Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Дечкото изгледа сеуште верува во Духот од Киев и бабата со волшебната тегла со кисели краставички :ROFLMAO: :D :ROFLMAO:
Нема ништо чудно тука, едноставно има луѓе кои сеуште се лажат на западната пропаганда и покрај све.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Кај виде директен напад жити све?
Ад хоминем би изгледал вака некако „Ти си глуп ништо незнаеш, тоа што збориш се глупости“. Јас само кажав дека постот што го напиша е типичен производ на западната пропаганда и дека ќе наредниот период ќе биде период на будење, кој ќе биде тажен за тебе.
А јас убаво те прашав "која е таа западна пропаганда"? Набројав 10тина работи, демантирај ме во било која од нив? Какви се твоите очекувања за наредниот период, па мене да ми биде период на будење (што дури и ќе бил многу тажен за мене :icon_lol:)

Дека вака твоево испаѓа исто како постовите што ги пишуваш за загубите на Украина и Русија. Извор: trust me bro.

Член од
9 мај 2023
Мислења
162
Поени од реакции
469
Ако Украина овојпат целосно го уништи мостот, како планира Русија да го брани Крим? З
Сакам ова да го сфатиш сериозно. Уништување на мостот на Крим значли нуклеарен напад врз Украина. Да немаш ни грам сомнеж за ова.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
А јас убаво те прашав "која е таа западна пропаганда"? Набројав 10тина работи, демантирај ме во било која од нив? Какви се твоите очекувања за наредниот период, па мене да ми биде период на будење (што дури и ќе бил многу тажен за мене :icon_lol:)

Дека вака твоево испаѓа исто како постовите што ги пишуваш за загубите на Украина и Русија. Извор: trust me bro.
Времето ќе те демантира дечко, борба со ветерници е некој тебе да те демантира. Јас само те посочив како пример.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.446
Поени од реакции
87.165
Btw, зошто од цел мој пост се фати само за Крим?
Дека не можам да ти најдам НЗС во делов со Крим, затоа... Дека со секој поминат ден Русиве педа по педа им освојуваат територија на Украинциве, дека истиве неможат да го одбранат главниот град Киев кој постојано им го бомбардираат во 03:00 часот сабајле, дека и со сета помош која им ја праќаат НАТО и Америка пак делуваат несмасно итн...

И ти ми велиш планираат и се спремаат да го вратат Крим...

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
WTF? Епа тогаш во Крим што луѓе живеат, чим Украинциве сакаат повторно да го завземат? :LOL:
Крим е екстремно важен од стратешка гледна точка. Без него пристапот на Украина на Црно Море е многу лимитиран, и плус прави Украина да има копнена граница со Русија од втора страна. Ако го завземат, би имале повторно копнена граница само на истокот (Донбас).

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Крим е екстремно важен од стратешка гледна точка. Без него пристапот на Украина на Црно Море е многу лимитиран, и плус прави Украина да има копнена граница со Русија од втора страна. Ако го завземат, би имале повторно копнена граница само на истокот (Донбас).
Само што има еден мал проблем, повели па стигни до Крим да те видам. Тој правец Русите го имаат максимално добро утврдено што само некој што е здраво навлечен на бело би помислил дека ќе го освои Крим.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.051
Поени од реакции
9.411
Само што има еден мал проблем, повели па стигни до Крим да те видам. Тој правец Русите го имаат максимално добро утврдено што само некој што е здраво навлечен на бело би помислил дека ќе го освои Крим.
Нема ни потреба од утврдување, изгори го секој што ќе проба и завршена работа. Додека дојде време некој да го освојува Крим цела нуклеарна тријада ќе им биде модернизирана и друга песна ќе се пее.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Времето ќе те демантира дечко, борба со ветерници е некој тебе да те демантира. Јас само те посочив како пример.
Дечкоооо, трет пост каде што ме контрираш мене, а не она што сум го напишал.

Дека не можам да ти најдам НЗС во делов со Крим, затоа... Дека со секој поминат ден Русиве педа по педа им освојуваат територија на Украинциве, дека истиве неможат да го одбранат главниот град Киев кој постојано им го бомбардираат во 03:00 часот сабајле, дека и со сета помош која им ја праќаат НАТО и Америка пак делуваат несмасно итн...

И ти ми велиш планираат и се спремаат да го вратат Крим...
"Им освојуваат територија педа по педа"??? :icon_lol:

Имаш претстава колкава е Украина? Со освојување "педа по педа" ни за 500 години нема да ја освојат Украина. Русиве веќе долго време не направиле сериозна офанзива како на почетокот на војната, туку се укопуваат во ровови за одбрана дури и кај Белгород. Тоа е нивното освојување педа по педа?

Околу бомбардирањето на Киев... Мислиш дека тоа до сега направи било каква разлика? Ти делува дека Киев во скоро време ќе биде превземен од Руската војска?

Сакам ова да го сфатиш сериозно. Уништување на мостот на Крим значли нуклеарен напад врз Украина. Да немаш ни грам сомнеж за ова.
Сакам и ти ова да го сфатиш сериозно: 1 година се спомнуваат нуклеарки на темава и пошто ми дојде преку глава да читам за тоа, ги блокирам сите што го го тераат тој муабет. Така што - поздрав.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Не. Не можеш овие две работи да ги кажеш - и истовемено и двете да бидат точни.

Гледаш како сам себе се демантираш?
Јас само го посочувам тоа, не ми накалемувај мене дека правам проекции.
Oуу и тоа како можам, и не се демантирам..Ајде сега малку да напрам споредба малку, ништо лично...

Си седиш во убав двор, си имаш градина, убава куќа, си имаш сите погодности за пријатен и лагоден живот.. Другите те мразат, ама ти си го тераш филмот...

Е сега, јас идам утре му викам на комшијата твој, оди опцуј му на Ванлок, досадвај му. Ти покрај сите убајни што ги имаш потпаѓаш под провокации, ваѓаш калаш и го тепаш. Иди полицијата, те поапсува, затворчич автоматски, а јас му мавам заушки на комшијата твој, и си се вселувам кај тебе во куќа и си јадам продукти од градината, и си уживам... Кој е тука паметниот? И кој испаѓа теле?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.370
Поени од реакции
13.319
Буквално во истиот пост пишано: :pos:

Ајт и ти на блок. Профил од 2008ма активиран по 15 години на теми за политика... :kruna:
Дека си програмер, нели логички е поедноставно сам да се блокираш наместо сите да ги блокираш?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Дечкоооо, трет пост каде што ме контрираш мене, а не она што сум го напишал.
Само потврдив дека ставовите ти се цврсти како бетон. И дека не вреди да трошам време да те демантирам.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
"Им освојуваат територија педа по педа"??? :icon_lol:
Замисли за Бахмут му требаше година и пол, замисли си за Киев, Лвов итн.. Па дотогаш Марсовци ќе не населат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom