Не нас распадот ни се случува од кога пропадна техничката влада на Кљусев се со цел да се докопаат на власт СДС за да распродадат и присвојат се во државата по примерот на тоа што се случуваше во другите земји од источниот блок за и они да си станат локални олигарси.Во истиот момент они го креираа сегашниот политички систем кој беше намерно вака создаден за со време државата да биде лесна за поткопување. ДПНЕ ( најголемиот дел од раководството) уште во старт не беше ништо повеќе туку партија која глуми опозиција, исто како и сега со Мицковски. За време на Груевски ги претворија еден краток период од 2-3 години, СДС да бидат партијата која глуми опозиција али брзо се врати стариот баланс на сили.
И неможеш да го кривиш народот дека ете СДС биле предавници а они тоа не го препознале. Кој беше на власт кажи ми? Под чија контрола беше Полицијата, Војската, Судството, Обвинителството? И они 6 години не направија апсолутно ништо за сузбивање на јавните предавства на СДС, али народот бил крив. Мислам смешни тези се тоа.
На народот му е јасно од старт кој се комуњарите и што прават. Затоа немаат победено на ниту едни избори во Македонија и тоа со масивна подршка од надвор и предавнички договори со етнички малцинства. Проблемот е што "опозиционерите" 30 години им чуваат грб само и ништо повеќе.
На крајот на денот народот/членството не го извади Македонското знаме од грбот на ДПНЕ, ниту пак го сменија статутот на партијата да го има Северна во него. Раководстовот на ДПНЕ само си го направи тоа. Народот не викаше " после Групчин мене не ме интересира", раководството на ДПНЕ го правеше тоа. Членството/народот не ги пуни ХЕРА и остатокот од Сорос дружината со пари од општински буџети во моментов, ДПНЕ го прави тоа. Членството/Народот не се фали дека биле на најновиот курс на Конрад/Сорос/Калето/ЕУ, раководството го прави тоа.
Ене ги партиските ботови сега се караат со народот зошто не ја подржувале Украина.Слики од Зеленски лајкуваат.И на крај кој ќе биде крив, народот.