Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Gree pusti golema akcija so 10 godini bezuslovna garancija, sekoja cest na Gree.
//// To je sasvim normalno i za svaku pohvalu za bilo kog proizvodjaca bele tehnike, automobila itd, koji u istoj klasi uredjaja - drzi vece cene od drugih.---- Ali da je stvarno bezuslovna garancija.----- Nekako treba i opravdati vecu cenu...... A sta ce da sve bude za 10 godina :), to niko ne moze da zna. Pogotovo sa pojedinim proizvodjacima klima, ............ koji svake godine izbacuju i zimsku i letnju kolekciju uredjaja i to za svaku drzavu posebno ...........//////

//// To je sasvim normalno i za svaku pohvalu za bilo kog proizvodjaca bele tehnike, automobila itd, koji u istoj klasi uredjaja - drzi vece cene od drugih.---- Ali da je stvarno bezuslovna garancija.----- Nekako treba i opravdati vecu cenu...... A sta ce da sve bude za 10 godina :), to niko ne moze da zna. Pogotovo sa pojedinim proizvodjacima klima, ............ koji svake godine izbacuju i zimsku i letnju kolekciju uredjaja i to za svaku drzavu posebno ...........//////
А што ќе кажеш за фуџицу? Добри ли се они?

Ima nekoj iskustvo so Bosch klimite, gi ima dosta povolno (od 30.000 nagore). Doma se sto imam od Bosch (pravosmukalki, mikser) raboti odlicno.Samo ve molam, bez soveti od tipot "toa e isto Midea, Gree... " i sl, nekoj ako ima iskustvo od rabota/popravka na ovie klimi.

Bosch klimatizerite se proizvedeni vo MIDEA vabrikata za klimatizacija Vo kina odlicni klimatizeri se

Bosch klimatizerite se proizvedeni vo MIDEA vabrikata za klimatizacija Vo kina odlicni klimatizeri se
Znam za Midea, zatoa spomnav ne mi kazuvajte za toa. I samo da spomnam, Bosch ne e lepenka na Midea, tuku imaat joint venture odn. zaednicka fabrika vo Kina od 2018 god, sto ne e isto.

Немој Лепи…
Па тој сака мајстор да му каже!
(На форум :facepalm: )

Ne, ne mora majstor, sakam obicen korisnik koj ja ima doma pa ima nekoe realno iskustvo so ovaa marka klimi.

Verno…verno… cel ured, sekoja cest
Автоматски споено мислење:

Ne se pravi mnogu pameten….mitsu da ne ti dade bezuslovna…
А ти No.1 не туку се пуфкај со празно чујте и почујте.... кажи убаво што подразбирате под тоа безусловна гаранција?
Нема поќе да наплаќате по 1000ка годишно за продолжување гаранција?

Или све исто како до сега, пак ќе перцате по 1000че само на флаерот ќе ви пиши БЕЗУСЛОВНА со болд фонт?

до сега бев против нив поради тоа продолжување ама ако стварно сменат да биде безусловна е за поздрав не за тролање. Реално ретко кој во МКД дава долга гаранција за било што

За првиот дел секоја чест, признавам јас галамев за гаранцијата често и ако е стварно сменето како што кажуваш е за почит. Реално нема друг производител у МКД што го знам да дава 10 години безусловна

За вториот дел да митсу ми даде 5 години безусловна на уредот (компресор, електроника и слично) ама тука и грее го нудат истото
5 godini na delovi ( predpostavuvam deka rabotnata raka se plaka ) , ne e isto so 10 godini bezuslovna na cel ured i rabotna raka. Ogromna e razlikata.

А ти No.1 не туку се пуфкај со празно чујте и почујте.... кажи убаво што подразбирате под тоа безусловна гаранција?
Нема поќе да наплаќате по 1000ка годишно за продолжување гаранција?

Или све исто како до сега, пак ќе перцате по 1000че само на флаерот ќе ви пиши БЕЗУСЛОВНА со болд фонт?
Trolce malo , ne se pufkaj, ke se pufkas koga ke porasnes.

