Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Пред некој ден пиев Перони лименки, од Италија увезени. Претпоставувам сите Перони што ги има кај нас се директ увоз и не се произведувани со лиценца тука во околниве земји ко Бира Морети-то што е рецимо или Карлсберг и Старопрамен.

Не е лошо за цената, малце е слабо газирано али генерално океј пиво, нарочито ако си жеден и првата лименка да ја изпиеш на екс. Али и овака за пиење е добро. Спукав некои 6-7 лименки и таман ми беше, нема ни многу алкохол 4.7.
Мада мислам дека српската Бира Морети ми е боље од ова.
За италијанската Бира Морети нема дилеми дека е боље, каква разлика има, ко да не е исто пивото.

Неам слика, црвена лименка со бели Перони букви, го знаете сите. Дојдов да си кажам муабет само. :D

Ова Кромбахеров погоре ми е у топ 3 пива што сум ги пиел у живот.

Од Сардинија поточно
повеќе мислев за мене дека ми се допадна од Болоња, таму бев, а не пивото од каде е.. во грешен контекст беше претставено :pos:

Пред некој ден пиев Перони лименки, од Италија увезени. Претпоставувам сите Перони што ги има кај нас се директ увоз и не се произведувани со лиценца тука во околниве земји ко Бира Морети-то што е рецимо или Карлсберг и Старопрамен.

Не е лошо за цената, малце е слабо газирано али генерално океј пиво, нарочито ако си жеден и првата лименка да ја изпиеш на екс. Али и овака за пиење е добро. Спукав некои 6-7 лименки и таман ми беше, нема ни многу алкохол 4.7.
Мада мислам дека српската Бира Морети ми е боље од ова.
За италијанската Бира Морети нема дилеми дека е боље, каква разлика има, ко да не е исто пивото.

Неам слика, црвена лименка со бели Перони букви, го знаете сите. Дојдов да си кажам муабет само. :D

Ова Кромбахеров погоре ми е у топ 3 пива што сум ги пиел у живот.

ova?

1684493676546.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom