Македонска берза

Filip89

Македоникус
Член од
1 март 2007
Мислења
528
Поени од реакции
4
ALK padnaa pod 10000 ne ide na dobro..mi otidoa parite

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
zasto mislis nema da odi pogore
Не се работи за тоа дека мислам дека нема да идат горе. Зборот ми е коа ќе фати еуфорија сите се ставаат во фил дека акцијата вечно ќе расте. Маврово расте веќе кој 4ти, 5ти ден по ред? Не може да се залетува и залетува...ќе се прегрее, нели.
:wink:
Тој што има Алкалоид. Де бе шо се исплаши до крја на година 15 000 не ти бегаат по акција. Полека. :helou:

Filip89

Македоникус
Член од
1 март 2007
Мислења
528
Поени од реакции
4
Alkaloid ti edna od najdobrite akcii i kako kompanija e edna od najdobrite vo Makedonija taka da nema zosto da se plasis, kaj i da e ke odi nagore.
Абе брат и ја на тоа се тешев, дека една од најдобрите дека е за long term, дека ке оди нагоре ама еве веке 7 месеци нервози(не инвестирав за курташак, и не беа малку пари) а АЛК никако да дојде ни приближно шо ги купив...Ама ај ке биде..

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Абе брат и ја на тоа се тешев, дека една од најдобрите дека е за long term, дека ке оди нагоре ама еве веке 7 месеци нервози(не инвестирав за курташак, и не беа малку пари) а АЛК никако да дојде ни приближно шо ги купив...Ама ај ке биде..
Шефе не се нервирај. Јас денес излегов од Маврово жив и здрав и побогат за 110%. Штом на акција како Маврово која два месеци беше под суспензија се остварува профит уживај за Алк и полека. Трпение спасение.

up

Член од
12 август 2007
Мислења
55
Поени од реакции
5
mavrovo doprava ke skoka nagore,
ne prodavajte gi akciite cekajte

Член од
12 февруари 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
jas mislam deka gradeznite grait i mavrovo ja dostignaa nivnata granica i ne se ocekuva nagore

Член од
30 декември 2007
Мислења
794
Поени од реакции
330
VAka mavrovo ima 250000 akcii puta 35 evra tie negde kolku 8milioni evra, Granit ima negde okolu 1,2 milioni akcii po 35 evra 40 milioni evra, a od covek koj ima raboteno vo mavrovo znam deka ovie dve kompanii imaat slicna vrednost.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Kako be slicna vrednost. Mavrovo e 18 milj.vo dolgovi, a Granit ima najsovremena mehanizacija i super likvidnost. Mavrovo e so godini nanazad ne zezaj. Moze ima nekakov potencijal radi filijalata i mehanizacijata i imeto sto mu e poznato u Rusija/Sochi ama deka e isto so granit tesko.
ne deka granit ne e precenet ama ne drzi znakot =.

Член од
30 декември 2007
Мислења
794
Поени од реакции
330
Pa bas nekni kazaa deka so parite koi mavrovo treba da gi primi za zavrseni raboti ke ima dovolno za vrakanje na dolgot i nesto da ostani.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Zdravo i pozdrav do site.
Da se nadovrzam na diskusijata mavrovo-grant
mavrovo ima 211012 obicni akcii (211012*2122=7.3 milioni evra)
granit ima 3071377 obicni akcii ( 3071377*1923=96.8 milioni evra)
No brojkite sami po sebe ne kazuvaat nisto. Granit e firma so svetla idnina kaj nas i vo svetski ramki i vredi i mnogu poveke a Mavrovo doprva ke go vraka stariot imidz.:icon_cool

Kajgana Shop

На врв Bottom