The xx
Russia state-affiliated bot. ☑️
- Член од
- 8 април 2013
- Мислења
- 7.051
- Поени од реакции
- 13.330
Сметам таму само Иран како против тежа на Туркојте. Ама Иран е со Израел фатен. Иран и Арапите треба да го стабилизираат Блискиот Исток. Русија ќе биде пасивна нареден период.Турците - не реџоманецот лично, туку општо Турците како народ - се измамници од невидени размери, лично мислам дека и американците не се толку вешти и способни во областа на измамата и дволичноста. Сум слушнал слични приказни за Кинезите, но и тие не се споредливи со Турците.
Без разлика какви ќе бидат резултатите од тековните избори 2023 во Турција, јас лично мислам дека Сирија ништо нема да добие. Освен руска мечка на Кавказот и во северна Сирија - потпомогната од Иран се разбира - тешко дека било какви изборни резултати во Турција би придонеле за било какви промени во односите на реџоманците кон Сирија.
За Туркојте. Најголемо зло за Сирија минатите години. Дури и западот намали со подршката на вахабите откако ги раскостија Русите а овие продолжија да вооружуваат и да им даваат логистика. Со изговорот дека ги требат Курдите но на терен беше обратно, ги напаѓаа силите на Асад. Курдите поради тоа што се наоѓаат во подрачјата кај што има нафта се заштитени од окупаторите Јуесеј. Асад и Сирија се спасија поради Русија и Иран. На почеток Русија ги врати во камена доба ИСиС умерените , Иран подоцна продолжи. Многу е испреплетено таму. Ердо има бланко од Америте дур им мати вода на Русија и Иран да прави што сака и против Курдите и против Сирија тука спаѓа и Азербеџан и Ерменија кај што заедно со Израел нешто пробуваат против Иран. Тоа секако се им оди на прилог на Израел. Микро гледано така му доаѓа. Макро Турција игра малце по независно. Зависна е од Руски енергенси, со тоа што ги добиваат за апла ефтина цена. Почнаа Нуклерка да градат со Русите. Со тоа ќе добијат ефтина енергија во иднина. Увозот им е околу 6 проценти од вкупниот годишен увоз . За извоз околу 3 проценти, пласираат кон Русија. Претежно земјоделие. И по некоја фармерка и патика адибас.
Кинезите им овозможија 5г мрежа.
Така да му доаѓа дека и покрај тоа што пред медиуми му доаѓа дека Ердо е најдобро другарче на Путин. Во позадина е понаку. Не е ниту непријател ниту пријател на Русија во моментов. Туку е поблиску до америте него до Русите како сојузник.
Одлична полтика Кина изигра со тоа што ги помири Иран и Арапите. Со таа оска неможе Турција да се гура и ќе мора да намали а со тоа и Америте немаат што да прават. Ќе видиме што ќе донесе новиот мандат на Ердо. Ене после 60% преброени има 52% проценти. Парламентарни добива неговата партија, со уште поголем број за разлика од 2018.
Ова за европските Турци секако нокаут.
Ти пишувам тука, да не ја тупиме на темата за Украина. Украинците нека не се секираат. Бајрактари ќе добиваат. И тоа што можат да испратат Турците.
Со Бајрактарите само многу лош имиџ им направија во Украина. Затоа помалце ќе добиваат.
Автоматски споено мислење:
А инаку. Интересно е да ги гледаш западните лгбтбгббг здруженија како голтаат отомнанска боза во моментов.
Автоматски споено мислење:
Закачи уште еден Фајзер?Султанот ми делува какo да стои стабилно зад НАТО. Турски дронови, блокада на Руски бродови ... паметно користи и не делува баш како некој Руски сојузник. Иначе стабилност во Турција и не е баш најлошо моментално.
Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk
Да де. Мене јасно ми е кој е Ердоган. Ене напишав во темата за Турција. Биди малце попаметен реплицирај таму. Да не ја тупиме тука.
Мене само интересно ми е да го гледам транџендерите и осалиот џган како кубе коси за демократијта во Турција.
Која е таа блокада на Руски бродови жити очи Стабилност во Турција ? Па според западните медиуми Турција е се само се само не стабилност во моментов. Гледаш колку си само дволичен. Твојот Билд Шпигел тоа го тврди. Но сега бидејќо тебе не ти одговара,ти тврдиш друго дека Турција била стабилна. А после кога станува збор за Бахмут, ги повикуваш тоа истите.
Не бе пријателе. Не си токму ти со вијугите.
Последно уредено: