Феинт за Варшава. Маестрално одиграно.Какво тинкање по твитер имаше кога Русите ги зазедоа овие висини.
Правиш иронии, но тие навистина се исполнуваат.Феинт за Варшава. Маестрално одиграно.
Извор?Опседнат си со загубите на Украина, а во цело твое постирање немаш приложено ниту еден извор, макар и руски, како поддршка на тоа што го тврдиш. Вака само излегува дека вадиш статистика од газ.
Какви црни иронии, се е тоа така. Ете до сеа беше муабетот дека Киев бил успешен феинт за Кхерсон, а кога се изгуби Кхерсон бил феинт за Бакхмут. Сеа Бакхмут ако го изгубат ќе биде феинт за незнам кое село и така натака се до граничен прелаз Изварине.Правиш иронии, но тие навистина се исполнуваат.
Од друга страна тоа е максималното воено достигнување на Украинците, твитер тинкање.Какво тинкање по твитер имаше кога Русите ги зазедоа овие висини.
Владе, многу си дефитист.I sega dojdovme od situacija koga ke padni Odesa na primer, da polemizirame kade ke udrat Ukraincite, kade ke napadnat i kako Rusite ja organizirale odbranata.
Jaka taktika nema zbor tuka.
Napad so odbrana se vika ova
На хартија и во реалност се 2 различни света. Според википедија, АРМ има 31 тенк T-72. Во реалност? Можеби ниту еден, затоа што за да се брои треба да е исправен и функционален. Оние што ги дониравме на Украина беа користени само за резервни делови. Нека ме демантира некој околу ова, можеби @Klinton би знаел повеќе.Извор?
Украина имаше на почетокот на војната 2000+ тенкови, лани им дадоа нови 1000+ тоа е над 3000 изгубени тенкови, во офанзивава влегуваат само со новите донирани тенкови. Истото важи и за авиони хеликоптери и све по ред што изгубија. Нема опсесија тука, збориме за словени слични на нас пикнати во оган од страна на западот во братоубиствена војна.
Секако дека знам, секој што гледа објективно и без навивање многу лесно може да согледа. Си дојдоа русите до позиции поволни за воени дејства, го заштитија населението свое од нацистите и се укопаа за да не се врати фашизмот. Во меѓувреме додека наци западот фрла огромни количини оружје муниција и пари, а фашистите украински го жртвуваат својот народ, русите си ги мелат и им ги уништуваат ресурсите со минимални свои загуби, во замена за време и можеби по некоја педа препуштена територија. Што мислиш, кој може подолго да издржи со асиметрични загуби на људство и техника?Retoricki bese odgovorot.
A ti znaes zosto zastanaja na sred ofanziva Rusite, pa se povlekoja gaz preku gla i sega aj sto nemozat edna ulica vo Bahmut da osvojat, za cel grad i da ne zborame tuku i se ukopvat za odbrana, a uste kolku ima za osvojuvanje samo da gi stavat pod kontrola oficijalno novite delovi od Ruskata Federacija, za Kiev i kapitulacija na Ukraina i da ne pravime muabet povekje, toa e od domenot na naucna fantastika vekje.
Nekoj treba i realen muabet da kazi, a ne samo da si pravite bajram so umot. Za razlika od severdjanite i malcinstvata tuka mene mi e od interes Rusija voeno da pobedi, no edno e sto jas sakam, drugo e situacijata na teren. Nekogas treba i realno da se sogledaat rabotite, a ne samo da se naviva i da se uzmisluvaat nekoj magicni strategii, taktiki za da se opravda neopravdlivoto. Ako nekoja rabota ne odi ne odi, kontraproduktivno e da se izmisluvaat objasnuvanja za da toa neodenje se prikazi kak uspeh tuku treba da se vidi zosto ne odi i da se sredi toa, da se prilagodi na situacijata. Tuka e forum, si pravime muabet, ne deka nesto od nas zavisi, no zamisli da go imaat istiot majndest kako vas tie od koi zavisi.Владе, многу си дефитист.
Се зезам бе, ти го сваќам муабетот. Не се сложувам, дека многу работи не ми штимаат за да биде така. Но има и некои чудни работи што држат вода и ме демантираат. На пример ова:Nekoj treba i realen muabet da kazi, a ne samo da si pravite bajram so umot. Za razlika od severdjanite i malcinstvata tuka mene mi e od interes Rusija voeno da pobedi, no edno e sto jas sakam, drugo e situacijata na teren. Nekogas treba i realno da se sogledaat rabotite, a ne samo da se naviva i da se uzmisluvaat nekoj magicni strategii, taktiki za da se opravda neopravdlivoto. Ako nekoja rabota ne odi ne odi, kontraproduktivno e da se izmisluvaat objasnuvanja za da toa neodenje se prikazi kak uspeh tuku treba da se vidi zosto ne odi i da se sredi toa, da se prilagodi na situacijata. Tuka e forum, si pravime muabet, ne deka nesto od nas zavisi, no zamisli da go imaat istiot majndest kako vas tie od koi zavisi.
Ili vo prevod, ako ne znaes ili ne mozes podobro, naredi topovi i mavaj bezveze.Секако дека знам, секој што гледа објективно и без навивање многу лесно може да согледа. Си дојдоа русите до позиции поволни за воени дејства, го заштитија населението свое од нацистите и се укопаа за да не се врати фашизмот. Во меѓувреме додека наци западот фрла огромни количини оружје муниција и пари, а фашистите украински го жртвуваат својот народ, русите си ги мелат и им ги уништуваат ресурсите со минимални свои загуби, во замена за време и можеби по некоја педа препуштена територија. Што мислиш, кој може подолго да издржи со асиметрични загуби на људство и техника?