Македонска берза

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
196
Поени од реакции
87
Izvinete GOSPODINE, ako ste tolku naobrazuvan i od povisoka kasta, nema za shto da vi odzemam od vaseto ceneto vreme.... Ushte ednash izvinete (ne znam koja kasta ste moze treba da kazam Vase Visochestvo???)...

Ovde sme na tema makedonska berza, ne Vasha posledna shansa za naogjanje nevesti. Tamu e bitno koj kolku bil voobrazen, pardon naobrazen ili kako i da beshe. Povelete pretstavete se, pretstavete go vaseto ceneto portfolio, vasite analizi, togash se zboruva so fakti. E togash drugarite ovde od proletarijatot kje imaat pretstava so koj avtoritet razmenuvaat mislenje. A fakt ne e sto nekoj si Tito izgubil 120.000 eur od negovite akcii koi mu bile podareni... Bash me boli za nego i za privatizacijata i za duvloto, jas bev prva nedela vo prvo oddelenie na 8 septemvri 1991, mnogu greshna slika formiral Vashiot robot za mojata malenkost.

P. S. Za edna rabota ste vo pravo... Ne znam koj kurac se zamaram so Vas i slicni kako vas????

P. P. S. Za nekoj chat bot, vcera ispilen, treba da pominat nekolku fazi na testiranje, za da se dokaze koririsen vo praksa... A nekoj so 12 mislenja zad sebe, ne e toa...
Се извинувам на сите што изгледа стартав со погрешен пост/теза..:

Се прашувам дали граѓанската обврзница, што владава ја планира, ќе влијае врз перформансот на банките?
По моја оцена банките, во случајов, добиваат директна конкуренција од државата која досега "стоеше" зад нив.

Целта ми беше друга ама дискусијата ојде... И нема назад. :(

Имајте, сите убав ден...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Изненадувачки, но уште малку фали НЛБ да се спушти на вредноста пред објавата на дивиденда.

Член од
5 октомври 2013
Мислења
25
Поени од реакции
61

Сега гледате како работат измамниците , шибицарите ? Во Попова Кула им има пројдено ова и тука им е болката за прибирање на пари. И КМВ во историјата го има направено е ова истово , но тие се грижат за капиталот , адекватноста на капиталот. На сите иматели на ТТК сега книговодствената вредност на акцијата ќе им се намали. Добивката на оваа Банка е помала од милион евра , а важеше за акција дивиденда , односно целата добивка ја распределуваше за дивиденда.
Глигорие Гоговски беше поранешен Премиер , подоцна успешен бизнисмен. Но за жал вработуваше погрешни кадри. Иако има многу капитал , во империјата од фирми сепак да видиме до кога дувлото од ТТК ќе замине во стечај. Останува да видиме кои ќе бидат Будалите кои ќе ги купат овие акции ! Будалите не се со рогови ! Тетекс на царинскиот терминал наплаќа паркинг во кеш. Во 21 век со разни технологии , во кеш дечките наплаќаат , без проблем !

Мислам дека ТТК не треба да е во МБИ 10 ! МСЕ треба оваа шпекулативна акција да ја тргне од МБИ 10 !

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
196
Поени од реакции
87
Некој, кој има, да почасти длабочина на пазар за за КМБ во моментов ?

* знам дека е флоатинг но ...

Фала однапред

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Ова ако не е ФЕНИ не можам да претпоставам што е. НЛБ и КМБ се во минус речиси секој ден веќе втора недела.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Малку е за Македонче DY од 8 и кусур проценти...
Може ќе дојде и до 10 проценти, има уште две недели мислам. Во ситуација кога имаш данок на капитална добивка можеби и не е лошо да се купува пред дивиденда.

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
342
Поени од реакции
333
Може ќе дојде и до 10 проценти, има уште две недели мислам. Во ситуација кога имаш данок на капитална добивка можеби и не е лошо да се купува пред дивиденда.
Со 4000 евра промет ми делува дека неколку ситни продавачи имаат јако упрпано од објавата на Фактор дека доаѓа крах на економијата и банкрот на САД. Нивно право и нивен ум. Меѓувремено, додека светските пазари бележат благ раст, потребни се и вакви уплашени ликови за други да си вложат за поевтина цена и за месец време да си земат 8% камата.

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
1684495076939.png
1684495166831.png

На крајот на април 2023 банкарскиот сектор во Република Северна Македонија бележи:
- раст на вкупните депозити за 8,6% на годишно и раст од 1,3% на месечно ниво
- раст на вкупните кредити за 6,3% на годишно и раст од 0,6% на месечно ниво

Член од
6 септември 2021
Мислења
322
Поени од реакции
560
Оваа година ми е прва во тргување,воедно и прва во која ќе добијам дивиденда. Па замолувам некој од членовите да ми ја објасни деталнава процедура за да ја добијам истата. (каква документација е потребна, дали треба да симнам од негде образец итн...)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Оваа година ми е прва во тргување,воедно и прва во која ќе добијам дивиденда. Па замолувам некој од членовите да ми ја објасни деталнава процедура за да ја добијам истата. (каква документација е потребна, дали треба да симнам од негде образец итн...)
На сајтот на берзата на страната на компанијата има контакт информации за лицата што се одговорни за контакт со инвеститорите. Обрати се кај нив и ќе ти објаснат како да доставиш податоци за исплата.

Член од
5 октомври 2013
Мислења
25
Поени од реакции
61

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
196
Поени од реакции
87

Ако каматата не е атрактивна , зошто би се бламирале ? Да почекаме уште малку да ги отворат картите.
Дел од 170К администрација ќе мора купи или ...

Kajgana Shop

На врв Bottom