Пукање во школо во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Sladoledzija
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ко што сфаќам, ќерка и била на списокот. Најверојатно биле во врска некое време. По кажаново, добивам впечаток дека детево било баш популарно, а не било жртва на булинг.
Ова држи вода.

Туку нешто друго. Ми се чини дека сите имаат мерак во ваква ситуација да бараат системски проблеми, надевајки се дека вакви настани би се спречиле. Меѓутоа некогаш е само индивидуа во прашање, психопат со инспирација. Дури и во навидум перфектен систем ко Норвешка го имаше Брејвик.
Имаме многу системски проблеми за решавање тука, за многу други проблеми кој се повторуваат. Ова ми делува на прилично уникатен настан.

Соговорникот на Курир вели дека момчето толку добро го испланирало овој масакр што дури и ги зело предвид годините. Имено, по апсењето, полицијата на момчето му го одземала телефонот, но и компјутерите.

– Тој со денови го истражувал кривичниот законик на Гугл, односно која е старосната граница за одење во затвор. Затоа и намерно го избрал овој момент за напад, бидејќи сфатил дека деца под 14 години не одат во затвор, односно не може кривично да одговараат. Практично побрзал да го изврши делото до неговиот 14-ти роденден, што е во јули, за да не може да биде кривично гонет – објаснува изворот и забележува дека момчето било сместено во психијатриска клиника.

Соговорникот на Курир вели дека момчето толку добро го испланирало овој масакр што дури и ги зело предвид годините. Имено, по апсењето, полицијата на момчето му го одземала телефонот, но и компјутерите.

– Тој со денови го истражувал кривичниот законик на Гугл, односно која е старосната граница за одење во затвор. Затоа и намерно го избрал овој момент за напад, бидејќи сфатил дека деца под 14 години не одат во затвор, односно не може кривично да одговараат. Практично побрзал да го изврши делото до неговиот 14-ти роденден, што е во јули, за да не може да биде кривично гонет – објаснува изворот и забележува дека момчето било сместено во психијатриска клиника.
Не му мења многу, нема да доживее слобода.

Па од сите можни, вие најдовте курир да ги цитирате, и уште пострашно да им верувате.. :facepalm:

премногу длабоко се навлага у работава, дури до задруга и ГТА дојде. На крај ќе испадне Вучиќ крив, кога очигледно си имал тој некој проблем у главата.

Има нешто што се вика поправен дом пред да те префрлат во затвор, ништо не истражил. Не ги знам законите во Србија, но кај нас родителите одговараат за тебе ако не се лажам.

Не му мења многу, нема да доживее слобода.

Па нема кривична кривична одговорност. Единствено ако не го држат со психијатриска дијагноза во лудница на неодредено време.
Автоматски споено мислење:

Има нешто што се вика поправен дом пред да те префрлат во затвор, ништо не истражил. Не ги знам законите во Србија, но кај нас родителите одговараат за тебе ако не се лажам.

Ако мислиш дека ќе одговара таткото или мајката за осум убиства, не оди тоа така. Таткото кажаа дека може да одговара за тешки дела против блабла нешто таму. За тоа максимална казна е 12 години.

Па нема кривична кривична одговорност. Единствено ако не го држат со психијатриска дијагноза во лудница на неодредено време.

Ако мислиш дека ќе одговара таткото или мајката за осум убиства, не оди тоа така. Таткото кажаа дека може да одговара за тешки дела против блабла нешто таму. За тоа максимална казна е 12 години.
Па да, ќе го држат цел живот негде и клукаат со апчиња. Затвор му е и боље варијанта.

Ова држи вода.

Туку нешто друго. Ми се чини дека сите имаат мерак во ваква ситуација да бараат системски проблеми, надевајки се дека вакви настани би се спречиле. Меѓутоа некогаш е само индивидуа во прашање, психопат со инспирација. Дури и во навидум перфектен систем ко Норвешка го имаше Брејвик.
Имаме многу системски проблеми за решавање тука, за многу други проблеми кој се повторуваат. Ова ми делува на прилично уникатен настан.
oftopik, ama skandinavskite sistemi se kako so pisa navidum perfektni, a imaat mozda najmnogu psihijatrija.
samo za srekja, sega za sega, pretezno samoubistva shibaat, ne melat drugi.

oftopik, ama skandinavskite sistemi se kako so pisa navidum perfektni, a imaat mozda najmnogu psihijatrija.
samo za srekja, sega za sega, pretezno samoubistva shibaat, ne melat drugi.
Мене ми е јасно тоа, ама ако не се они кој е перфектен? Може да избереш било кој систем на планетава земја и нема да го исфилтрира и спречи случајов. Тоа ми беше поентата.

Ни таткото нема да одговара! Нема кривична одговорност тука…
Повеќе е задржан за негова заштита и (делумно) во интерес на истрагата.

Тоа што го учел синот да пука, не го прави соучесник! И да сакаат да го глават в затвор, 6 до 12 месеци можат максимум да му извадат..
Ни пак мајката ќе одговара!
Запоставување на малолетник едино може да ја гонат, а тоа по се, нема да помине…

Мене ми е јасно тоа, ама ако не се они кој е перфектен? Може да избереш било кој систем на планетава земја и нема да го исфилтрира и спречи случајов. Тоа ми беше поентата.
se soglasuvam so delot okolu sistemite.
sistemite se takvi kakvi so se, ima iljadnici koi se obezpravdeni, i na balkan i skandinavija i sekade, iljadnici so traumi, pa ne odat po ovoj pat. individualen slucaj e za mene.

samo iskomentirav moe iskustvo za skandinavija vo prethoden post.

И овие кои што го напишале ова сега можат да превземат дел од вината.

И овие кои што го напишале ова сега можат да превземат дел од вината.
Читај го цел thread, има и друг графит ваков, напишан вчера, не е ова од порано.

Иначе наводно ова е стрелиштето кое го посетувал

Дозволено е и малолетници да доаѓаат тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom