Подобро ќе беше да не се регистрираш 150 000 мајки да ти ебамКапитенот на противникот тепаше навивач, не кренаа фама .... многу сте осетливи
Не сум од Битола ме фаќа еуфорија, се регистрирав дури за да пишам .... како како Битолчани ви се седи од дистанца незнам .... како сакат нека ме наречат, ку* не ме боли за нив .... вие се извинивте со за 10 поединци плати некој 150 000 мкд? Со тие пари ќе си имавте денес страшна кореографија ... поздрав со среќа денес
Де бре друже, шо е ваа агресија на убав ден ... жив и здрав да сиПодобро ќе беше да не се регистрираш 150 000 мајки да ти ебам
Браво.Џабе тензија прат од управата...
Пред најважната утакмица.
Наместо да ја смират топката, со статусите на ФБ само ги иритират луѓето и си набиват гнев.
Наместо да ја трошат енергија по социјални мрежи да си пишат. Требаше да се извинат јавно, да го повлечат соопштението и да се вратат работите во нормала.
Уствари не требаше ни да има соопштение.
Многу статуси на ФБ, за катанци, спуштање на завеси и слично.
И шо ако го клајте катанецот?
Демек ќе плачиме? Клајте го бе луѓе, слободно, уште денес.
Учени сме ние да одиме по тешкиот пат.
Кога тогаш ќе се најдат спонзори...
И да не се најдат, не е страшно, учени сме и на страшното.
Колку шо ме држи умо, клубот не е 100% приватен, плус има лимитирано траење на договорот, крај на ова година и толку.
Добар дел од буџето е преку Општина, НАШИ ПАРИ, плус ваучери.
За пари шо ние плаќаме данок кон државата имаме право на приговори, критики,предлози, сугестии.
А, и да е приватен клубот, како навивачи имаме право да си го кажиме нашиот став, е сега друга работа е дали ве бендисва нашиот став.
Прво се фалат дека ја распродале салата за 17 минути, па после демек се бунеле луѓето оти толку малку карти имало, па оти се продавале во 4, пред сала, не нам шо.
Е па толку пуштија, малку карти, друго е сезонски, по фирми.
Не треба да се фалиш дека си продал мала количина на карти.
Имат право да критиковат луѓето за ланскиот систем на продажба на карти.
Хаос по тобаката, со списоци дојдени луѓе, демек резервирани карти.
Дремат луѓето за џабе, на крај му вика батето од тобакото, НЕМА ПОЈЌЕ КАРТИ..
Требаше да е онлине продажбата, секој индивидуално да си купи карта, не онде во тобакото тие шо работат да се ВИП ЛИЧНОСТИ.
Џабе ја пумпат работата по социјалните мрежи.
Се губи енергија на глупости,
Порано по 6000 карти пред утакмица се продаваја, на билетарница в сала, по 6000 раја имаше на секоја утакмица, си купваја луѓето карти, по номална цена, не по 200 денари ко денес,па никој не се фалеше по весници и радија дека ги шитнале картите, то беше нормално и не се креваше помпа за џабе.
Луѓе се, ќе се бунат, секој е различен и има право да го кажи своето мислење.
Лани мене два пати иста карта, ист сериски број ми ја наплатија онлине.И шо требаше да напрам, да ги тужам?
Дрес порачав и авансно го платив во Септември 2021 година, ми стигна во Април 2022..
Ова година, порачвам дуксер, ми носат грешна блуза.
Фан шопот, онлине не функционира одамна ко шо треба,
Ти ги земат парите однапред за производ, абер немат за достава, треба да поминат 2 недели, гледаш не те барат од пошта, па да да вртиш телефони по луѓе да ги прашаш шо прајме со нарачката.
Отвораш на веб страната на клубот, гледаш ИСТОРИЈАТ ЗА РК РАБОТНИК, кога бил формиран
, ме заболе мене кога бил формиран Работник.
Колку шо знам јас ко Пелистер се претставува клубот во јавноста, .ИЛИ ГРЕШКА СУМ???
Самиот изглед на вебсајтот и то интро за платформата е еден прост доказ на колку лоша концепција беше спроведена целата оваа тн фузија, шо и да е, уште не ми влегва во глата шо е.
Не штима едноставно, не држи вода шо викаме...
Ајде некако ја проголтавме приказната, за арното на ракометО.
Наместо да ја постават работата ко шо треба, да се отвори прав фан шоп, шо ќе работи секој ден,
Да одиш ко чоек да си купиш реквизит, да видиш големина, одговара, не одговора, ти ќе се бркаш онде.
Ќе чекаш 8 месеци за дрес
Зато се бунат луѓето.
И то треба да го прифатат од управата, да видат за шо се буни рајата, да разгледат зошто се бунат луѓето и да најдат некој компромис.
