Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
Познавам да, прашањето не ми беше тоа, до нафта не е проблемот.
Ти нуделе зошто нема на секоја бензинска adblue пумпа. Во Куманово на влез има(последна МП пумпа), на самиот автопат пред да излезеш на Табановце.
Не барав јас adblue пумпа, туку туба обична ама обично иде црево со тубата и го винташ едниот дел на тубата а другиот во отворот го ставаш и се сипа без проблеми.

Ако го сипаш со инка и со оние нивните на макпетрол adblue пакувано во шишиња за вода од 10 литра ќе ти искристализира течноста додека точиш.

На lukoil најдов туба за 600 денара од 4 литра како што му е редот.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
А да познаваш некој да имал проблем со горивото од другите бензински?

Еве јас летово барав adblue и на макпетрол ми нудеа од оние за камиони по 10 литра без адаптер за точење за да може adblueто убаво да си се кристализира додека си се точи.
I na adblue li resi da ustedis i da stavas u MK? :D Ne kaza ke ti pustev 10 evra da si stavis adblue u Germanija, pa na raat da si vozis u MK.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.521
Што парти е само стејџ 1 за 147? ЕГР-от е предходно исклучен и софтверски и механички
6000 денари за 120кс 8v. Треба да се корегира мапата и да се сменат перфомансите. Ако е 150кс има поќе работа и кошта 7000 денари пошто има плус мапа за клапните на усис. Вреди да се направи ремап убав мотор е.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
I na adblue li resi da ustedis i da stavas u MK? :D Ne kaza ke ti pustev 10 evra da si stavis adblue u Germanija, pa na raat da si vozis u MK.
Од социјала, кои немаат пари за македонска тастатура, се бараат ли финансиски средства? :D

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
Abe za tebe ako treba nema leb da jadam za 10 evra da ti pustam, za da ne se sekiras deka nema adblue da si stajs u MK. :D
Да ти подарам еден лап топ со македонска тастатура? :coffee: Herunterladen (1).jpg

Те пријавив кај Борче, ќе ти дојде редот кај и да е...

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Да ти подарам еден лап топ со македонска тастатура? :coffee:
Не фала, не сакам да носам 2 лаптопа со мене, фала у секој случај :D . Ne e do laptopot, tuku preku den sum logiran na sluzben laptop koj ocigledno nema mk i ne smees da instaliras poso se zivo e so admin rights i za da ne menjam stalno, koristam latinica celo vreme. Druga rabota e sho e polesno mi e vaka.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
Не фала, не сакам да носам 2 лаптопа со мене, фала у секој случај :D . Ne e do laptopot, tuku preku den sum logiran na sluzben laptop koj ocigledno nema mk i ne smees da instaliras poso se zivo e so admin rights i za da ne menjam stalno, koristam latinica celo vreme. Druga rabota e sho e polesno mi e vaka.
Само гага да е, сљужбено :pos:

Член од
3 март 2021
Мислења
151
Поени од реакции
196
Da prasam, koi se procedurite i kolku bi me kostalo vkupno da kupam kola od germanija i da ja donesam tuka na primer benzinec 7000 eu?

Член од
20 мај 2023
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво да прашам кај да го носам уљто од колите ми седи така не знам што да му правам.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.629
Поени од реакции
5.342
Прашање, Опел Астра H 1.7тди (2007 година)
Неконтролирано се пали ЕСП и ако ја оставиш неколку саати да одмори после пак можеш да ја возиш некој период додека не му текне да се упали пак.

некој да препорачате што би можело да биде или каде да се носи за проверка?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.678
Поени од реакции
42.257
Прашање, Опел Астра H 1.7тди (2007 година)
Неконтролирано се пали ЕСП и ако ја оставиш неколку саати да одмори после пак можеш да ја возиш некој период додека не му текне да се упали пак.

некој да препорачате што би можело да биде или каде да се носи за проверка?
некој ABS сензор те зеза. Има 4, на секое тркало по еден. Иначе многу чудно, да не ти дава да ја возиш. Направи и дијагностика да се види што е точно.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.388
Здраво да прашам кај да го носам уљто од колите ми седи така не знам што да му правам.
Вероватно не знаеш и затоа прашуваш....еден од поголемите фактори за загадување во градовите е фактот што механичарите за загревање на своите гаражи(кои се тешки за загревање-фури од сите страни) користат нафтени печки во кои согоруваат искористено моторно масло

Член од
11 април 2012
Мислења
4.629
Поени од реакции
5.342
некој ABS сензор те зеза. Има 4, на секое тркало по еден. Иначе многу чудно, да не ти дава да ја возиш. Направи и дијагностика да се види што е точно.
Не е моја кола имам другарка на гости и она се пожали дека го има проблемов. Чим и се упалело ЕСП гаста како да се газела не примала. Два пати правела дијагностика кај некој Неџо или така нешто кај бриколаж, и кај уште некој друг у маџари кај дасто/МТМ телевизијата

да препорачаат кај да ја однесе?

Kajgana Shop

На врв Bottom