- Член од
- 23 март 2023
- Мислења
- 3
- Поени од реакции
- 0
Da ne znaes kaj gi ima i kolku se?...а зошто не би, иста јачина, облик![]()
Da ne znaes kaj gi ima i kolku se?...а зошто не би, иста јачина, облик![]()
... врти телефони, зависно каде си лоциранDa ne znaes kaj gi ima i kolku se?
Valjda najednostavno e da si vidis sto imalo na testotМалце глупо прашање, ама појма си неам.
Кога ќе правиш крвна слика, за црвени/бели крвни зрнца тој тестот, нели има уште 15-20 други работи/минерали на кои што има резултати. Прашањето ми е, дали тука ги има и железо, магнезиум, цинк итн? Правев некој тест пред околу 2-3 недели и се беше во ред, а сеа имам некои симптоми кои што сугерираат дека е можен дефицит на некои од овие. Не сум сигурен дали биле и тие на тестов или не.
Најверојатно таму ми е тестот, кај матичната во онаа папката.Valjda najednostavno e da si vidis sto imalo na testot
Zelezo, najverovatno da, cink I magnesium najverovatno ne...
I, dobronameren sovet - ne si davaj sam dijagnoza...
бтв ги најдов, дома биле. Нема ништо од горенаведеново, ни железо ни ниш.Најверојатно таму ми е тестот, кај матичната во онаа папката.
Не си давам дијагноза, ќе појдам секако во Вторник. Сакав да си тргнам некои дилеми.
Минерали да нема разбирам но железо колкушто знам спаѓа во основна крвна слика.Најверојатно таму ми е тестот, кај матичната во онаа папката.
Не си давам дијагноза, ќе појдам секако во Вторник. Сакав да си тргнам некои дилеми.
Автоматски споено мислење:
бтв ги најдов, дома биле. Нема ништо од горенаведеново, ни железо ни ниш.
па не ти е целосна крвната слика, тебе ти треба фул слика да извадиш. На таа дава магнезиум и железо, за друго не сум сигурен.Најверојатно таму ми е тестот, кај матичната во онаа папката.
Имаш менструација?Најверојатно таму ми е тестот, кај матичната во онаа папката.
... кога некој ќе заврши високо образование во областа на медицината добива титула лекар/доктор/општ доктор, тој понатаму може уште да се доедуцира велиме да специјализира некоја гранка во медицината конкретно за твој случај интерна медицина при што тој лекар со таа специјализација добива титула доктор „интернист“ значи се занимава со дијагностицирање општо на сите интерни болести (внатрешни органи и системи) на човекот, но ако тој понатаму уште малку се доедуцира во конкретна гранка на таа интерна медицина, на пример конкретно за срцеви заболувања (хипертензија, хронична исхемична срцева болест, атријална фибрилација, срцева слабост) веќе добива титула на доктор интернист со супспецијалност кардиологија или скратено кардилог или ако интернист се доедуцира за ендокринолошки проблеми на телото со супспецијализација и добива титула доктор интернист со супспецијалност ендокринлогија или ендокринолог.Дали интерен лекар = општ лекар? т.е дали можам да отидам на приватно кај интерен лекар и да добијам дијагноза што би можело да не е во ред со мене спрема симптомите?
Значи би можел да отидам на интерна медицина ( рецимо у жан митрев), со рандом симптоми кои ги иам и би добил дијагноза така? Пошо неможам да најдам океј приватен општ лекар, па сконтав дека би имало иста функција. Проблемите се внатрешно( 24/7 умор, несоница, лошење, главоболки, будење многу пати, чуство на слабост, немир, брзо чукање на срцето етц.), така да I guess е интерно... кога некој ќе заврши високо образование во областа на медицината добива титула лекар/доктор/општ доктор, тој понатаму може уште да се доедуцира велиме да специјализира некоја гранка во медицината конкретно за твој случај интерна медицина при што тој лекар со таа специјализација добива титула доктор „интернист“ значи се занимава со дијагностицирање општо на сите интерни болести (внатрешни органи и системи) на човекот, но ако тој понатаму уште малку се доедуцира во конкретна гранка на таа интерна медицина, на пример конкретно за срцеви заболувања (хипертензија, хронична исхемична срцева болест, атријална фибрилација, срцева слабост) веќе добива титула на доктор интернист со супспецијалност кардиологија или скратено кардилог или ако интернист се доедуцира за ендокринолошки проблеми на телото со супспецијализација и добива титула доктор интернист со супспецијалност ендокринлогија или ендокринолог.
... за разлика од повеќет интернисти кои лечат исклучиво пациенти во болнички услови т.е. болнички пациенти, многу интернисти т.н. општи интернисти се единствено квалификувани да практикуваат примарна здравствена заштита и да ги следат пациентите во текот на нивниот живот за што прашуваш во твојот коментар.
ти треба на специјалист да појдеш, матичен доктор тешко да ти помогне. Сеа на матичниот е кај ќе те прати со оглед на симптомите пошто имаш прилично многу.Значи би можел да отидам на интерна медицина ( рецимо у жан митрев), со рандом симптоми кои ги иам и би добил дијагноза така? Пошо неможам да најдам океј приватен општ лекар, па сконтав дека би имало иста функција. Проблемите се внатрешно( 24/7 умор, несоница, лошење, главоболки, будење многу пати, чуство на слабост, немир, брзо чукање на срцето етц.), така да I guess е интерноПрашувам да не закажам па да се избрукам.
Јас би отишол на специјалист да знам шо ми ети треба на специјалист да појдеш, матичен доктор тешко да ти помогне. Сеа на матичниот е кај ќе те прати со оглед на симптомите пошто имаш прилично многу.
у било која поликлиника, ако у твојата населба нема добри појди у друга, ќе те примат. Само картонот прво мораш да го земеш од стариот матичен за да можеш да се префрлиш кај друг.Јас би отишол на специјалист да знам шо ми еНе користам државни установи, ако имаш некој добар општ лекар на приватно да ми посочиш? Иначе не би можел интерен лекар да ме дијагнозира/упати? Ја мислев на жан митрев на одделот за интерна да закажам.