Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.771
  • Директорката на градинките „Срничка“ не дозволи изведба на македонската песна „Нешто ќе те питам бабо" или побара изведба на песната во скратена форма без стихот каде се спомнува Гоце Делчев, се вели во писмото до медиумите на вработени во градинката.
  • Таа ја забранила и кореографијата за оваа песна, црни беретки со беџови со натпис „комити“, се вели во писмото.
  • Родителите побарале вонредна родителска средба но таква не била одржана. Во петок ќе се видат со луѓе од општина Аеродром.
  • „Градинката ќе биде транспарентна и прогресивна установа од која ќе бидат задоволни детето, родителите и воспитниот кадар и која перманентно ќе гради партнерски односи со семејството и локалната средина“, пишала на сајтот на градинката директорката Алексадра Јелиќ Исаиловска која во 2020-та година добила Опомена од Министерството за труд и социјална политика заради неспроведување на одредбите за работно време.
Од утре исто вака и во албанските школи, немало да има кореографии со УЧК.
Со граѓански-национализам нема трте-мрте.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.523
Поени од реакции
24.796
  • Директорката на градинките „Срничка“ не дозволи изведба на македонската песна „Нешто ќе те питам бабо" или побара изведба на песната во скратена форма без стихот каде се спомнува Гоце Делчев, се вели во писмото до медиумите на вработени во градинката.
  • Таа ја забранила и кореографијата за оваа песна, црни беретки со беџови со натпис „комити“, се вели во писмото.
  • Родителите побарале вонредна родителска средба но таква не била одржана. Во петок ќе се видат со луѓе од општина Аеродром.
  • „Градинката ќе биде транспарентна и прогресивна установа од која ќе бидат задоволни детето, родителите и воспитниот кадар и која перманентно ќе гради партнерски односи со семејството и локалната средина“, пишала на сајтот на градинката директорката Алексадра Јелиќ Исаиловска која во 2020-та година добила Опомена од Министерството за труд и социјална политика заради неспроведување на одредбите за работно време.
vo aerodrom ova.... srbinka direktorka. :facepalm: i posle treba seriozno da gi sfakame family i kompanija :lolzz:

Член од
28 јуни 2018
Мислења
801
Поени од реакции
967
kakvi crni beretki vo gradinka be aloo, koj spremal takva koreografija ucitelkata treba da se ispita dali treba da obrazova deca

boze sacuvaj

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.523
Поени од реакции
24.796
kakvi crni beretki vo gradinka be aloo, koj spremal takva koreografija ucitelkata treba da se ispita dali treba da obrazova deca

boze sacuvaj

da de, u bivsata drzava ne ne teraa da ja ucime mlada partizanka bombe bacala ili u usa ne davaat zakletva kon znameto i drzavata... bog da cuva

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.771

boze sacuvaj
Албанците на секоја приредба имаат UCK кореографија. Цело време, на сите приредби. Нит некој се буни, нит некој им забранува.

Но, навикнати сме на двојни аршини од вашата страна.

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.432
Поени од реакции
9.083

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.771
Албанските власти потврдија дека најголем дел од нивните граѓани кои оваа година биле депортирани од Велика Британија биле во затвор таму.

Не е можно!

Српски тајни служби, повторно спинуваат, најверојатно да ги спречат евро-атланските интеграции н регионов.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
801
Поени од реакции
967
Албанците на секоја приредба имаат UCK кореографија. Цело време, на сите приредби. Нит некој се буни, нит некој им забранува.

Но, навикнати сме на двојни аршини од вашата страна.
koja strana?

toa sekako ne e normalno i mora da se reagira so Albancite...

ne razbiram, ako praat tie kalasi puski uck so decata, togash i nie treba taka ??? neli nie sme civiliziranite ???

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.577
Поени од реакции
37.471
Ova e cista llaga. Ne sum najdol albanec od Makedonija shto se prezantira kako makedonec nekade ma svetot. A toa shto kazhes deka se fatat so droga, toa e metodologija na makedonskite web stranici, koga fakat albanec od makedonija so droga postirat vesti, albanec. Koga se zboruva za neshto dobro, postirat makedonecot.

Stvarno imate golem kompleks vrs albancite shto ne mozhete da go lecite. Ako prodolzhite vaka, veruvajte i ova drzhava shto ja imate, ke ja nemate.
... види, во себе веруваш што пишуваш или ова за други да читаат? еве да се потсетиме на нашите визионери кои многу нешта однапред ги предвидиле во вид на хумористичен скеч, еве го нашиот „Зоран“.
Ako prodolzhite vaka, veruvajte i ova drzhava shto ja imate, ke ja nemate.
...ако е пишано да немаме држава, нема да ја имаме, уосталом 20 милиони курди немаат држава, а што пак сме ние со 2 милиони, ама ако е пишано да имаме држава, на глава да дубите џабе ви е напорот да ја растурите, нит Албанците од Албанија ве сакаат, нит ЕУ, само америте ве користат за „прљави посао“, сами не можете да функционирате, ДНК не ви дозволува, најмалку десет генерации ви треба за мала промена во ДНК_то!

Последно уредено:
Член од
22 мај 2022
Мислења
138
Поени од реакции
309
... види, во себе веруваш што пишуваш или ова за други да читаат? еве да се потсетиме на нашите визионери кои многу нешта однапред ги предвидиле во вид на хумористичен скеч, еве го нашиот „Зоран“.

...ако е пишано да немаме држава, нема да ја имаме, уосталом 20 милиони курди немаат држава, а што пак сме ние со 2 милиони, ама ако е пишано да имаме држава, на глава да дубите џабе ви е напорот да ја растурите, нит Албанците од Албанија ве сакаат, нит ЕУ, само америте ве користат за „прљави посао“, сами не можете да функционирате, ДНК не ви дозволува, најмалку десет генерации ви треба за мала промена во ДНК_то!
mediocre

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.066
Поени од реакции
7.731
само америте ве користат за „прљави посао“, сами не можете да функционирате, ДНК не ви дозволува, најмалку десет генерации ви треба за мала промена во ДНК_то!
Samo da se nadovrzam, amerite gi koristat kako kondomi i nisto drugo!
A sto posele sexot si znaat samite a ako ne znaat neko poglednat nakaj Ukraina.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.951
Поени од реакции
34.306
toa sekako ne e normalno i mora da se reagira so Albancite...
Секако тоа не било нормално и морало да се реагира... Ама не се реагира, додека ти и твоите се фаќате за Гоце Делчев и комитски носии - ВО МАКЕДОНИЈА.
Иронијата е голема ама таквите како тебе с(т)е дебелокожци, мува не ве лази кога ви посочуваат.

Ќе реагирале они и кај Шќиптарите за УЧК балистичките носии... Аха да, како беше она - you talk the talk, but do you walk the walk?

Kajgana Shop

На врв Bottom