Споменик на Александар Македонски во Прилеп

CakNoris

Папу4ар
Член од
16 декември 2005
Мислења
177
Поени од реакции
0
0405037957 напиша:
Обавезно и во Демир Хисар да се направи споменик.
Како тоа само со незнаен јунак?
За инает на грците!
Споменикот во паркот во демир Хисар е на заљубените парови. На ништо друго. Ама ете сега градоначалникот мести рефлектори на секој чекор и паровите не можат раат да си ја бркаат работата. Значи споменикот е вишок.

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
Ако де, тие се сега старци и не гледаат.
Кога ќе се постави споменикот, ти кажи им дека е споменик на Тито и Кардељ, така, ем ќе стои споменикот, ем ке биде прифатен од нашите прњоборци!
Што велиш за мојава идеа?

bibuska

смешка
Член од
5 септември 2005
Мислења
2.403
Поени од реакции
7
единствена маана на споменикот во пп е што Александар е со копје
некако не ми личи војсководец да е со копје
подобро ќе беше да му ставеле меч, ама ајде да не пребаруваме =]

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Mozebi za nekoja godina ke mu dadat i konj zatoa shto sega kako shto e postaven voopshto i ne se primetuva na visokiot postment koj izgleda kako "bandera vo park".

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
А коњот ке биде ли уредно регистриран со таблички?

Член од
13 август 2006
Мислења
3
Поени од реакции
0
a be odlicno za spomenikot na aleksndar vo prilep pozdravuvam takov gest,spomenicite se tuka da ne go zaboravime minatoto......vo etiopija koga se oslobodila od italijanskata okupacija kralot so poseben dekret naredil spomenicite koi gi pravele italijanite da ostanat zasto bas dobro ke gi podsetuvale mestanite kolkav e tezok patot do slobodata..(mada po malku ili poveke i anglicanite im ja dadoa...)...no drug mi bese muabetot...koga ke docekam da vidam spomenik od d-r.HRISTO TATARCEV vo resen..gledam nekako im se zaubavi samo naMITE BOGOEVSKI(svaka cast ) i zamislete CVETKO UZUNOVSKI -ABAZ ...demek istorijava nas ni pocnuva od 1941 pa navaka....imase nekoi predlozi za spomenik na CAR SAMOIL vo resen da se napravi..ama :)) neli toj bese pred 1941 pa nekako se zaeba rabotata

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
па така треба , не само еден треба повеќе и не само он александар имаме ние и други херои ама мислам дека треба поголем почет кон александар од само еден споменик

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
Еве, јас предлага да ги преименуваме парите во Статери, и на секоја банкнота да се наола по еден македонски цар од минатото.
Ама, ако може, не Скендербег..сепак не бил цар!

Член од
4 мај 2008
Мислења
255
Поени од реакции
11
Споменикот во Прилеп е прекрасен, посебно кога се гледа заедно со крстот во позадина на Марковите кули.
Прашање....
Има ли простор за коментар и какви се тие луѓе што искажуваат некаков сомнеж или неубави работи за споменикот?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Споменикот во Прилеп е прекрасен, посебно кога се гледа заедно со крстот во позадина на Марковите кули.
Прашање....
Има ли простор за коментар и какви се тие луѓе што искажуваат некаков сомнеж или неубави работи за споменикот?

Има... Поминав од таму за ПивоФестот, и баш пред Аце наш ги имаа сместено тие багерите во кои денсаа кучкетините... Алооооооо, па нема ли друго место у градот на кое ќе може да се стават 2 багера????....

Толку од почитта кон најголемиот ни јунак....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Има... Поминав од таму за ПивоФестот, и баш пред Аце наш ги имаа сместено тие багерите во кои денсаа кучкетините... Алооооооо, па нема ли друго место у градот на кое ќе може да се стават 2 багера????....

Толку од почитта кон најголемиот ни јунак....
Па требаше да се долови амбиентот кога на Александар му изведувале стомачни или некакви други танцови Гркинките на пример кога ја освојил Грција,е сега со багерот ја заебаа работата,ама и тој имаше симболика на катапулт или “трабушет“ од тоа време.:smir:

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
Прв пат сега го гледам и навистина е убав БРАВО за прилепчани

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Па требаше да се долови амбиентот кога на Александар му изведувале стомачни или некакви други танцови Гркинките на пример кога ја освојил Грција,е сега со багерот ја заебаа работата,ама и тој имаше симболика на катапулт или “трабушет“ од тоа време.:smir:

Да да да, и тоа една плава а една црна гркинка... На транс многу јако мешаат...:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom