- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 22.384
- Поени од реакции
- 38.927
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Systemic lupus erythematosus (SLE), дијагнозата на лупус се заснова на клинички симптоми (минатите и сегашните), семејната историја, медицинската историја на членовите на блиското семејство како што се баби и дедовци, родители, браќа и сестри, тетки, чичковци, братучеди и лабораториски тестови.Дали позитивен SLE тест а негативен ANA тест може да значи дека за во иднина може и АNA да стане позитивен?
Дете, јас бев у прва борбена линија на ковид пандемијата. Не ми требаат мене видеа од интернет!
Уживај си во тоа северџанско општествено уредување.
...е па добро тогаш иди купи лекови кога животот виси на конец, акутно воспаление на слепо црево дали може да се дијагностицира сега во овие услови? ќе иде итно пациентот во операциона сала, нема анестетик за вовед, нема физиолошки инфузија, нема ништо од лекови, ќе одиш да купиш севофуран, тиопентал, бупивакаин, пропофол, каде тоа ќе купиш анестетици во тој момент, нели најлесно било.
....овие денови дијагностицирано турбекулоза кај возрасни најмалку 3-4 пациенти ете направен ртг воспоставена дијагноза нема антибиотици, ај иди купи кај ќе идеш Грција, Бугарија, Србија или на црно од Косово, јас не негирам дека не битна апаратурата и ургентен објект, но приоритет СЕГА е да се среди политиката околу недостаток на лекови, ако треба и во шума ќе лечиш со искуство, ама ако нема со што и најмодерна амбуланта нема да го спаси пациентот ако нема во моментот неопходниот лек да му се даде.
Абе ти многу си бил глуп.Ова борбена линија звучи многу сериозно. Е сега во таа борбена линија ти сигурно си бил на страната против човештвото, против заклетвата која си ја дал, свесно или несвесно, не е важно.
Важно со твоето премолчување врска тврдењето на микробиологот дека нема изолирано цела единка од вирус и давање согласност за вакцинирање на се живо и диво, слободно можеме да кажеме дека си колега на др. Менгеле.
Многу сте ми смешни вие од надвор, со етикетите за северџанско уредување, кога Германија и остали Европски држави одамна се полоши места за живеење. Имигранти еден куп, силувања и друг криминал колку ти душа сака. Децата во скут им седат на умоболни мажи облечени ко ментални жени, педофилија нормална работа. Не смеевте да мрднете без дозвола од системот, муслиманите ( оние фанатиците) забрзано им расте бројот и нивното влијание, системот во секој дел од животот веќе ви се меша и ви кажува како, што, а што не смеете, комунизам на стероиди итн.
Стари и да знаеш во право си, сеуште можеме да уживаме во ова уредување.
Абе ти многу си бил глуп.
Не за џабе уште живееш во цртаните филмови со Вили Ква Ква.
Ква ква!Јбг со нешто мора да се живее, подобро со вили ква, него ли ко тебе со телетабиси.
За глуп и поглуп, видовме. Ем самиот потврди дека се работи за доста искусен и успешен микробиолог, ем ги игнорираш неговите тврдења. Уживај и ако можеш/знаеш дај совет како да го оправиме здравството, оти ништо чудно да бегате накај Македониа, па и за ваше добро![]()
Ква ква
Арно реков дека си ветеринар.Ква ква!
Те видовме дека си арогантен и без чувства, ама сега гледаме и дека си недоквакан.Ква ква!
А јас после тие пржени лепчиња со половина јајце би се скрил од лицето на земјата како готвач.Јас после ваков резил, би си го избришал никот
Оди си на ветеринар, не можам тука да ти помогнам. Твое право!Арно реков дека си ветеринар.