Ако беше така ко шо прат овие, досега сите газди во Англиските клубој требаше да си одат од клубојте, оти нон стоп се подложени на критики, плукања од навивачите.
Ќе бидат подложени на критики.
Кој е крив за лошата селекција на играчи оваа сезона? ЈАС?
Кој е крив за слабата игра во ЛЕ? ЈАС?
То шо за влакно ќе изгубевме од Тиквеш, Пролет, два пати со Алкалод,за дебаклот во Скопје? Јас сум криФ?:
Демек не смеј да има критики кон управата?
Битолчани се луѓе шо го разбират ракометот.
Не можите со овај народ да си играте мајтап.
Не е ова РК Голден Арт, па да си прајте family picnic на трибини.
Со "ЦИВИЛИЗИРАНИ ГЛЕДАЧИ", со штракала, па си маваме 60 минута, Битола е ова, не е Копенхаген.
Ако сакате таква публика го згрешивте градО.
Битолчани ко народ се темпераментни,, борбени, публика шо го разбира ракометот и појќе од шо треба да разбира една публика.
Луѓето тука пораснаја в сала.
Сум ги гледал јас во живо, на тренинзи секој ден, легенди како Боро Чурлевски, Пепи Манасков и компанија.
Сум одел по тренинзи, гостовања 30 и кусур години, в сала сум пораснал.
И сега ќе ми кажва некој од упрааата дека не смеам да критикувам ко се работи за мојот клуб, ајде бе..
Подржани биле максимално, од 2019 година до 26.03.2023 година,како ниедна управа досега.
Никакви инциденти на утакмиците, со мали ексцеси на фрлање на некој ситен предмет ( шо е мајтап во споредба со времињата ко се фрлаја цели столици, талпи, старата дограма на салата, тие пластичните столчиња по 5 кила шо беа).
То шо го напраја со то соопштение не смееа во никој случај да го напрат.
То ќе му биди црна дамка на оваа управа, за останатото и сработеното овие 4 години неам замерка, заличи клубот на нешто.
Автогол си дадоа и ни плукнаа в сурат на сите.
Не само на Чкембари, на сите Битолчани, нема тука разлика.
Ти да ги исплукаш своите навивачи пред сите незналици од државата, да ти се ситат сите и да фаќат сеир.
Секој шо е дел од Чкембари или бил дел некогаш од трибината беше предаен едноставно со та несреќна изјава.
Ова да се случеше 95 та година, салата ќе гореше до темел, гарантирам.
Видете го само изгледот и бројката на копот, на тие утакмици, 95,96,97 ма и не треба појќе да се дискутира кој фактор беа Чкембари и дека беа сила со која нема играње и мајтап.
400 + бројка ти иди на гостување, можи најголема бројка на ракометно гостување досега, да ти дај подршка, се дрнкат 10 сати по автобуси, со џандари, јадат пендраци и ти наместо да видиш шо се дешава со луѓето, живи се, арни се, да не треба нешто, вадиш соопштение по 2 дена и удираш по твојте..
Ова само во Битола го има...
Циле на времето знаеше да ја балансира работата со Чкембари, беше дипломат и менаџер, I GIVE HIM THAT.
Не научија многу од Циле овие новите во управата.
Не можи со инает да се тера работата, мора да има баланс и дипломатија на релација навивачи-управа.
Едното без другото не оди.
Пелистер преживеал и времиња ко немало тренерки, ко не се знаело дали ќе има пари да се плати котизацијата.
РК Работник беше клуб со 200 луѓе во просек в сала, роднини пријатели на клубот.
Играа ЛШ 2018/19, салата беше полупразна, со еден куп гратиси по аптеките.
@KosteM Те читам многу паметен се прајш, најди слики од утакмиците на Работник тие години, 2017,2018.
Во Сеха, ЛШ, и спореди колку имало публика на домашните утакмици.
И напрај споредба со бројот на публика од 2022 година.
Еурофарм како фирма шо вложва во спорт стана популарна ко влезе во Пелистер, то е факт и сите го знат.
Тие добија појќе од та ПЛАТФОРМА, не ние.
Ние го добивме РК ЕУРОФАРМ па после дојде Пелистер, а требаше по логика на нештата да е обратен редоследот.
Ајде и то се прифати, за доброто на битолскиот ракомет и сега пак нешто не чини...
Пелистер без навивачите е ништо, просто го грав.
То ќе се види денес на утакмицата.
Ќе пишев нешто за утакмицата, ама неам ќеф.
Nemoj da si negativen (realen) da ne se nalutat . Ova e se so sakav da pisam poslednite denoj ama me mrzese da go sredvam i da ckrapam tolku. Od zbor do zborЏабе тензија прат од управата...
