Здравството кај нас

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.496
Поени од реакции
10.400
. И ден денес се чудам како жива глава спасив. Можам цел реферат од пропусти да ти напишам.
Ете..и ти си имал прилика да пишеш критика за нашиот здравствен систем...Зошто не си пишал, пријавил, обелоденил во медиуми?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.797
Поени од реакции
37.801
Ти најубаво го знаеш искуството и знаењето на твоите колеги, апаратурата која ја поседуваат и затоа нема да одиш кај нив туку приватно...и ја би играла така кога би имала голема плата.
Да
...во еден рандом разговор додека идевме во ист правец го прашувам што е толку замислен, дал тоа приметувам разочарување кај релативно млад хирург? ми вели, знаеш што значи да платам сметки со мои пари? јас треба само да платам за струја и ништо друго, ако сум добар оперативец, другото све треба да биде ,,докторе нема проблем јас ќе платам да ве почастам, ви должам"...останав фрапирана како размислува!

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
... и таму си во ЕУ и пак не се научи да го испоштуеш соговорникот кој има различно мислење, што е тој израз ,,Бајрам со паметот,, личи на академски граѓанин со толку знаење во подтема за медицина и здравје така да се обрати, ,,џабе тие знање кад немаш васпитање,, па макар било овде на форум, како овде така и реално,
...доволно да спомнам за антиковид спајк вакцина и да ви дадам до знаење колку ,,знаење" имаат токму тие ,,напредни,, колку е злоупотребувано тоа поверење на народот во здравствените институции и медицината,
...пандемијата со коронавирусот и испревртени дефиниции што значи една вакцина, што значи изработка и клинички процедури, тотален бизнис и злоупотреба,
...не ме терај да пишувам за сите денешни случувања на ,,ненадејна смрт" на било која возраст и неспомнување на ништо околу пост антиковид долгорочни несакани ефекти,
... однесувањето на сите болници во тој период на непримање на хронични болни пациенти, одложување на операции, и лечење онлајн и на вибер, локдауни и казни за едни, слобода и ноншалантно однесување на други, дискриминација во здравство, аман, немој, некако брзо го заборавате тоа!
Девојче, си размислила ли за рисперид
Ете..и ти си имал прилика да пишеш критика за нашиот здравствен систем...Зошто не си пишал, пријавил, обелоденил во медиуми?
Медиумите се селективни веќе одамна.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.797
Поени од реакции
37.801
Девојче, си размислила ли за рисперид
... не сум размислила, но гледам дека често го спомнуваш, дали од лично искуство или онака обожаваш да го препорачаш на тие со кои не можеш да дебатираш ти си знаеш, но не се спуштам на твое ниво, инаку за време на инфекција со коронавирусот, па и пост ковид несакани ефекти се применува(ше) многу chlorpromazin!

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
... не сум размислила, но гледам дека често го спомнуваш, дали од лично искуство или онака обожаваш да го препорачаш на тие со кои не можеш да дебатираш ти си знаеш, но не се спуштам на твое ниво, инаку за време на инфекција со коронавирусот, па и пост ковид несакани ефекти се применува(ше) многу chlorpromazin!
Јас не дебатирам со тебе пошто не е возможно да се дебатира со некој кој нема способност за рационално размислување.

Добронамерен беше советот, ама ти како сакаш.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.797
Поени од реакции
37.801
... аман не го цитирај, не гледаш веднаш препишува лекарства против шизофренија, а ти ги жалиш младите доктори што заминаа во ЕУ, аман ма што ќе ти се вакви, гледај која злоба, какво однесување, на форум каде пишуваме секој за свое мислење за нашето здравство индиректно омаловажува, се расфрлува со осетливи читај меѓу редови дијагнози, никаков однос ни кон женско, а не пак како здравствен работник, која дрскост да предложи да се пие рисперидон, никаква докторска етика (ако воопшто е доктор) да треба некој да пие не се пишува/кажува така, Бог да чува!

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.797
Поени од реакции
37.801
Што е смешно?
... чекај, недоразбирање имате, а и двајцата сте во право, ти мислеше за лекарите кои се по болниците во секундарното здравство т.е. специјалисти, додека лекарите во примарното здравство како матичните лекари се без специјализација најчесто кај нив е друга плата не е специјалистичка, нема потреба од ароганција Гагс, топлата не го пишала злонамерно!

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.458
Поени од реакции
7.822
Бафра, кога го менуваа името, каде беше ти и твоите да протестирате?

Сега не се љути ко те пцујат и тепаат!
Ех колку сте борбени вие интернет патриотите што живеете во други држави.
Кога го менуваа името, јас повикував народот, и младо, и старо, да излезе и да гласа против менување на името, да не го слушаат Мицко јаничарот да седат дома, да му покажеме на светот дека сме против менување, а не дека таквото не боли. Партиски паразити кои после демек со лепење етикети (северџан) револуционери или патриоти биле. Не бе. Кога најмногу требаше, народ по не знам кој (4-5) пат остана дома, па после затоа само офка и цмиздри ко мало дете. Не знам па зашто, најгласни сте вие преселените, а немате никаква допирна точка. :toe:

Така да, избеглица во ЕУ да ми држи предавања за Македониа, нема поента. Ти, Кано, Јамајка, Трендс и уште 20тина, бидете ни пример, па покажете патриотизам во државите кај што сте, бидејќи таму системот исто ви е сјебан, посебно Европа.

Ти сподели видео од ценет и познат микробиолог во Германија (за жал повеќе го нема видеото, ако ти текнува на името, сподели го пак), кој потврди дека медицината сеуште нема изолирано цела единка од вирус. Но тоа негово тврдење, кај тебе не предизвика сомнеж во периодот на ковид театарот :sneaky:

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.164
Поени од реакции
5.751
... Кога го менуваа името, јас повикував народот, и младо, и старо, да излезе и да гласа против менување на името, да не го слушаат Мицко јаничарот да седат дома, да му покажеме на светот дека сме против менување...
... Кога најмногу требаше, народ по не знам кој (4-5) пат остана дома, па после затоа само офка и цмиздри ко мало дете. Не знам па зашто, најгласни сте вие преселените, а немате никаква допирна точка...
Ќе се вмешам малку во дискусијава, иако се зареков дека нема повеќе тоа да ме интересира. Името Македонско требаше многу порано да се брани, а не кога ве ставија пред свршен чин. Уште во времето на груевски и црвенковски се преговараше за менување име, а татковината мораше да се брани во времето на љуБчо...
А тоа, дека ние преселените немаме никакви допирни точки со Македонија, си во голема заблуда...
И да, името го предадоа сите, не само одредени партии...
Името го предаде самиот народ, со својата покорност и менталитет.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
...не ти продавам мозок, а и јас не сум вчерашна, знам како дишат оперативците и што проблеми имате во оперативните сали, посебно со стерилизацијата, а и со лапараскопите што ако ги имате, како би се изразила со сленг, "пиштоли имате ама немате муниција за истите".
Оперативци се агенти на тајни служби,да не мислиш хирурзи?И што се тоа оперативни сали?Да не мислиш на операциони сали? Слабо некако бараташ со медицински термини
Автоматски споено мислење:

... секој кој заврши високо медицинско образование во МКД, а работи во медицинската бранша во процесот на доедукацијата услов е да знае два светски јазици англиски јазик и друг како (француски, германски, италијански, шпански, абански, турски и кинески/мандарински јазик), но не да се приложи само сертификат за познавање на јазикот, туку навистина да ги знае, колку ги има такви во МКД? со гугл транслејт ќе полагат ли?
Па тебе супер ти иде со гугл,зашто да не го користат и други?

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Ех колку сте борбени вие интернет патриотите што живеете во други држави.
Кога го менуваа името, јас повикував народот, и младо, и старо, да излезе и да гласа против менување на името, да не го слушаат Мицко јаничарот да седат дома, да му покажеме на светот дека сме против менување, а не дека таквото не боли. Партиски паразити кои после демек со лепење етикети (северџан) револуционери или патриоти биле. Не бе. Кога најмногу требаше, народ по не знам кој (4-5) пат остана дома, па после затоа само офка и цмиздри ко мало дете. Не знам па зашто, најгласни сте вие преселените, а немате никаква допирна точка. :toe:

Така да, избеглица во ЕУ да ми држи предавања за Македониа, нема поента. Ти, Кано, Јамајка, Трендс и уште 20тина, бидете ни пример, па покажете патриотизам во државите кај што сте, бидејќи таму системот исто ви е сјебан, посебно Европа.

Ти сподели видео од ценет и познат микробиолог во Германија (за жал повеќе го нема видеото, ако ти текнува на името, сподели го пак), кој потврди дека медицината сеуште нема изолирано цела единка од вирус. Но тоа негово тврдење, кај тебе не предизвика сомнеж во периодот на ковид театарот :sneaky:
Дете, јас бев у прва борбена линија на ковид пандемијата. Не ми требаат мене видеа од интернет!

Уживај си во тоа северџанско општествено уредување.

Kajgana Shop

На врв Bottom