Namesto da go pozdravis toa, pametuvas.
Gree so ova e za sekakov respekt, sekoja cest za No.1

Последно уредено:
5 godini na delovi ( predpostavuvam deka rabotnata raka se plaka ) , ne e isto so 10 godini bezuslovna na cel ured i rabotna raka. Ogromna e razlikata.

5 години тука и 10 години во МКД не е исто, точно.
Не се плаќа ништо за сервис во гарантен период. Било каков трошок за работна рака си ги сноси производителот и сервисерот ги фактурира директно нив, корисникот не плаќа ништо.

Не ти се чини ко многу да претпоставуваш?

Namesto da go pozdravis toa, pametuvas.
Gree so ova e za sekakov respekt, sekoja cest za No.1
По избегнување на одговор на тоа што 2 пати експлицитно те прашав дали сеуште ќе се плаќа годишно.... закључувам (не претпоставувам) дека сепак ќе го наплаќате 1000чето годишно...
Извини вака ама јас не гледам ништо за поздрав и за респект тука ако за таа рекламирана 10 годишна гаранција да важи сепак треба да се доплати 10.000 денари на рати.
Кој сака нека честита...

Не ти се чини ко многу да претпоставуваш?

По избегнување на одговор на тоа што 2 пати експлицитно те прашав дали сеуште ќе се плаќа годишно.... закључувам (не претпоставувам) дека сепак ќе го наплаќате 1000чето годишно...
Извини вака ама јас не гледам ништо за поздрав и за респект тука ако за таа рекламирана 10 годишна гаранција да важи сепак треба да се доплати 10.000 денари на рати.
Кој сака нека честита...
Odsekogas pogresno zaklucuvas, isto kako i sega….ama za da zapomis i zaklucuvas tocno eve so golemi bukvi ….NE SE NAPLAKA GODISNO 1000 DEN….

А што ќе кажеш за фуџицу? Добри ли се они?
з
Имам Фуџицу и еве го моето мислење..и искуство..
1.Сервис никаков ..не постои освен на хартија..не мислам на монтажери оти тоа не се сервисери туку чукачи на дипли ..Немој само да имаш проблеми дури тогаш ќе разбереш што е сервис.
2.Гаранција никаква од 2 години
3.Резервни делови-нулаа нема ни еден..ако ти затреба ќе разбереш колку се битни..
4.Однос никаков...Газда човек без ....и тука ќе застанам..
5.Уред со најмала модулација на пазарот имам 18.000 модулира од 90w го користам во 70м2 а може и во 15м2 ..
Но другпат не би земал никогаш оти од оваа горе е 4/1 против
Оти со сите горе набројани ставки имав проблем и искуство

Само да додадам..
6. на Скоро на секој час -2прави превентивен дефроство зависност од температурата а на неа ни трошка мраз. И дефростот трае од 6-8мин
7.Дефростот кога има натрупани мраз е 13минути

Последно уредено:
Odsekogas pogresno zaklucuvas, isto kako i sega….ama za da zapomis i zaklucuvas tocno eve so golemi bukvi ….NE SE NAPLAKA GODISNO 1000 DEN….
Тогаш мило ми е што Грее конечно им се приклучија на сите останати...
Значи од сега БЕСПЛАТНА ГАРАНЦИЈА за сите!

Имаш некоја официјална потврда или се базираш на овие овде?

Znam za Midea, zatoa spomnav ne mi kazuvajte za toa. I samo da spomnam, Bosch ne e lepenka na Midea, tuku imaat joint venture odn. zaednicka fabrika vo Kina od 2018 god, sto ne e isto.

Ne, ne mora majstor, sakam obicen korisnik koj ja ima doma pa ima nekoe realno iskustvo so ovaa marka klimi.

Bosch ima dogovor so Midea i od Midea naracuva klimatizeri odlicen kvalitet se

Koja Besplatna Garancija koga nema nikakvi detali i plus e Akcija potoa pak ke bidat so 10 godini USLOSOVNA GARANCIJA odnosno sekoja godina po 1.000 denari nema kaj Gree bezuslovna garancija

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom