Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
и Дачија има ист сервис со рено у МКД па не бараш исти услови кога ја купуваш.

Dacia i Renault nemaat isti uslivi za garancijata NO GREE I TOSOT IMAA 10 GODINI USLOVNA GARANCIJA EPA SEGA KOGA GREE IMA 10 GODINI BEZUSLOVNA GARANCIJA TREBA I TOSOT DA IMA 10 GODINI BEZUSLOVNA A NE USLOVNA GARANCIJA ZA TOSOT

-klima-tosot-muse-muse-eco-lc-k6dna5a1-k6dna3a0-12000-btu-inverter-wi-fi.jpg

Препорака некој искуство ако може, се двоумам помеѓу овие две клими, побитно ми е ладењето од греење, ме буни нешто капацитет на ладење гледам доста поголем кај амберо.И дали ако се одлучам за грее клима 10 години е гаранција од било кој да ја купам и да ја монтира лично од грее сервис или може и овластен монтер што монтира и др брендови.

Dacia i Renault nemaat isti uslivi za garancijata NO GREE I TOSOT IMAA 10 GODINI USLOVNA GARANCIJA EPA SEGA KOGA GREE IMA 10 GODINI BEZUSLOVNA GARANCIJA TREBA I TOSOT DA IMA 10 GODINI BEZUSLOVNA A NE USLOVNA GARANCIJA ZA TOSOT

-klima-tosot-muse-muse-eco-lc-k6dna5a1-k6dna3a0-12000-btu-inverter-wi-fi.jpg
Lepi , odamna nemas info izgleda, Tosot e so 3 godini bezuslovna garancija
Автоматски споено мислење:

Препорака некој искуство ако може, се двоумам помеѓу овие две клими, побитно ми е ладењето од греење, ме буни нешто капацитет на ладење гледам доста поголем кај амберо.И дали ако се одлучам за грее клима 10 години е гаранција од било кој да ја купам и да ја монтира лично од грее сервис или може и овластен монтер што монтира и др брендови.
Gree Amber Premium e mnogu pojaka klima, ne se sporeduva.
Moze da montira sekoj ovlasten od Gree za da imas 10 god garancija.

Zosto e namalena garancijata na Tosot namesto 10 godini sega 3 godini koja e pricinata ?
A zosto ne zemis ednas kako sto dolikuva na vakva akcija na Gree da ja ispofalis i da kazis deka e ponuda sto treba da gi stavi vo senka site drugi bar vo ovaj period dodeka trae akcijata a sv veli ke potrae .
A zgora na se gree gledam e dostapen na poveke lokacii i vo pravo vreme akcijava za sebe promocija i dovolen broj lokacii.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

@Sv B
На која страна се наоѓа термисторот на конзолната 12-ка?!
Стварно се мислам да земам една, ама прво да видам и просторот како одговара…
И што вика упатство, колку сантима треба да биде оддалечена од ѕид, ако ја ставам во ќош?
(Имам едно место кај што ми одговара, меѓу врата и ќош, ама 85-90цм е само.. па ја мозгам)

Том Круз најбољи каскадер и ѕвер за акција,дури на 60 години

@Sv B
На која страна се наоѓа термисторот на конзолната 12-ка?!
Стварно се мислам да земам една, ама прво да видам и просторот како одговара…
И што вика упатство, колку сантима треба да биде оддалечена од ѕид, ако ја ставам во ќош?
(Имам едно место кај што ми одговара, меѓу врата и ќош, ама 85-90цм е само.. па ја мозгам)
Od desno, koga ja gledas namontirana, ama teraj ja na Ifeel i nemas problem.
Pobaraj im vo salon drzac za dalecinskoto, mislam deka ke ti dadat.IMG_1129.jpeg

Od desno, koga ja gledas namontirana, ama teraj ja na Ifeel i nemas problem.
Pobaraj im vo salon drzac za dalecinskoto, mislam deka ke ti dadat.Прегледај го приврзокот 378927
Ма не ми е толку за модулација… и до сега терав со он-офф.
Туку што ќе биде збутана у ќош, па ќе забегува. Местото е истото кај што и фуегото е монтирано, само што оно е точно над врата!
Да одам пак со ѕидна, перфектна замена ќе направам… и дупки у ѕид и све веќе има…
Ама искрено, да лупнам сега пари, на конзолна ме влече..
И подобро ќе грее, и подостапна за чистење..

Гледам и у Телеком ги има, а договорот ми истекува таму, па би требало уште ~300€ да ми признаат, и тамам!

Ама најубаво ќе биде до салон да тркнам, баш у живо да ја видам..

Ма не ми е толку за модулација… и до сега терав со он-офф.
Туку што ќе биде збутана у ќош, па ќе забегува. Местото е истото кај што и фуегото е монтирано, само што оно е точно над врата!
Да одам пак со ѕидна, перфектна замена ќе направам… и дупки у ѕид и све веќе има…
Ама искрено, да лупнам сега пари, на конзолна ме влече..
И подобро ќе грее, и подостапна за чистење..

Гледам и у Телеком ги има, а договорот ми истекува таму, па би требало уште ~300€ да ми признаат, и тамам!

Ама најубаво ќе биде до салон да тркнам, баш у живо да ја видам..
Red beše da se podnoviš. Baš se izraduvav što nema da si baš ti posledniot mohikanec so on/ off .
Ova so modulacijava sega ne ti e bitna ama so vreme će ti stanuva se pobitna veruvaj. Za golema prostorija od 300 W do 400 W e sosema dovolno, za spalna mora nadole ušte.
Čitam po forumi razni Gree so modelite premium nema problemi kako porano, Midea i site zakačeni za nea isto se korektni, AUX isto, Hisens i Haier se so povisočki modulacii, Lg slično, japoncite site od red.

Red beše da se podnoviš. Baš se izraduvav što nema da si baš ti posledniot mohikanec so on/ off .
Ova so modulacijava sega ne ti e bitna ama so vreme će ti stanuva se pobitna veruvaj. Za golema prostorija od 300 W do 400 W e sosema dovolno, za spalna mora nadole ušte.
Čitam po forumi razni Gree so modelite premium nema problemi kako porano, Midea i site zakačeni za nea isto se korektni, AUX isto, Hisens i Haier se so povisočki modulacii, Lg slično, japoncite site od red.
Eve momentalna modulacija na multisplit so 4 vnatresni ,no vo momentov e samo edna vklucena vo dnevnata ,a vnatresnata e ln35.
Zadadena 23c a na masicka na 50cm od podot 22.2 c i vaka si odrzuva postojana temperatura bez oscilacii na auto fan .
abce09f5a7b730ce7b48500fb4883908.jpg
d368d897876511c4a8579fb5365d8c0e.jpg
dd0a6a74bc8d9a06538d6a3a8b902fa0.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

што би ставиле во нова куќа 100м2 со солидна изолација?
најефтино ми е клими на испоставам, ладење и греење.
топлинска со подно, многу поскапо и само греење плус за ладење фенколери...

камин еден и оџак секако ке имам за многу ладни денови..

некоја друга опција?

што би ставиле во нова куќа 100м2 со солидна изолација?
најефтино ми е клими на испоставам, ладење и греење.
топлинска со подно, многу поскапо и само греење плус за ладење фенколери...

камин еден и оџак секако ке имам за многу ладни денови..

некоја друга опција?
Dali e kukata vo gradba ili veke izgradena? Ova te prasuvam zasto pocetnata investicija za podno grenjee vo gradba e znacitelno pomala od veke izgradena kukja
Plus vodata od podnoto mozes da ja koristis i za banjanje/kujna

Bi trebalo da imas podobra komocija i poekonomicno greenje so podnoto, ama vo zavisnost od predelot kade se naogas i kakvi se nadvoresnite temperaturi investicijata sto bi ja imal so podnoto moze da bide dosta neisplatliva (t.e. ke ti treba golem period za da pocnes da gi osekas pridobivkite), za ladenje ne moras da imas fenkojleri i eftini inverteri ke zavrsat rabota.

Prosto kazano podnoto greenje e poskapa opcija koja bi trebalo da donese poniska potrosuvacka ponatamu (kolku poniska ne mozam tocno da ti kazam, ama isplatlivosta na investicijata bi ja sogledal posle 15-20 godini minimum so momentalnite ceni na strujata), drugo prasanje e dali taa toplotna pumpa ke izdrzi da ja vrati investicijata ili ke treba da ja smenis sto pak ke ti vlijae na periodot pred da pocnes da osekas dobivka

Inverter uredi ke ti bide dosta poekonomicno za od aspekt na pocetna investicija (posebno ako e veke izgradena kukja kade nema da moras da menuvas pod i slicno za da postavis greenje), no ke imas pogolema potrosuvacka potoa na mesecno nivo. Dobri inverteri ke bidat pogodni i za ladenje vo leto so sto bi zastedil na posebno resenie za toj slucaj.

Ova e barem moe razmisluvanje sto ne vikam deka e tocno.

Dali e kukata vo gradba ili veke izgradena? Ova te prasuvam zasto pocetnata investicija za podno grenjee vo gradba e znacitelno pomala od veke izgradena kukja
Plus vodata od podnoto mozes da ja koristis i za banjanje/kujna

Bi trebalo da imas podobra komocija i poekonomicno greenje so podnoto, ama vo zavisnost od predelot kade se naogas i kakvi se nadvoresnite temperaturi investicijata sto bi ja imal so podnoto moze da bide dosta neisplatliva (t.e. ke ti treba golem period za da pocnes da gi osekas pridobivkite), za ladenje ne moras da imas fenkojleri i eftini inverteri ke zavrsat rabota.

Prosto kazano podnoto greenje e poskapa opcija koja bi trebalo da donese poniska potrosuvacka ponatamu (kolku poniska ne mozam tocno da ti kazam, ama isplatlivosta na investicijata bi ja sogledal posle 15-20 godini minimum so momentalnite ceni na strujata), drugo prasanje e dali taa toplotna pumpa ke izdrzi da ja vrati investicijata ili ke treba da ja smenis sto pak ke ti vlijae na periodot pred da pocnes da osekas dobivka

Inverter uredi ke ti bide dosta poekonomicno za od aspekt na pocetna investicija (posebno ako e veke izgradena kukja kade nema da moras da menuvas pod i slicno za da postavis greenje), no ke imas pogolema potrosuvacka potoa na mesecno nivo. Dobri inverteri ke bidat pogodni i za ladenje vo leto so sto bi zastedil na posebno resenie za toj slucaj.

Ova e barem moe razmisluvanje sto ne vikam deka e tocno.

во изградба е сега уште малце ке треба да се става кошулица, па се мислам да ли да ставам подно, ама пак е скапо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom