Модни совети/предлози/сугестии/прашања (Каде може да најдам?)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
каде во скопје може да се најдат солидни одела/костими за понормална цена ?
некој некоја препорака ?

каде во скопје може да се најдат солидни одела/костими за понормална цена ?
некој некоја препорака ?

Во ГТЦ горе на први кат имаше еден дуќан не ми текнува името... во редот од Југотон

Baram maški čizmi, nešto pokvalitetno.
Imate preporaki za prodavnici vo SK?

Здраво дечки.

Купив кожна јакна од 100 посто овча кожа барем така пишува на декларацијата.
Внатре е без крзно со платно - штоф или како и да се вика. .

Е сега постојат два проблема, поголемиот проблем е што на периоди ми мириса на овца, поготово кога се работи за потопла просторија мирисот се зголемува.

Немам искуство до сега со кожа, што совети би ми дале?

На гугл најдов дека ова е чест проблем, проветрување веќе направив но се уште мирисот е тука.
Е сега со оцет или сода не би се осмелил.

Размислив со опција прскање на парфем, но кога тие мириси би се измешале би било полошо???

Друг да кажеме помал проблем е што ракавите ми се подолги за некој 1, 1-5 цм, струк и рамења се добри, исто така и должината е добра, помал број ми беше тесен и краток, неколку други модели што пробав сите ми беа кратки во ракави и должина а број поголем па премногу широк.

Дали постои можност ракавите да се скратат и доколку може некој контакт од кожар во Скопје?

Благодрам.

Здраво дечки.

Купив кожна јакна од 100 посто овча кожа барем така пишува на декларацијата.
Внатре е без крзно со платно - штоф или како и да се вика. .

Е сега постојат два проблема, поголемиот проблем е што на периоди ми мириса на овца, поготово кога се работи за потопла просторија мирисот се зголемува.

Немам искуство до сега со кожа, што совети би ми дале?

На гугл најдов дека ова е чест проблем, проветрување веќе направив но се уште мирисот е тука.
Е сега со оцет или сода не би се осмелил.

Размислив со опција прскање на парфем, но кога тие мириси би се измешале би било полошо???

Друг да кажеме помал проблем е што ракавите ми се подолги за некој 1, 1-5 цм, струк и рамења се добри, исто така и должината е добра, помал број ми беше тесен и краток, неколку други модели што пробав сите ми беа кратки во ракави и должина а број поголем па премногу широк.

Дали постои можност ракавите да се скратат и доколку може некој контакт од кожар во Скопје?

Благодрам.
Друже 1 цм па и 2 цм не се некоја голема разлика за ракави и тоа на кожна јакна. Дека е крута кожа тоа кога ќе ја свиткаш раката во лакт ќе ти биде таман и башка удобно. Ја имам класика кожњак, ракавите ми се таман во исправена позиција но кога ќе свиткам лакт дека е крута природна кожа и не се растегнува ми се враќаат скоро до пола подлактица (малце помалце од пола).

Ова за мирисов не знам што да ти кажам. Пре ако идеш кај кожар прашај го за мирисот него за ракавите.

Друже 1 цм па и 2 цм не се некоја голема разлика за ракави и тоа на кожна јакна. Дека е крута кожа тоа кога ќе ја свиткаш раката во лакт ќе ти биде таман и башка удобно. Ја имам класика кожњак, ракавите ми се таман во исправена позиција но кога ќе свиткам лакт дека е крута природна кожа и не се растегнува ми се враќаат скоро до пола подлактица (малце помалце од пола).

Ова за мирисов не знам што да ти кажам. Пре ако идеш кај кожар прашај го за мирисот него за ракавите.
Да баш така е за ракавите добро опиша, незнам можеби јас се трипувам дека ми се долги ќе видам после одреден период носење како ќе ми легнат.

Но мирисот ми е проблем.
Секако имам уште 10 дена рок да ја вратам

Но мирисот ми е проблем.
Секако имам уште 10 дена рок да ја вратам

Извини што ти се исмеав на постот. Ама тоа дека мирисаш на овца или коч, едноставно ми стана смешно.

Инаку кога веќе се мислиш, врати ја штом имаш можност.

Можеби на некој ќе му се најде од помош муабетов- ситуацијава.

Зборев со двајца кожари по професија и скоро двајцата ми го кажаа истиот муабет.

Квалитетна и добро обработена кожа не мириса. Овча и козја кожа највеќе мирисале, вадење на мирис е процес кој се прави во самата фабрика, специјално хемиско перење па подоцна фарбање и мачкање со креми може да го намали мирисот но не е гарантирано дека ќе успее и може со време пак да го врати мирисот, плус нели и е додатно изложување на трошок.

Телешка кожа исто ми кажаа дека најмалку имала мирис.

ми препорачаа само да ја оставам ден ипол надвор па доколку не излезе мирисот да ја вратам.

никакви јаглени, оцет или сода да не ставам врз јакната.

Бидејќи чести совети што најдов на интернет за вадење миризба беше таа.

Денес ја вратив и чисто од љубопитност ги помирисав другите јакни што беа од овча кожа, сите го имаа мирисот, кој е релативно мал и ако не си упатен не се приметува но кога е нова не носена за да после со самото изложување на топлина да го има се повеќе и да е појак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom