Секој нормален би требало тоа да го нервира и да биде спречено, да не се дозволи да се уништува цивилизацијата.
Иако е многу ниско од твоја страна да кажуваш работи за мене што не се точни, сепак ќе те удостојам: Не сакам да сум дел од систем на перверзни и педофили. Планетава е убаво место за живеење и доколку се користи друга технологија (според принципите на природата), има простор за уште неколку милијарди "чоеци" безгрижно да живееме.
Се согласувам.
Во врска со СО2, не мора да се согласуваш со мене. Едноставно е, сите мерења и сите експерименти укажуваат дека и тоа како има влијание врз климата и глобалните температури.
Наспроти ова имаш политичари и бизниси кои викаат дека глобалното затоплување е лага, заради лична корист,
и имаш политичари и бизниси кои викаат дека глобалното затоплување ќе доведе до егзистенцијални катастрофи, исто заради лична корист.
Ти припаѓаш на првиот дел. т.е. им веруваш нив, бидејќи се сомневам дека имаш корист од тоа.
But the great apes are remarkably healthy despite their low levels of physical activity – levels that would make us humans ill. Their blood pressure does not increase with age, diabetes is rare and although chimpanzees have high levels of cholesterol, their arteries do not harden and block.
Imav macka koja umre od starost na 22, samo ednash beshe na veterinar... neverojatno dobra biomaahina za ovaa planeta.... a nie sme ti neshto ko ritriverite, patat od bolesti poshto ne se cista genetika... pod cista mislam prirodno razviena.... go imam doma eve...
Ова може да бидат повеќе причини од кои главните се околината и исхраната.
Земи одредена популација и стави ја во истите услови и слична исхрана со мајмуните, ќе добиеш сличен резултат.
Или пример, просечен животен век на шимпанзо е 35-40 години, многу помалку од просечниот човечки век.
Мислам дека тука улога игра медицината.
Како што реков, луѓе што живееле пред 300+ години, пред да постои модерната медицина, најверојатно биле исто здрави како и мајмуните.
Настрана фактот што кај луѓето делумно повеќе не важи survival of the fittiest.
Гледаме секој живот да опстои, па така луѓе со вродени или генетски болести, со соодветни третмани може да дочекаат старост.