J
joli1
Гостин
sedi be dile, sam da se trkas, vtor ke zavrsis.Многу е тешко каур од мешана средина да го разубедиш околу градење соживот,и самиот имам такви роднини од Топанско пребегани.До смрт се спремни да се инатат дека у зорт попрво шљунга ке ти помогне отколку Македонец,само проблем е што кога ке ги прашам зашто они како последната македонска фамилија што остана у зградата од 30 станови го продадоа станот и се пресилија у Ѓорче,немаат одговор.Ваљда од многу што им помагале шљунгите кога имале зорт,побегнале да живеат со Македонци кои не би им помогналеТоа мислам дека е затоа што кога шипците ке станат доминантни у некоја екс македонска средина се осеќаат супериорни и губат интерес да колат каури од забава,онака за разонода
nema sto da se razubeduvam jas, za razlika od tebe imam kontakt so albanci i znam kako funkcioniraat nekoi raboti, pa od tamu sum daleku posvesen za tebe deka obicniot albanec individua koj sto kraj so kraj spojuva ne e nisto porazlicen od tebe, nitu od mnozinstvoto lugje tuka sto se dignavte na noze koga vi pisav deka so godini sum naruchuval kafe i piel kafe kaj albanci i nikogas ne sum imal problem.
si nosis sopstveni pretpostavki nekoi koi sto ne se bazirani nitu na moi postovi, nitu na moi licni stavovi nitu pak na nesto sto bilo koga sum go postiral na forumov.