што семинари и проектори, те праќаме на пракса во руските шатори и се враќаш побогат со знаење и со други погледи на светот. Може ќе донесеш и некоја микробранова.
Сега ја ти нудам страна да сменам за една линија… ти вака ми враќаш!
Аааа… за ова има одма да ве накодошам кај Неџат!

Kajgana Shop

На врв Bottom