Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 август 2011
Мислења
4.974
Поени од реакции
15.280
Не сум од чкембари, фан обичен сум ама сакам да те прашам дали оние реквизити ти личат од обични фаној поло маици, комити лисиче,шалој комити итн. Признајте пораз не е страмота. Честито 1 ва лига. И не ја носете водата на ваша водејнца кажете реално како шо е.
Добро што сте им ги земале. Сега ќе купат од новите маици, па ќе имаме за бонус на играчите да им исплатиме :D

Член од
25 август 2011
Мислења
177
Поени од реакции
1.098
Nemam komentar za maicive ste nacekale ste zemale tuku sto ne ripnevte na kombinjata avtobusite ne so kamenje

F.p.s sto ti e be drugar nemaat tie 12 godini so inicijali kazi so ime i prezime koj se tie zaso jades gomna me boli mene kurot iskreno i site nas se znaeme megju nas od KKV nemaa lugje sto rabotat kako dzandari
ako ne gi znajs lugeto kaj vas, nema jas so da ti kazvam be mrdnat.
Ete ti inicijali, ne e ferski da gi pisime so ime i prezime. F.S. e deckoto, na fb e FPS. Drugiot F.G.
Како и да е убав ден денеска и за двете страни Комити добра утакмица Лозари си го одбранија градот не дозволија како Рибари да им седат по кафани да им прават кортео по улиците и ни една акција да не направат
Ribari ne se spremni za takvi akcii, se kriea
doma duri komiti uzivaja niz Oh. Da bea pametni na vreme i da ne se skaraja so ckembari ke bese druga prikazna. a sega najpametno mu e doma da dremat

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
So ne se pustivte be picko Gjorce koa igraa baraz Lozari?So ne se pustivte sk Ckembari na sred Skopje korteo koga praevme ??Mislis deka se random i deka sw fanovi na tie so mu se zemeni maicive????Prosetajte sw use ednas Kavadarci ili Bitola ke vi napravime dobra zurka
Вардар, Работнички, Ѓорче и кај браќата у Чаир имате гостувања наредна сезона во Ск ќе видиме на колку ќе гостувате

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
So ne se pustivte be picko Gjorce koa igraa baraz Lozari?So ne se pustivte sk Ckembari na sred Skopje korteo koga praevme ??Mislis deka se random i deka sw fanovi na tie so mu se zemeni maicive????Prosetajte sw use ednas Kavadarci ili Bitola ke vi napravime dobra zurka
Автоматски споено мислење:

Ne prasav Svadbarite koa ve izbrkaa?I tie ne se navivaci
А бе море ајван, многу добро знам на кого сте собрале маици денес. Благе везе немаат со Комити дечките. Си напраиле маици на своја рука. Комити дојдоа непосредно пред утакмица со аутобуси и коли, така да не ми продавај причи ти на мене.

Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
4.552
А бе море ајван, многу добро знам на кого сте собрале маици денес. Благе везе немаат со Комити дечките. Си напраиле маици на своја рука. Комити дојдоа непосредно пред утакмица со аутобуси и коли, така да не ми продавај причи ти на мене.
Друже, батали ги. Комитите знаеа каде се и кога доаѓаа. Собрале маици на луѓе повеќето од другите градови што чекаа билети. Смалете доживљај и гледајте како се пуни трибина кај вас.

Член од
13 септември 2015
Мислења
1.064
Поени од реакции
2.571
Мене ми е жал што не сте ги испратиле у болница сите тие на кои што сте им зеле реквизит.Милион пати беше кажано дека ќе се иде организирано со бусови и коли од Росоман.

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
Tonyo San - Neodgovoreni prashanja:D:cool:

Зошто не гостувавте вчера во Кавадарци да го бодрите РК Вардар иако немавте забрана?

Кој му го пукна носот на вардарецот со брада на стадионот па го криевте тројца до брзата помош?

Како обични симпатизери се погодија со толку К.Лисиче маици на едно место и од каде нив такви маици?

Зошто бегавте на полувреме од белиот голф под стадион?

Дали летово ќе има нови маички стара гарда и комити лисиче?

И дај веќе направете една подгрупа Кајгана Комити, мислам ќе сте најбројни. И ударно знаме за следна: не мавајте, македонци сме!

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
Ти си возачот на белиот Голф
Возачот не е nosferatu, но еден од тие 10 што бегаше е дистрибутер на cermat сладоледи (да ти стани јасно за кој станва збор, не мора да знат сите) и бивш дел од организацијата на комити, уште не знам дали е. Прашај си го за дешавката него. И дај веќе одговори за то шо те прашвам не избегнувај

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
Еве реално од мене, поддржано со факти, има и слики и видео за се.

ИЗГЛЕД НА ТРИБИНА
БРОЈКА:
Одлично, со оглед дека станува збор за Скопје и бараж натпревар - очекувано. Слична ситуација: Лозари бараж - гостување во Струмица, но беа поделени на 2 трибини бидејќи немаше место. Според превоз мерило, бројката е 3/4 во однос на Скопјани сега.
КОМИТИ - ОБИЧНА ПУБЛИКА: Јасно и очекувано, над 70% беа обични симпатизери на ФК Вардар (мешано кавадарчани што гледаа бараж и други од Скопје, Росоман,..), не НГ Комити. Тоа укажува и на фактот дека повеќе од 1/2 од трибината немаше закачено ниту едно знаме, ниту "воѓа" на оградата.
КОРЕОГРАФИЈА: Ништо посебно, но со оглед на бројката изгледа СУПЕР, еден ред бакли, дури и пред обичната публика преку ЕБР.

КОМИТИ - ЛОЗАРИ: Свесни се Комити дека нивни членови/симпатизери изедоја ќотек на повеќе локации во Кавадарци, и притоа се земени повеќе реквизити на групата. Тоа е реакција на секоја НОРМАЛНА група во чиј град се движат репрезенти на ривали. Охриѓани, свесно или несвесно, со години го "дудлаа" на Чкембари, попусто надевајќи се на Анти-СК братство Охрид-Битола-Кавадарци. По "шутот" од Лозари со кореографијата "наспроти нејзе Рибари.." очигледно се надеваат на братство Комити-Рибари во иднина, па ги оставија на целодневна екскурзија среде Охрид, буквално слободно без никаква акција. Тоа не е случај со Кавадарци, и секој што проба да репрезентира друга група освен Тиквеш и Лозари, беше уредно сопрен.

КЛИШЕ ОДБРАНА НА КОМИТИ: "Зошто не нападнавте на стадионот!?" - Глупости. Како прво, при влез на Комити, имаше обрач од ЕБР во радиус од 300 метра и немаше никој пристап. Настрана тоа, ги напучија обичните симпатизери на страната од влезот, се поставија на скроз крајната страна од влезната врата. Па за да стигнат Лозари до вас на трибина, требаше да згазат пред себе 1000 жени и деца што врска немаат со Комити, нели? Глупости, доволно јадеа ќотек вашите низ Кавадарци.

ДО ОРГАНИЗАЦИЈА: "Супер" организирано, среќа ЕБР имаше обрач, па не ви ја собраа цела кореографија и знамиња уште пред да влезите на стадион. Со кој ум ги оставивте сите реквизити во последниот автобус? Плус, дозволивте скопско обезбедување да ви ја заклучи вратата и со сите знамиња и кореографија останавте 5-10 минути пред стадионот сами тие 30 души, а сите други внатре. И пак ЕБР како секогаш ве спаси, интервенираа по токи-воки и ве пуштија внатре, џабе се измава боксови другарот ваш по вратата од нервоза.

За крај - добра навивачка сезона за сите групи. И....да остане запаметено: Не мавајте, македонци сме!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom