- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 4.810
- Поени од реакции
- 10.674
Оф леле… он ќе ми објаснувал физика466K views · 3.2K reactions | Dragan Vladimirov on Reels | Dragan Vladimirov · Original audio
Dragan Vladimirov · Original audiowww.facebook.com
Диши дете, земи воздух, се гушиш од нервоза.
Америте не направиле утка во Филаделфија оти не војувале во Филаделфија или близу до неа. Не ми се верува дека ова треба да ти го објаснам.
Ако си бегал од часеви по физика во 7мо и 8мо одд, ќе ти набројам неколку лекции што може јутубери да ти ги објаснат.
Три Њутнови закони, запази го зборот инерција и зборот гравитација, битни се
Браулиев принцип/ правило
Магнусов ефект
Питот ефект
Можеш после да изгуглаш што е вектор, парабола, несиметричен воздушен отпор, турбуленција и релативна воздушна брзина.
Еве ти хинт
Авионот не е хеликоптер и не е паркиран во воздухот, се движи на висина со релативна воздушна брзина.
Плус спинуваш во друга насока..! Следно што е? Зошто птиците летаат а јаболката паѓаат?
Конкретно имаш да одговориш, или прашај во таа јаката команда за обука у ултра-јаката нато членка…
1.Зошто би лансирале од Белгород?!
2. Од што се плашат русите?
3. Ако не ти се јасни тактичко-оперативните правила, најди ги видеата кај што укрите двапати се акнаа сами со С-300 (еднаш во Киев, другиот пат во Дњепропетровск) и сами си утепаа 150 цивили..
@Vanlok Апсолутно нема врска насоката, иста цел може да гаѓа од бесконечно многу вектори…
А ако најкраткиот пат е од кај Белгород, тогаш зошто да не долета поблиску до граница, кога има уште 40км да скрати од патот?!
Реторички ми се прашањава, оти спинот им е тоа меѓу редови: дека немаат контрола над сопствениот воздушен простор, и дека се плашат од ултра-јаката укр авијација и пво дури и длабоко на сооствена територија..
Затоа и чадори почнаа да мешаат…