Права на животните

Член од
28 јуни 2018
Мислења
805
Поени од реакции
971
... Од еден месец мајката почна да ги дави и
... За една работа да се случи се потребни две страни ....
Daj podobjasni ovde sto si sakal da kazes... Tuka relativiziras se raspravas, a sam vikas majkata kuce si gi davela kucencata... Koja bila vtorata strana vo tvojot slucaj? Pa ako e taka, togash sto za nekoj koj ne go znae, eve primer dete...

Da prestanes da se blamiras bi ti bilo pametna rabota...

Член од
21 мај 2021
Мислења
790
Поени од реакции
1.659
Оноа што особено иритира последниве неколку години е што секоја втора куќа почна да глуми лудило и да чува кучиња,дел од нив големи како волови што многу лесно може комотно да искасапат човек или дете.
Едно обично одење до продавница мораш да го трпиш теророт на лаење кон тебе,многу пати ќе се излета од нигде никаде и од памет ќе те извади.

Е сега,еднаш враќајќи се накај дома една госпоѓа ја отвара вратата од нивниот двор и едно ѕвериште што не знам ни што раса беше од што беше одвратно,за малку ќе и се протнеше низ вратата и партали ќе ме направеше.
Кога и да поминам кучево крволочно ме лае,апла се гледа дека ако го испуштат на улица буквално може човек да осакати.
Муабетот е,која потреба е бе мајка му стара од чување на вакви дебили дома? :facepalm:
Без разлика кучето дали е затворено во двор,секогаш има потенцијал да се протне,да најде некоја дупка,да избега на било кој начин.Кој е тој што ќе внимава на него толку многу?

Од километар се гледа дека во повеќето случаеви се лечи некоја нездрава психопатолошка потреба.

Зел другар ми Димко еднаш да шета два волишта со него и онака горделив глуми модерен либерал,го гледам и му викам"Абе пеер нели ти е малку шубе да ги шеташ вака по тесни улици без маски,ами ако нападнат некое дете?
Не бе мирни се ми вика онака без никаква свест и совест.

Има многу што да се пишува на оваа тема,сакам животни,ама спрема кучињава почнав да развивам сериозна омраза последниве години баш поради нападиве.

Ф

Флеш

Гостин
Daj podobjasni ovde sto si sakal da kazes... Tuka relativiziras se raspravas, a sam vikas majkata kuce si gi davela kucencata... Pa ako e taka, togash sto za nekoj koj ne go znae, eve primer dete...

Da prestanes da se blamiras bi ti bilo pametna rabota...
Кучка која раѓа кучиња има две работи .... Или ги прифаќа или ги одбива .... Кога ги одбива ги убива, има случаеви и ги јаде шо е најгаден степен .... Ако знаеше ова , немаше да прашаш .... Истото е кај и кај птиците ..... Или било кое скоро животно .... Значи ми се одмили и да ви одговарам стварно .... Нема квалитетна дискусија искрено и одма на пцуење

Once a puppy is dead, the mother may decide to eat the body. This is a way for her to regain the precious nutrients and strength she lost during the birth. Those nutrients will ultimately pass to the rest of the litter through her milk. It is usually best not to intervene with your dog while she is birthing.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
805
Поени од реакции
971
Кучка која раѓа кучиња има две работи .... Или ги прифаќа или ги одбива .... Кога ги одбива ги убива, има случаеви и ги јаде шо е најгаден степен .... Ако знаеше ова , немаше да прашаш .... Истото е кај и кај птиците ..... Или било кое скоро животно .... Значи ми се одмили и да ви одговарам стварно .... Нема квалитетна дискусија искрено и одма на пцуење

Once a puppy is dead, the mother may decide to eat the body. This is a way for her to regain the precious nutrients and strength she lost during the birth. Those nutrients will ultimately pass to the rest of the litter through her milk. It is usually best not to intervene with your dog while she is birthing.
Epa togash nemoj da sporeduvas zivotni i lugje i ne ja truj temava...

Jas znam za toa pogore a vprocem i cel normalen svet i zatoa pravam razlika megju zivotni i lugje. Ti si toj sto ocigledno ne znae i plus napagja i relativizira tuka. Sramota.

Stom ti vaka se ponasas, kojznae kucinjata kakvi ti se.

Ф

Флеш

Гостин
Epa togash nemoj da sporeduvas zivotni i lugje i ne ja truj temava...

Jas znam za toa pogore a vprocem i cel normalen svet i zatoa pravam razlika megju zivotni i lugje. Ti si toj sto ocigledno ne znae i plus napagja i relativizira tuka. Sramota.

Stom ti vaka se ponasas, kojznae kucinjata kakvi ti se.
Како смееш да ми се обратиш ти така на мене .... Ќе видиш ти .....

Ф

Флеш

Гостин
? Nisto strasno samo malku ti predociv deka si kontradiktoren. Ne e isto zivotno i covek

Ok pozdrav
Друже ок поздрав ти е ваљда името .... Ти пишувам бекграунд дека ги имам земено кучињата од сама рана возраст и дека се крајно одгледувани од сами прцули и поради која причина оти ќе беа мртви . Одгледани се примерни примероци и каде што имам две внуки кои цело време се во контакт со нив лице во лице , а тоа каде виде да наметнувам релативизирање не знам . Зборам да не се пљука одма каде што и навистина се правеше денеска на темава ... Да се убие газдава и кучето ... Испадна дека е немарливост на родителите .... Па добро сигурно газдава на кучево го фатило за врат ли детево и повели право во бокс .... Детево прво скокнало бетонска ограда висока , кучето е оградено , ставено во бокс , добра дресура имало .... Не знам шо да правам муабет

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
853
Поени од реакции
1.353
Да ти ебам песојте глупи. Само труење и тепање. Цело време има напади на луѓе и се премижува само заради идиоти. Арно напрај орелот од Струга, ги испотепа. Треба и тие од семејства шо се бесни тепање, и сопственикот кривично да одговара.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
805
Поени од реакции
971
Друже ок поздрав ти е ваљда името .... Ти пишувам бекграунд дека ги имам земено кучињата од сама рана возраст и дека се крајно одгледувани од сами прцули и поради која причина оти ќе беа мртви . Одгледани се примерни примероци и каде што имам две внуки кои цело време се во контакт со нив лице во лице , а тоа каде виде да наметнувам релативизирање не знам . Зборам да не се пљука одма каде што и навистина се правеше денеска на темава ... Да се убие газдава и кучето ... Испадна дека е немарливост на родителите .... Па добро сигурно газдава на кучево го фатило за врат ли детево и повели право во бокс .... Детево прво скокнало бетонска ограда висока , кучето е оградено , ставено во бокс , добра дресура имало .... Не знам шо да правам муабет
Pa da ne pravis muabet, toa zboram :D:cautious:

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.499
Поени од реакции
2.407
Прашање на време е кога ќе се случеше вакво нешто. Ејј, човечки живот згасна... Не знам уште што треба да се случи за да државата и локалните власти сериозно го сфатат проблемот со домашните миленичиња, поконкретно кучиња, дека треба луѓето да се едуцираат на таа тема, дека не може да се пуштаат без никаква заштита на кеј или во парк, на пример, а секако и сериозно да се пристапи кон проблемот со кучињата-скитници кои ги има насекаде низ државата... Овој проблем е веќе дојден на ниво да биде еден од најголемите државни проблеми со оглед на тоа што е нарушена безбедноста на слободно движење на граѓаните, буквално секаде.

Член од
24 август 2017
Мислења
588
Поени од реакции
1.344
Majku mu ebam poslednive 10 strani eden normalen ve nemat, tesko Makedonija so ovoj narod :tapp:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Прашање на време е кога ќе се случеше вакво нешто. Ејј, човечки живот згасна... Не знам уште што треба да се случи за да државата и локалните власти сериозно го сфатат проблемот со домашните миленичиња, поконкретно кучиња, дека треба луѓето да се едуцираат на таа тема, дека не може да се пуштаат без никаква заштита на кеј или во парк, на пример, а секако и сериозно да се пристапи кон проблемот со кучињата-скитници кои ги има насекаде низ државата... Овој проблем е веќе дојден на ниво да биде еден од најголемите државни проблеми со оглед на тоа што е нарушена безбедноста на слободно движење на граѓаните, буквално секаде.
Треба и луѓето да покажат иницијатива, да речат не на лигушите со големи кучиња. Беше некоја 92-93 година, не се ни сеќавам точно на годината, во маалото еден наркоманште заврте два ,,ротфајлери,, кучиња какви што до тогаш немавме видено, магариња.... Направија неколку инциденти и ,,газдата,, беше замолен и предупреден од соседите да си стави ред и кучињата да не му излегуваат од дворот... а тој беше во стилот ,,кој што ми може,,... Еден ден со дедо ми бевме во дворот кога едена од џукелите се отпуштила и пред наши очи нападна девојче ( соседка на некои 7-8 години која сега има деца на таа возраст) кое се враќаше од училиште со ташната на грб... Дедо ми, на некои тогаш 75 години, истрча и со клоци ја избрка џукелата и го спаси девојчето, го смири и го испрати дома. Потоа влезе во подрумот ја зеде пушката (чивте)и нај ладнокрвно отиде во дворот на наркоманот и ги застрела двете џукели... никој не му писна, ќутеа како путки. Така се решаваат тие проблеми

Член од
13 април 2021
Мислења
3.447
Поени од реакции
11.326
Јас чувам куче, џукелче, не е расно и секогаш кога го шетам, посебно ми е страв од деца. Скоро секогаш кога ќе ме прашаат може ли да го погалам и викам не пошто децава не се учени и воспитани како да се однесуваат со животни, го тегнат, го влечат, нагли потези и го вадат кучето од памет само ако тргнеш поглед.
Во случајов е огромна трагедија без разлика на се, жално..
Мене многу глупаво прашање ми е кога ќе ме прашаат дали е мирно за да го погалат. Со мене дома е мирно, ама со тебе не знам. Сепак е животно. Инаку е премил, сака да се гали и гушка, ама секогаш пазам кога се деца во прашање. И не само деца, едноставно свесна сум дека постојат и возрасни луѓе кои се плашат од кучиња. Го пуштам да трчка само на места на кои нема многу народ, во спротивно строго на поводник.

Еве на пример, јас и покрај тоа што ги обожавам животните и имам куче, не ми е сеедно кога поминувам покрај глутница улични кучиња. Или покрај туѓо куче, посебно кога се работи за поагресивните раси кучиња.

Kajgana Shop

На врв Bottom