Лајф Коуч - life coaches

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola001p
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 јуни 2018
Мислења
312
Поени од реакции
136
Не најдов никаде на форумов ваква тема па ајде си реков јас да отворам една тема, бидејќи гледам сеповеќе и повеќе е застапена оваа професија.
Какво е вашето мислење за лајф коуч иако мене ми звучи доста смешно...

Не најдов никаде на форумов ваква тема па ајде си реков јас да отворам една тема, бидејќи гледам сеповеќе и повеќе е застапена оваа професија.
Какво е вашето мислење за лајф коуч иако мене ми звучи доста смешно...
Кој дел од тоа ти е смешен?

Имаш луѓе што советуваат менаџирање со финансии, со компании, помагаат при советување со начини на размислување. Има многу луѓе што доаѓаат од различни околности и нема ништо лошо во тоа да побараат нечија помош за полесно да се снајдат во остварување на своите цели.

Кој дел од тоа ти е смешен?

Имаш луѓе што советуваат менаџирање со финансии, со компании, помагаат при советување со начини на размислување. Има многу луѓе што доаѓаат од различни околности и нема ништо лошо во тоа да побараат нечија помош за полесно да се снајдат во остварување на своите цели.
moze li jas da ti kazam za nego koj del mi e smeshen?

kao prvo life coaches? wtf? kako se smeta za life coach? cel zivot mu pominal pa sega ima iskustvo od istoto? za koj life kje me coach-ira toj?
potoa koj life? kakov life? unificirano li e toa sranje? moze mojot life treba da bide laidback, poln so sex i da duvam sekoj den, on li kje me coachira za istovo?

drugo, zashto coach? shto stana so biduvanjeto "obichen" zoshto mora sekoj da e uspeshen food guru, pichkar i biznismen, fit i dr..? what happened with being ordinary?
od vakvi life coaches sranja i ebani influenseri/ki go dobivme ovoj shlajm zivot poln so frustracii i zavist posho sekoj saka da bide najubav i najsakan, AMA NEMA. Zivotot ne e toa..

Аххх лајф коучес :love: врвот во преварантската пирамида.

Иде прво преваранти на камени мост со шибици, лајонес агенти, ВФП агенти, па на самиот врв се животните учители.

Продаваат муда за бубрези, ветер и магла, празна слама и профитираат на маката на луѓето и последната надеж дека можат да си го сменат животот.

Тука на дело настапуваат дасксливе со нивните слатки зборови, лажејќи ги и замајувајќи ги жртвите со бесцелни пауер поинт презентации, онлајн вебинари и слични семинари организирани во сомнителни хотели во Валандово, Свети Николе, Росоман и слично.

Влевајќи им надеж дека со само еден ислушан семинар ќе станат бизнис претприемачи и животот ќе им се сврти за 180 степени.

Со еден збор дното, гнојот, и шлајмот на опшеството или да се послужам со фудбалски речник, кога ФК Барселона би била човек, би била лајф коуч.

И за крај еден пример од мојот омилен животен гуру:

CB3F0D1E-88C1-4830-9669-683704C8F314.jpeg

524339F5-D609-4EFA-A6CD-691FD60A4A90.jpeg

AA6C5719-288F-451C-8CDB-3BD0DAC3542E.jpeg

оваа сорта измамници е богами најдоходовна. Тони Робинс стотици милиони направи од овие ствари. И овие лајф коучес од Али Експрес сигурно праат париче штом фураат маркетинг нон стоп.

...поголема мотивација од животот без розови очила нема,и нема ни да има
...социјализација,комуникација и желба за индивидуален раст и самоспознание
...тоа се главните компоненти за еден исполнет и успешен живот :)

Аххх лајф коучес :love: врвот во преварантската пирамида.

Иде прво преваранти на камени мост со шибици, лајонес агенти, ВФП агенти, па на самиот врв се животните учители.

Продаваат муда за бубрези, ветер и магла, празна слама и профитираат на маката на луѓето и последната надеж дека можат да си го сменат животот.

Тука на дело настапуваат дасксливе со нивните слатки зборови, лажејќи ги и замајувајќи ги жртвите со бесцелни пауер поинт презентации, онлајн вебинари и слични семинари организирани во сомнителни хотели во Валандово, Свети Николе, Росоман и слично.

Влевајќи им надеж дека со само еден ислушан семинар ќе станат бизнис претприемачи и животот ќе им се сврти за 180 степени.

Со еден збор дното, гнојот, и шлајмот на опшеството или да се послужам со фудбалски речник, кога ФК Барселона би била човек, би била лајф коуч.

И за крај еден пример од мојот омилен животен гуру:

Прегледај го приврзокот 378663

Прегледај го приврзокот 378664

Прегледај го приврзокот 378665
Постериве се како оние најави за турбофолк-караоке забави по селата, а со суративе и некако им прилега...

Life coach модерен термин за измамници од типот на дијанетика и скиентологија. @опшесво напиша се што требаше да се напише и сега темава може комотно да се избрише.

Тоа што на седенкава е вметнат и курс за продажни вештини ме носи на заклучокот дека од овој pool на изгубени души подоцна ќе се влечат новите хербалајф, цептер, кирби, лајонес и авон гуруа.

Па би рекол дека и за Комаја и за Тино Кајшаров ќе капне нешто :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom