Емкаа
the worst thing about prison was the dementors.
- Член од
- 14 мај 2008
- Мислења
- 5.001
- Поени од реакции
- 12.604
Ова твоево долу е печалба, море не е ни печалба туку ко на одмор да си,не е преселба во друга држава и затоа мислам не може да го споредуваш, ниту па да осудуваш друг шо се труди да се вклопи и да си создаде живот на друго место.Што толку му ја опраате бе другови,шо толку мозокот го горите? Ме заболе к.р и за интеграција и за социјалниот живот по западот.Земи колку можеш пари собери и бегај подалеку,ти се намочам и да им насерам у општеството со 90% хомо,се да им ебам.Јас сум израснал у флиперница Лас Вегас у Карпош 4 и сеа ке одам у викендица на Комо покрај езерото со Швајцарците со неодреден пол да пијам Моет и да зборам за што? @Емкаа ти за Охридски бисери ли си збориш со Швеѓаните или за што? Или па тебе да не ти се забавни нивните досетки кога седите и часкате? Море што напори улагате да се интегрирате,да не му се верува на човек кога ве чита
Живеалиште обезбедено немав, сеа после 5 години сум во сопствен стан. Треба интеракција со соседи, за разлика од тебе јас сум тука 12 месеци во годината. Одење по банки, разбирање закони/услови/поволности за кредити, многу работи зависат од тоа колку пратиш шо се дешава во земјата на дневно политички план, за тоа ти треба јазик и интеракција со локалци.
Утре ќе иам дете, ако не за мене за него ќе треба да знам шо е социјално прифатливо шо не. За јазик да не зборам, со дете ако си а не знаеш јазик му кратиш повеќе на детето отколку самиот себе.
Мене долгорочен план ми е да останам тука, ако сакам да терам некој живот со социјални интеракции морам да се асимилирам и да прифатам некои нивни навики.
Мене ми е ок,пошто е безгрижно.Работам и живеам у радиус од 500 метри,кола не ми треба само од кај нас до таму и назад да ме однесе,смештај обезбеден,храна А класа што сакам буквално ми готват у кујната,сите пари ми остануваат,екстремно се печали.Се води како сезонска работа,8 месеци работам а 12 месеци зиам плата,4 месеци сум у Македонија.Сега да ми речат у некој град да треба да одам да барам смештај и работа,нема шанси,одма се враќам.Каква мука виде еден екс шеф шо ми беше,Аустриец школован,со перфектен Германски,Англиски и Француски,од Август 2022 сеуште нема стан најдено у Цирих со плата 15.000 франци месечно.Да ти се згади.Шеф Егзекутив е човекот