- Член од
- 2 октомври 2017
- Мислења
- 167
- Поени од реакции
- 209
Денес ќе биде тепачка за ТНБ...
Eve ti sansa na 31000 da izbegasНе е проблем, јас и на 30.001 ќе избегам, доста ќе ми бидат 22% за една година на таа позиција
Убав ќар имам, не се жалам, само што од тогаш до сега имам/е инфо и за првиот квартал годинава, па оттаму и нова евалуација на акцијата, така да може уште некое иљадарче плус да се повозиме.Eve ti sansa na 31000 da izbegas
Тнб е акција што се чува цел живот. Еве јас 10 години се спремам да ја продавам, но постојаниот годишен раст не ми дозволува...Убав ќар имам, не се жалам, само што од тогаш до сега имам/е инфо и за првиот квартал годинава, па оттаму и нова евалуација на акцијата, така да може уште некое иљадарче плус да се повозиме.
Ако не се симнам од возот, дивидендата и те како ми е утешна награда
Јас не сум запознаен со активностите на сопствениците на УНИ во 2021 и 2022.Nema jas sto da prosvetluvam koga sekoj treba da si razmisluva so svoja glava.Osetiv nametnuvanje-reklamiranje i izreagirav na nacin kako jas gi gledam sostojbite.Forum e i sekoj razlicno razmisluva.Ja opisuvas TNB i gi prasuvas akcionerite dali se informirani za ova i ona za nejzinata majka kako vo Slovenija kako e arna e sega ke mislime uste za Silikonskata dolina.Prasaj gi malku neka razmisluvaat i sopstvenicive na akcii vo UNI dali se zapoznaeni so aktivnostite na sopstvenicive od UNI za 2021,za 2022,predupredi gi nesto,prosvetli gi kako sto velis,neka razmisluvaat,neka se potat malku i tie ne samo na odredeni po tvoj izbor da im postavuvas prasanja.
Nagradnoto prashanje e: sto so parite ako gi prodades? Ke gi orocis za 4%Тнб е акција што се чува цел живот. Еве јас 10 години се спремам да ја продавам, но постојаниот годишен раст не ми дозволува...
Samo za PKB i UNI ne si zapoznaen,ne znaes,ne si videl,ne si procital,nemas informacija i.t.n. Kaj sto imas akcii nisto ne znaes a za drugive kaj sto nemas akcii se znaes i si zapoznat pa duri i gi predupreduvas imatelite na akcii od TNB dali bile zapoznaeni so ova ona da si trosis vreme.Eve ti prilika prosvetli gi malku neka prodadat od TNB i neka kupat za extra profit od UNI,valjda ke te poslusaat da digne cenata 6200 kolku knigovotstvena sto baras ako ne megu vas nekolkumina na ti daj mi ke ja dignete samo da ste erbapi da ja odrzite na taa cena.Јас не сум запознаен со активностите на сопствениците на УНИ во 2021 и 2022.
Слободно сподели и за мене и за сите други на форумот.
П.С. Да не паркирале црни аудија на улицата со јапонските цреши пред седиштето на Банката.
Како што претпоставив повторно не ми одговори на директно поставено прашање. И толку од мене, доволно време и внимание ти посветив.Samo za PKB i UNI ne si zapoznaen,ne znaes,ne si videl,ne si procital,nemas informacija i.t.n. Kaj sto imas akcii nisto ne znaes a za drugive kaj sto nemas akcii se znaes i si zapoznat pa duri i gi predupreduvas imatelite na akcii od TNB dali bile zapoznaeni so ova ona da si trosis vreme.Eve ti prilika prosvetli gi malku neka prodadat od TNB i neka kupat za extra profit od UNI,valjda ke te poslusaat da digne cenata 6200 kolku knigovotstvena sto baras ako ne megu vas nekolkumina na ti daj mi ke ja dignete samo da ste erbapi da ja odrzite na taa cena.
Срам не срам ама ќе кажам оти јас продадов. Може ја скинав зелена што се одкажав од дивиденда за геин од ~8К пер шер, али ...So vakva zetva ako prodolzi TNB i vo naredniot period da se nadevame na 2600 dividenda naredna godina,bas me interesira do kolku ke odi sega cenata i kade ke se vkrstat matematikite za da se resat akcionerite da prodavaat.
Zosto sram,sekoj so zarabotkata,mozi tie sega sto ne ke prodadat da se pismanat posle,jas za mene si znam na 35000 slagam ama potoa sto i kade so pariteСрам не срам ама ќе кажам оти јас продадов. Може ја скинав зелена што се одкажав од дивиденда за геин од ~8К пер шер, али ...
За свои пари нема срам. Јас сум си задал цел, за продажба да чекам п/е >15, ама ете 10 години не дочекав...Срам не срам ама ќе кажам оти јас продадов. Може ја скинав зелена што се одкажав од дивиденда за геин од ~8К пер шер, али ...