Пред најважната утакмица.
Наместо да ја смират топката, со статусите на ФБ само ги иритират луѓето и си набиват гнев.
Наместо да ја трошат енергија по социјални мрежи да си пишат. Требаше да се извинат јавно, да го повлечат соопштението и да се вратат работите во нормала.
Учени сме ние да одиме по тешкиот пат.
Кога тогаш ќе се најдат спонзори...
И да не се најдат, не е страшно, учени сме и на страшното.
Колку шо ме држи умо, клубот не е 100% приватен, плус има лимитирано траење на договорот, крај на ова година и толку.
Добар дел од буџето е преку Општина, НАШИ ПАРИ, плус ваучери.
За пари шо ние плаќаме данок кон државата имаме право на приговори, критики,предлози, сугестии.
А, и да е приватен клубот, како навивачи имаме право да си го кажиме нашиот став, е сега друга работа е дали ве бендисва нашиот став.
Прво се фалат дека ја распродале салата за 17 минути, па после демек се бунеле луѓето оти толку малку карти имало, па оти се продавале во 4, пред сала, не нам шо.
Е па толку пуштија, малку карти, друго е сезонски, по фирми.
Не треба да се фалиш дека си продал мала количина на карти.
Имат право да критиковат луѓето за ланскиот систем на продажба на карти.
Хаос по тобаката, со списоци дојдени луѓе, демек резервирани карти.
Дремат луѓето за џабе, на крај му вика батето од тобакото, НЕМА ПОЈЌЕ КАРТИ..
Требаше да е онлине продажбата, секој индивидуално да си купи карта, не онде во тобакото тие шо работат да се ВИП ЛИЧНОСТИ.
Џабе ја пумпат работата по социјалните мрежи.
Се губи енергија на глупости,
Порано по 6000 карти пред утакмица се продаваја, на билетарница в сала, по 6000 раја имаше на секоја утакмица, си купваја луѓето карти, по номална цена, не по 200 денари ко денес,па никој не се фалеше по весници и радија дека ги шитнале картите, то беше нормално и не се креваше помпа за џабе.
Луѓе се, ќе се бунат, секој е различен и има право да го кажи своето мислење.
Лани мене два пати иста карта, ист сериски број ми ја наплатија онлине.И шо требаше да напрам, да ги тужам?
Дрес порачав и авансно го платив во Септември 2021 година, ми стигна во Април 2022..
Ова година, порачвам дуксер, ми носат грешна блуза.
Фан шопот, онлине не функционира одамна ко шо треба,
Ти ги земат парите однапред за производ, абер немат за достава, треба да поминат 2 недели, гледаш не те барат од пошта, па да да вртиш телефони по луѓе да ги прашаш шо прајме со нарачката.
Отвораш на веб страната на клубот, гледаш ИСТОРИЈАТ ЗА РК РАБОТНИК, кога бил формиран
, ме заболе мене кога бил формиран Работник.
Колку шо знам јас ко Пелистер се претставува клубот во јавноста, .ИЛИ ГРЕШКА СУМ???
Самиот изглед на вебсајтот и то интро за платформата е еден прост доказ на колку лоша концепција беше спроведена целата оваа тн фузија, шо и да е, уште не ми влегва во глата шо е.
Не штима едноставно, не држи вода шо викаме...
Ајде некако ја проголтавме приказната, за арното на ракометО.
Наместо да ја постават работата ко шо треба, да се отвори прав фан шоп, шо ќе работи секој ден,
Да одиш ко чоек да си купиш реквизит, да видиш големина, одговара, не одговора, ти ќе се бркаш онде.
Ќе чекаш 8 месеци за дрес
Зато се бунат луѓето.
И то треба да го прифатат од управата, да видат за шо се буни рајата, да разгледат зошто се бунат луѓето и да најдат некој компромис.
Ако беше така ко шо прат овие, досега сите газди во Англиските клубој требаше да си одат од клубојте, оти нон стоп се подложени на критики, плукања од навивачите.
Ќе бидат подложени на критики.
Кој е крив за лошата селекција на играчи оваа сезона? ЈАС?
Кој е крив за слабата игра во ЛЕ? ЈАС?
То шо за влакно ќе изгубевме од Тиквеш, Пролет, два пати со Алкалод,за дебаклот во Скопје? Јас сум криФ?:
Демек не смеј да има критики кон управата?
Битолчани се луѓе шо го разбират ракометот.
Не можите со овај народ да си играте мајтап.
Не е ова РК Голден Арт, па да си прајте family picnic на трибини.
Со "ЦИВИЛИЗИРАНИ ГЛЕДАЧИ", со штракала, па си маваме 60 минута, Битола е ова, не е Копенхаген.
Ако сакате таква публика го згрешивте градО.
Битолчани ко народ се темпераментни,, борбени, публика шо го разбира ракометот и појќе од шо треба да разбира една публика.
Луѓето тука пораснаја в сала.
Сум ги гледал јас во живо, на тренинзи секој ден, легенди како Боро Чурлевски, Пепи Манасков и компанија.
Сум одел по тренинзи, гостовања 30 и кусур години, в сала сум пораснал.
И сега ќе ми кажва некој од упрааата дека не смеам да критикувам ко се работи за мојот клуб, ајде бе..
Подржани биле максимално, од 2019 година до 26.03.2023 година,како ниедна управа досега.
Никакви инциденти на утакмиците, со мали ексцеси на фрлање на некој ситен предмет ( шо е мајтап во споредба со времињата ко се фрлаја цели столици, талпи, старата дограма на салата, тие пластичните столчиња по 5 кила шо беа).
То шо го напраја со то соопштение не смееа во никој случај да го напрат.
То ќе му биди црна дамка на оваа управа, за останатото и сработеното овие 4 години неам замерка, заличи клубот на нешто.
Автогол си дадоа и ни плукнаа в сурат на сите.
Не само на Чкембари, на сите Битолчани, нема тука разлика.
Ти да ги исплукаш своите навивачи пред сите незналици од државата, да ти се ситат сите и да фаќат сеир.
Секој шо е дел од Чкембари или бил дел некогаш од трибината беше предаен едноставно со та несреќна изјава.
Ова да се случеше 95 та година, салата ќе гореше до темел, гарантирам.
Видете го само изгледот и бројката на копот, на тие утакмици, 95,96,97 ма и не треба појќе да се дискутира кој фактор беа Чкембари и дека беа сила со која нема играње и мајтап.
400 + бројка ти иди на гостување, можи најголема бројка на ракометно гостување досега, да ти дај подршка, се дрнкат 10 сати по автобуси, со џандари, јадат пендраци и ти наместо да видиш шо се дешава со луѓето, живи се, арни се, да не треба нешто, вадиш соопштение по 2 дена и удираш по твојте..
Ова само во Битола го има...
Циле на времето знаеше да ја балансира работата со Чкембари, беше дипломат и менаџер, I GIVE HIM THAT.
Не научија многу од Циле овие новите во управата.
Не можи со инает да се тера работата, мора да има баланс и дипломатија на релација навивачи-управа.
Едното без другото не оди.
Пелистер преживеал и времиња ко немало тренерки, ко не се знаело дали ќе има пари да се плати котизацијата.
РК Работник беше клуб со 200 луѓе во просек в сала, роднини пријатели на клубот.
Играа ЛШ 2018/19, салата беше полупразна, со еден куп гратиси по аптеките.
@KosteM Те читам многу паметен се прајш, најди слики од утакмиците на Работник тие години, 2017,2018.
Во Сеха, ЛШ, и спореди колку имало публика на домашните утакмици.
И напрај споредба со бројот на публика од 2022 година.
Еурофарм како фирма шо вложва во спорт стана популарна ко влезе во Пелистер, то е факт и сите го знат.
Тие добија појќе од та ПЛАТФОРМА, не ние.
Ние го добивме РК ЕУРОФАРМ па после дојде Пелистер, а требаше по логика на нештата да е обратен редоследот.
Ајде и то се прифати, за доброто на битолскиот ракомет и сега пак нешто не чини...
Пелистер без навивачите е ништо, просто го грав.
То ќе се види денес на утакмицата.
Ќе пишев нешто за утакмицата, ама неам ќеф.
Стварно би сакал да ми кажиш кој статуси толку те изиритирале и кај виде статус на сопствениците за катанец или спуштање на завесите.Наместо да ја смират топката, со статусите на ФБ само ги иритират луѓето и си набиват гнев.
Стварно би сакал да ми кажиш кој статуси толку те изиритирале и кај виде статус на сопствениците за катанец или спуштање на завесите.
И достате со тоа соопштение, ете не искусно го дадоја и сега готово. Како ЧКЕМБАРИТЕ да не се ич криви во целата ситуација ако гледаме реално сите беа свесни дека ке има провокатори меѓу публиката зошто дозволија да бидат испровоцирани и реагираа така како што реагираа и му дадоја можност на РФМ да си ги измие рацете и да нема посериозна санкција за 1961.
Како да се тепаат спонзори па сега нешто ние ќе бираме, мене не ми е сеедно, точно грешна селекција, ама мора да се учи еве од сопствените грешки управата. Поарно вака отколку да личиме на клуб како кошарката со Корлевци и Пискачи на чело со плати за управата и играли од типот Вешковски и компанија.