Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    694

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.346
Поени од реакции
4.483
не знам како паѓаат луѓево на тоа со ф-16. За еден пилот ти да спремиш треба минимум една година. Настрана што треба стотици други техничари да се обучат. Која логистика ја вртат тие авиони. Али нека уживаат у фантазиите.

Плус што тие авиони се стара технологија и нема ништо ново да донесат на фронтот.
Времето за обука на 16-ките е помал проблем, а многу поголем е што против нив ќе бидат користени ПВО орудија, кои Русите го имаат барем половина дузина како модели со различна намена и домети.

Да видиме кој ќе биде првиот Украински пилот „херој„ кој славно ќе биде „скинат„ во воздухот...

Плус, подарувањето авиони на Украинската војска е прилично задоцнето, ако се земат во предвид сите нивни досегашни загуби.
 
Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.461
Промашиле да ја спомнат Турција на двапати, прв воен удар некаде во 1970-тите а вториот за време на власта на Ердоган додека војната во Сирија уште беснееше.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.854
Поени од реакции
26.453
Ради писмото на Маринците кое прилично убаво ја опишува ситуацијата во Руската армија, какви загуби на елитни трупи се трпат поради промашени тактики и неспособна команда.
Да и говорот на Пригожин на CNN. Ептен не убедија дека Русија се пред пропаст.
 
Член од
6 февруари 2022
Мислења
903
Поени од реакции
3.557
Абе и 15 г7 самити да одржат и 20 генерални НАТО заседанија пак ќе го јадат немиен од Русија, и допрво почнува нивната голгота со Кина и обединетите Арапи. Сад ЕУ и уште некои вазали не ќе можат против цел останат свет, они Русија неможат да ја дестабилизираат и со санкции и воено и 24/7 рикање по медиуми па камо ли останативе заедно. Молете се да не ескалира се ова зш Русите не ја губат оваа партија па и по цена на тотално взаемно уништување.
Не Ф16 и сите северни копита да се соберете и идете таму пак Русија ќе победи.
 
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.195
Поени од реакции
6.866
очајнички обид да се врати украина во игра после губењето на многу војска, складишта, како и утврдени градови со пуштање на западно оружје (патриот, ф16, тенкови и оклопњаци)

само не знам зошто бајденовци макроновци шолцовци не ги пуштат своите синови и внуци да ги полетаат ф16 и јуришаат на русија
 
Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.009
Поени од реакции
32.022
Не разбирам зошто ја цитираш битката за Павливка кога ВСРФ ја доби и се уште го контролира тоа гратче.
Во ред е, не разбира ни тој.


Украинциве последните два месеца добиваат оружје ко луди. Германија само што одобри најголем пакет оружје до сега, мислам 2,7 милијарди евра, Британија им даде крстосувачки ракети со голем дострел, за Химарсите добија ракети со поголем дострел. Ете и Ф-16 скоро сигурно ќе добијат со едно чудо различни ракети.
Тоа што ти зборува. Дека Украинците ја добиваат војнава, или дека некој е очаен?

Ако почекаат Русиве уште малку, ќе почнат да им даваат носачи на авиони.
Тоа сигурно ќе биде пресвртница. Може директно ќе го нападнат Владивосток без копнено да ја освојуваат цела РФ.
 
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.547
Поени од реакции
7.101
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.554
Поени од реакции
36.513
И да ги убијат Заслужни и Зеленски ништо нема да се смени. Они се фигури на конци кои друг ги влече во позадина. Ќе изникнат нови Заслужни и Зеленски.
 

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.151
Поени од реакции
5.915
А да оладат малку Украинците и како за промена да се свртат против нео-нацистичката хунта во Киев со истите оружја со кои западот ги снабдува од 2014 година па наваму ?

Тоа би било далеку помалку болно сценарио и со помалку жртви, всушност единствени жртви би биле извршителите на државниот удар од 2014 година во Украина - доколку некои воопшто се сеуште во Украина - и следбениците на нео-нацистичката хунта во Киев, а Украинците би биле несомнено најголемите добитници од таквото сценарио.
Не ви здосади од глупиов муабет цела година? o_O
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.090
Поени од реакции
36.190
Ја испуштиле и Македонија во листата.
Спонзорираа и поддржаа козоебачка терористичка организација, поставија марионети во комбинација со терористи на власт, и ги менуваат по нивна желба/потреба.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.701
Поени од реакции
23.399
И да ги убијат Заслужни и Зеленски ништо нема да се смени. Они се фигури на конци кои друг ги влече во позадина. Ќе изникнат нови Заслужни и Зеленски.
sto ne se prijavis ti? gi zabranija site opzocioni partii, bogatite pa sredna klasa im kidna koj u evropa koj u azija u eftinite drzavi... ukraina e momentalno 15mil... mislis ke ima drug junak tek taka da gi zameni ovie ako pocnat direkno na niv da odat? neka go roknat tamosnoto "kale" po greska pa tek togas ke vidime dali ke ima junaci... ali ajde, u momentov dobro e za rusite ova da potrae, ginat budali na vojno pole mesto so terorizam i gerilska vojna da se ebavaat vaka e polesno i pojasno.
 
Член од
14 ноември 2013
Мислења
6.873
Поени од реакции
22.033
Многу ми е смешен муабет хехе Бахмут мало небитно гратче.

Претпоставувам така викале и за: Хастингс, Прохоровка, Ел Алемејн, Монте Казино, Ватерло и ред други.

Патем малку ретро трип, да видиме како Претседателот на Украина говороше за Бахмут во американскиот Конгрес.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom