Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
На 14 од 16 мест, се борат за опстанок, немаат победа 7 утакмици... 7 гола од пенал, па и серафимов даде 7 гола од пенал против Португалија, а невлезе 5 секунди во игра...
Да да пошто Алкалоид се први во ултра јаката македонска лига па заслужуваат нивните играчи пред овие да играат.

25129f435dd4df668a5eae36d13c381a.jpg

скартен состав за натпреварите со Луксембург (26.04) на гости и Турција (30.04) дома

25129f435dd4df668a5eae36d13c381a.jpg

скартен состав за натпреварите со Луксембург (26.04) на гости и Турција (30.04) дома
Кога не играше Тале против Португал, не знам која е логиката да игра против Луксембург и Турција.

Иако сум од Скопје, што мора секој домашен меч да е во Скопје?

Иако сум од Скопје, што мора секој домашен меч да е во Скопје?
Реално можат да ги играат во Охрид или Битола. Ја сум за и некоја битна утакмица да стават во Битола во помала сала да се набие атмосфера, во последно време и во Борис атмосферата веќе не е тоа што беше.

Последна добра атмосфера у мое сеќавање е последната утакмица со Исланд, од тогаш натаму некако театар се утакмициве

Суетата на Кире на прво место без Манасков ....

Реално можат да ги играат во Охрид или Битола. Ја сум за и некоја битна утакмица да стават во Битола во помала сала да се набие атмосфера, во последно време и во Борис атмосферата веќе не е тоа што беше.

Последна добра атмосфера у мое сеќавање е последната утакмица со Исланд, од тогаш натаму некако театар се утакмициве
Има атмосфера и во Борис, ама ракометот е популарен низ цела држава, не само во Скопје, и глупо е цело време да се игра само во Скопје. Не знам што е толку лошо или тешко дел од натпреварите да се играат во Битола, Охрид, или некој друг град. Исто така, може и наместо во Борис да се игра повремено и во Јане Сандански, кога се игра во Скопје.

Има атмосфера и во Борис, ама ракометот е популарен низ цела држава, не само во Скопје, и глупо е цело време да се игра само во Скопје. Не знам што е толку лошо или тешко дел од натпреварите да се играат во Битола, Охрид, или некој друг град. Исто така, може и наместо во Борис да се игра повремено и во Јане Сандански, кога се игра во Скопје.
Немам против да се игра во Битола. Ама последниот пат таму со Турција имаше глупости при организацијата (билети, и слично). Другата утакмица со Грција ја ставија во Струмица и тоа беше резил! Прво картите ги даваа скришно по луѓе и нешто скоро ич се продаваше во Концепт кафичот. Јас од струмичаните барав да ми земат карти од којзнае каде земени и добив. Во РФМ бев и лажеа дека немале карти за утакмицата (тие помали фигуринки - делегати, итн, таму што се мотаат). А салата во Струмица е катастрофа и внатре и надвор. Башка што ми го зедоа и реквизитот на кој пишуваше Македонија и на тие од спроти мене пробаа да им го земат знамето (мислам тие си го сокрија во маица, па така го развиорија).

Па дали ќе се игра у Борис или Јане исто ти е буквално. Башка ако више се игра у Скопје боље е да се игра у Борис, зашто Борис си ја повржуваме со репрезентациајта како таква, Јане некако ми го нема тој шмек кога игра репката.

А за атмосфера, имаШЕ. Дали беше на последната со Португалија? И неколку утакмици уназад сите што ги идам атмосферата е дупка. Повремено УУУУ со помош на тој спикерот не се рачуна за атмосфера. Па и тоа е како нејадени цела недела едвај. Германците со оние крцкалана и тропалките прават повише галама од нас у последно време.

Па дали ќе се игра у Борис или Јане исто ти е буквално. Башка ако више се игра у Скопје боље е да се игра у Борис, зашто Борис си ја повржуваме со репрезентациајта како таква, Јане некако ми го нема тој шмек кога игра репката.

А за атмосфера, имаШЕ. Дали беше на последната со Португалија? И неколку утакмици уназад сите што ги идам атмосферата е дупка. Повремено УУУУ со помош на тој спикерот не се рачуна за атмосфера. Па и тоа е како нејадени цела недела едвај. Германците со оние крцкалана и тропалките прават повише галама од нас у последно време.
Со Романија имаше добра атмосфера.

Значи тачно било :mad: Кире бе его, че му поебе се заради негово его .... Ќе се степале имаше муабет
Абе не е дека Манасков имаше нај тимски однос со помладиве, им урлаше за све живо и диво, не знам кого фати да влече за дрес на една утакмица. Не личи баш такво нешто на најискусен играч у тим кој треба да бидне лидер на терен по понашање

Абе не е дека Манасков имаше нај тимски однос со помладиве, им урлаше за све живо и диво, не знам кого фати да влече за дрес на една утакмица. Не личи баш такво нешто на најискусен играч у тим кој треба да бидне лидер на терен по понашање
Треба да биде дрзок со нив . Викнат си на највисоко ниво и треба ниво да одржат . Поголем број од младите беа тие најслабите во репрезентација . Ако не помага збор, мора малку полош однос , да рипнат внимание . Со Манасков губиме на квалитет на крило и брзина . Голема грешка прави Кире .

Сега ми текна . Манасков бил дрзок со помладите . Што е со Лазаров тогаш во реципроцитет , ако бира лоши млади деца за повик , кога губиме со очајна дефанзива , неколку пати лично Кире имаше импулсивни дерења на тајмаут .

Крај на крај, Манасков не му се допаѓа цела работа за Кире како ја води репрезантацијата . Одличен играч беше, ама нема искуство за тренер . Рипна наеднаш во оган .

Рече дека среди дефанзива . Ништо . Уште играме модерен ракомет ... ХеХеХеХе иронија

Треба да биде дрзок со нив . Викнат си на највисоко ниво и треба ниво да одржат . Поголем број од младите беа тие најслабите во репрезентација . Ако не помага збор, мора малку полош однос , да рипнат внимание . Со Манасков губиме на квалитет на крило и брзина . Голема грешка прави Кире .

Сега ми текна . Манасков бил дрзок со помладите . Што е со Лазаров тогаш во реципроцитет , ако бира лоши млади деца за повик , кога губиме со очајна дефанзива , неколку пати лично Кире имаше импулсивни дерења на тајмаут .

Крај на крај, Манасков не му се допаѓа цела работа за Кире како ја води репрезантацијата . Одличен играч беше, ама нема искуство за тренер . Рипна наеднаш во оган .

Рече дека среди дефанзива . Ништо . Уште играме модерен ракомет ... ХеХеХеХе иронија
Не е и ти дека не си прав.

Ама пак, мене ми е 50-50 моментов. Ама за доброто на репката треба да седнат да средат ствари зашто да, дефинитивно губиме на искуство и квалитет. Не е Манасков играч за потценување никако, немаме многу такви како него за да го отфрлиме. Ама од друга страна ако се гледа од него да е како лидер на тим он е тој што со понашање треба да води, океј е да викнеш ама не треба да им набиваш притисок уште повише.

Од друга страна за тренер ми е поокеј да урла и да вика, земи ги у кошарка само па еден Дуда лом ги правеше кога не играа како што треба ама не сум го видел Антиќ на пример да земе да гура играчи зашто каснат да покријат шут за 3, ако ме сфаќаш што сакам да кажам.

Дека Кире брзо скокна у оган тоа да, ама од друга страна кој реално ќе не земеше и ќе се замараше озбилно да работи? Сите како селектори сакаат готови продукти на кои што треба да се состави тактика и да фураат на собири. Никој не седнува да развива репка.

Ма да у иднина искрено би сакал да видам и скандинавец на наша клупа, ме интересира како би се снашле у една таква комбинација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom