Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    726

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.865
Поени од реакции
12.955

Еуехехеххехеххе мала била експлозијата :D

И секако копиумот пуштен на најјако.
Сертифицирани имбецили.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Против-воздушен систем е дефинитивно, испалува ракети во различни насоки и во различни интервали.
Патем една батерија од Патриот може да има повеќе лансери, секој со по неколку ракети, така да ништо чудно што испалува 30+ ракети. Веројатно е способен и за повеќе.

Ова според видеото изгледа на класична SEAD операција. Прво летаат мамки, Патриотот (или што и да е) ги пресретнува откривајќи ја својата локација, за да подоцна биде погоден од други оружја.

Голема е веројатноста да се работи за Патриот, бидејќи ракетите полетуваат побавно отколку кај останатите ПВО. Примери од С. Арабија.
Според некои извори, ги испалил сите ракети одеднаш за да избегне детонирање. Мада тоа не ми е многу логично.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.019
Според некои извори, ги испалил сите ракети одеднаш за да избегне детонирање. Мада тоа не ми е многу логично.
И не е.
Не можат да знаат дали се нападнати се дури не се нападнати.
Дури и да ја знаеле Русите локацијата на Патриотот, нема шанси да знаат Украинците дека нападот е насочен кон него па да ги испукаат ракетите на празно. Не ми се верува и да можат така да стрелаат ракети без мета.

Патем, ако се нападнати со балистичка ракета, времето на реакција е кратко, така да не ни можат да направат било што ако знаат дека иди напад освен да бегаат.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.637
Поени од реакции
42.177
може имаат русиве некој нов тип ракета што пушта мамци, као MIRV што се на балистичките ракети.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.505
Поени од реакции
26.094
Има еден дечко Џенгис го викаат, Кан бил на Монголите.
Де види за него дали имаат пресметано
Џингис Кан освен бочва вино, кози, крави, овци, некој меч, и бело робје не знам што навистина вредно има украдено. На него само за геноцидот и опасноста од инцест (15% од денешното население на Евро - Азија има гени од него, можеш да замислиш тогаш) треба да му се суди.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
може имаат русиве некој нов тип ракета што пушта мамци, као MIRV што се на балистичките ракети.
Колку што знам, постојат ракети мамци, без боево полнење.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.637
Поени од реакции
42.177
Колку што знам, постојат ракети мамци, без боево полнење.
овие се мамци ваљда што идат по предвидена балистичка траекторија. Пример имаш една ракета која испушта 10-20 или 30 такви и системот ги гледа како боеви глави, затоа испали 30 ракети. Како што рече хуман, ова беше SEAD операција изведена многу добро.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
овие се мамци ваљда што идат по предвидена балистичка траекторија. Пример имаш една ракета која испушта 10-20 или 30 такви и системот ги гледа како боеви глави, затоа испали 30 ракети. Како што рече хуман, ова беше SEAD операција изведена многу добро.
Важно сите мамци ги пресретнале.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.782
Поени од реакции
10.581

Еуехехеххехеххе мала била експлозијата :D

И секако копиумот пуштен на најјако.
Сертифицирани имбецили.
Овие имбецили како Даниел Хофман со твитот му се најјаки..
Bull-shit artist со диплома!
Doctoral research, missile technology дрн, дрн, дрн..
-Ти сине што имаш завршено? Право чичко, ама уше од мал многу ме интересираа ракети. Само што наставниците по математика и физика ме мразеа…

И ќе исправа влакна по тинк-тенкови, нџо-а и слични ѓеризи.
Али стручњак за ракети јеботе :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom