Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Што мислите до кога ќе се чека на наредба од НАТО, за и нашиве војничиња што дремат по касарните, да почнат да завземаат "одбранбени" позиции во Украина?

Мене натака ми иде работава у пм..

Нели на мала врата го протињаат тоа, одбранбено оружје, одбранбени ф-16 :ROFLMAO: и сл

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.400
Што мислите до кога ќе се чека на наредба од НАТО, за и нашиве војничиња што дремат по касарните, да почнат да завземаат "одбранбени" позиции во Украина?

Ќе мора 90% УЧК да бидат, пошто не ми се верува некој нормален да сака да гине за нивни интерес.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Еве мое мислење, во тек на 2024 ќе да бидне и тоа нешто.
Автоматски споено мислење:

Ќе мора 90% УЧК да бидат, пошто не ми се верува некој нормален да сака да гине за нивни интерес.
Ама нема сакаш нејќеш бе бато. Професионален војник си со договор у кој пише, подложен на НАТО регулативи... кур се тресе. Ние сме во НАТО, ќе активираат некој член ко за Ирак, Либија и сл.
Ќе "обезбедуваат" бази.
Само што овде преку вечер тие бази исчезнуваат.

Ако нејќе си иде на воен суд, па нека лежи 5 години. Или нека врати парите од плата уназад што работел 10 години.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Супериорните западни оружја кои сакаат да им ги дадат на Украина теоретски се "пробиена воена тајна" оти толку јавно ги соопштуваат а згора на тоа сите тие ф16ки итн ќе одземи време за обуки. Така да Зелениот нека не се занесува многу, туку нека потпиши капитулација.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.400
Ама нема сакаш нејќеш бе бато. Професионален војник си со договор у кој пише, подложен на НАТО регулативи... кур се тресе. Ние сме во НАТО, ќе активираат некој член ко за Ирак, Либија и сл.
Ќе "обезбедуваат" бази.
Само што овде преку вечер тие бази исчезнуваат.

Ако нејќе си иде на воен суд, па нека лежи 5 години. Или нека врати парите од плата уназад што работел 10 години.
Така ли е?

Мислиш дека НАТО ќе става Македонци да се борат против Русите?
У право си ако гледаш легалистички, ама у пракса не се праи така.
На пример, знаеш ли дека АРМ што праќаше у Афганистан или Ирак, Албанци неќеа баш да идат и не идеа.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.375
Поени од реакции
13.323

Нели на мала врата го протињаат тоа, одбранбено оружје, одбранбени ф-16 :ROFLMAO: и сл
Доколку би дошло до тоа, се ми се чини дека македонци ќе праќаат на фронтот, на тој начин северџаните и Албанците ќе се ослободат од нивните политички неистомисленици, а истото би му одговарало и на калето, би се забрзал процесот на етничко чистење.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Доколку би дошло до тоа, се ми се чини дека македонци ќе праќаат на фронтот, на тој начин северџаните и Албанците ќе се ослободат од нивните политички неистомисленици, а истото би му одговарало и на калето, би се забрзал процесот на етничко чистење.
Нацистички русофили ја би депортирал у пакет со учкарите, за да се заштитиме дома со време.

И вие и тие се про-сепаратизам.
Башка имате симпатии и сте фанови на Кадиров и чеченската исламска багра.

Перфект фит.

Така ли е?

Мислиш дека НАТО ќе става Македонци да се борат против Русите?
У право си ако гледаш легалистички, ама у пракса не се праи така.
На пример, знаеш ли дека АРМ што праќаше у Афганистан или Ирак, Албанци неќеа баш да идат и не идеа.
Во авганистан и ирак се плаќаше од сопствен џеб за да се иде на мисија.

Ако ја актуелизираат на тој начин и украина, уште многу непреспани ноќи ќе имате на темава.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.425
Поени од реакции
24.607
Нацистички русофили ја би депортирал у пакет со учкарите, за да се заштитиме дома со време.

Перфект фит.
najubavo vie severdzanite so sponovite i bugarite da idete... nie normalniot svet sme sekako za rusite i protiv nato. konkretno eve ti da ides ke gines za ukraina ke mozes da pomognes.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.375
Поени од реакции
13.323

Перфект фит.

Ако ја актуелизираат на тој начин и украина, уште многу непреспани ноќи ќе имате на темава.
Албански пениси од уста не извадивте, ама да знаеш, ќе дојде момент кога веќе нема да имаат потреба да бидите нивни кучки, тогај мислете му ја.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.793
Поени од реакции
10.612
:pos: :pos: :pos:

Антинацистички укрона(то)цисти или попознато како оксиморон за писмените .
Добропозната ствар дека не ги примаат ботовите по служби и НЏО-а според писменоста и способноста..

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.400
Да. Но, Албанците неќеа да идат и не идеа. Никој не ги тераше.
Знае Западот дека Албанци таму не треба да се праќаат, ќе знае и за Македонците у евентуална војна таква. Би пребегале на друга страна повеќето, првом приликом.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205

кој филмови праење. Нашиве војници ќе фатат магла за Македонија ако треба да се бориш, а не па за Украина.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305

Перфект фит.

Ако збориш за инат Ок.
Ама реално ќе треба да одат оние кои се со прозападни идеи, поддржувачи на политиката на НАТО, и оние коа се залагаат за територијалниот интегритет на Украина.

А како и стално, на крај ќе одат оние кутри дечиња што немаат школо за ништо па се бутаат у војска да праат склекови и да лапнат некоја паричка.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
Ако збориш за инат Ок.
Ама реално ќе треба да одат оние кои се со прозападни идеи, поддржувачи на политиката на НАТО, и оние коа се залагаат за територијалниот интегритет на Украина.

А како и стално, на крај ќе одат оние кутри дечиња што немаат школо за ништо па се бутаат у војска да праат склекови и да лапнат некоја паричка.
Не си праите бајрам со паметот.

Kajgana Shop

На врв Bottom