Помош за избор на лаптоп

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.341
Поени од реакции
9.502
LENOVO IdeaPad 3 15ALC6 На овој најдобро че оди ма да не очекувај многу, интергрирани графички и денешните игри не се најдобра спојка.

Ф

Флеш

Гостин
Искрено ако ти е за ГТА 5ка не вреди искрено .... Играта е веќе истрошена и премногу модери има моментално и не е забавна .... Боље ако тераш за гејминг земи статичен компјутер .... Лаптопот ти е ограничен .... Те советувам како гејмер .....

Значи спремен си да дадеш до 500 евра за конфигурација .... А за тие пари навистина супер компјутер статичен ќе земеш .... Те молам,не земај лаптоп .... Едино за работа ако ти е .

Член од
24 мај 2013
Мислења
138
Поени од реакции
207
Здраво, ве молам за помош, кој е подобрар од овие два лаптопи? Првично за работа онлајн и Canva, Adobe, а ако фаќа и некоја игра добро ќе е.

Не знам дали Ryzen е подобро или да си одам пак на i5.

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
Здраво, ве молам за помош, кој е подобрар од овие два лаптопи? Првично за работа онлајн и Canva, Adobe, а ако фаќа и некоја игра добро ќе е.

Ниту едниот ниту другиот, купи си МакБук и стави точка на купување лаптоп наредниве 5-6 години. Иако на работа кај мене се бара Њиндоњс заради Ексел и Power Query/MS Power BI Desktop, се држам до Мак од низа оправдани причини, Њиндоњс го виртуелизирам и добивам учинок ист како и кај Њиндоњс машините само со скоро дупло подолго времетраење на батеријата.

Член од
8 ноември 2020
Мислења
30
Поени од реакции
9

dell opsto se podobri od lenovo i ryzenot e 7ca so 16 giga ram sto e mn pojak od i5ka i 8 giga ram,
a macbook e mn poskap od ovie laptopi ne mozes da sporedis 70 000 80 000 plus laptop i 30 000
jas so poeni delot go doplativ nekoi 15 iljadi taka da za 15 iljadi tesko deka ke zemes macbook

Член од
24 мај 2013
Мислења
138
Поени од реакции
207
dell opsto se podobri od lenovo i ryzenot e 7ca so 16 giga ram sto e mn pojak od i5ka i 8 giga ram,
a macbook e mn poskap od ovie laptopi ne mozes da sporedis 70 000 80 000 plus laptop i 30 000
jas so poeni delot go doplativ nekoi 15 iljadi taka da za 15 iljadi tesko deka ke zemes macbook
Да,да, јасно,macbook е поскап, иначе е убаво, ама плус сум ограничена овај патсо претплата на А1 за да биди на рати, фала ви за советот. Рајзен ми се нови и затоа прашувам, инаку и јас си велам 7ца ќе е подобар од i5, па и 16 рам има. Ќе го барам Dell од вторник. А здравје натаму ќе се менува ако треба.
Фала ви!

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463

Kajgana Shop

На врв Bottom