- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.627
- Поени од реакции
- 42.164
Ќе има офанзива и најверојатно русите ќе ги згазат, после ќе плачат пак по оружје и фул нато.
Daj sega klipce od kontraofanzivata na Ukraincite i kako toa se pravi za nekolku dena, a ne skoro nepolna godina.Обратно е . Две ниви и пола трафика
Двете трафики и едната нива според дотичниочлен сликовито прикажано за нештата да станат појасни.
Имено истиот овој член повикуваше на сенилност и транспарентност. Но според него, неговото тврдење е апсолутно точно.
Мехеххехе
Ко божем ќе успее контраофанзивава...Daj sega klipce od kontraofanzivata na Ukraincite i kako toa se pravi za nekolku dena, a ne skoro nepolna godina.
Која е таа? Не сум запознаен.Daj sega klipce od kontraofanzivata na Ukraincite i kako toa se pravi za nekolku dena, a ne skoro nepolna godina.
Aman be, nemaja 100 kontraofanzivi, edna bese, lani letoto valjda.Која е таа? Не сум запознаен.
Za prethodnata zboram, ne se praj sega i ti.Ко божем ќе успее контраофанзивава...
Таја кај што вратија 1/20 од окупираната територија?Aman be, nemaja 100 kontraofanzivi, edna bese, lani letoto valjda.
Автоматски споено мислење:
Za prethodnata zboram, ne se praj sega i ti.
Ма какви контраофанзиви, тоа што го направија беше трчање по војниците кои бегаа поради нивната премала бројка и слаба вооруженост. Ниту Киев, Харков и Херсон Украина не ги зазема. Сите тие потези беа поради повлекувањата на Русите и затоа не наидоа на голем отпор. Меѓутоа по тие ,,контраофанзиви" се спроведе парцијална мобилизација и згора на тоа се утврдија сите фронтови на југот и истокот. Така што повторување на деокупација и моќна украинска контраофанзива нема да видиме повеќе. Или можеби макс ќе освојат нешто, но ќе се повлечат поради масакрот што ќе го доживеат на утврдените одбранбени линии, од мобилизираните и од руската авијација.Aman be, nemaja 100 kontraofanzivi, edna bese, lani letoto valjda.
Za prethodnata zboram, ne se praj sega i ti.
Bas taa.Таја кај што вратија 1/20 од окупираната територија?
Ti gledaj i uci, ne tuku skokaj ko prle pred magare.Ма какви контраофанзиви, тоа што го направија беше трчање по војниците кои бегаа поради нивната премала бројка и слаба вооруженост. Ниту Киев, Харков и Херсон Украина не ги зазема. Сите тие потези беа поради повлекувањата на Русите и затоа не наидоа на голем отпор. Меѓутоа по тие ,,контраофанзиви" се спроведе парцијална мобилизација и згора на тоа се утврдија сите фронтови на југот и истокот. Така што повторување на деокупација и моќна украинска контраофанзива нема да видиме повеќе. Или можеби макс ќе освојат нешто, но ќе се повлечат поради масакрот што ќе го доживеат на утврдените одбранбени линии, од мобилизираните и од руската авијација.
Ајде нека го повторат истово на југот.Bas taa.
Ete taka se pravi ofanziva ili kontraofanziva , a ne za edno gradce cela godina da se baftas.
Kako da vi recam ,skolski primer kako treba edna ofanziva da izgleda. So bi rekle ko krava kroz kukuruz.
Ti gledaj i uci, ne tuku skokaj ko prle pred magare.
Аааа за Харков збориш.Bas taa.
Ete taka se pravi ofanziva ili kontraofanziva , a ne za edno gradce cela godina da se baftas.
Kako da vi recam ,skolski primer kako treba edna ofanziva da izgleda. So bi rekle ko krava kroz kukuruz.
Ti gledaj i uci, ne tuku skokaj ko prle pred magare.
Тешко ним…Ќе се учи на Вест Поинт.
Abe taka i togas zboravte, nema sansi, ti rekov mi rece i posle gaz preku gla begaja Rusite.Ајде нека го повторат истово на југот.
И секако за оваа контраофанзива им испогина цела армија. И пак ќе ја изгубат.
Прегледај го приврзокот 377741
И еве ги најспособните јајцеглави близнаци што ефективно ја раководат војната против НАТО.
Zosto ?Тешко ним…
Де бре Владе…Abe taka i togas zboravte, nema sansi, ti rekov mi rece i posle gaz preku gla begaja Rusite.
Znaci edno e da navivate , no nekogas treba i realno da se gleda na rabotite. Realnosta e deka zaglavija za edno pislivo gradce edna godina. Sto izgovor ke smislite ako go izgubat za tri dena, takticko povlekuvanje ili sto ?
Zosto ?
Зависи што беше целта? А ние целта не ја знаеме. Кога човек не ја знае целта на една акција, како може да ја цени нејзината успешност.Значи успешна акција е Бахмут?
Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk
Ne tri strani, pola godina se objasnuvate sto e navodno fintata vo Bahmut.Де бре Владе…
Само последниве три страни на темава се објаснувавме што е финтава со Бахмут!
Сега и тебе треба ли посебно?!
А не дека не знаеја… затоа и молк од троловиве тука!
А за објективност ако нас не караш, што треба на про-нато крилово да им кажеш??
A sto bi bila celta da se baftaat za sekoj cikmak posebno cela edna godina.Зависи што беше целта? А ние целта не ја знаеме. Кога човек не ја знае целта на една акција, како може да ја цени нејзината успешност.