Права на животните

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334

Без пендрек и тоа....

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.576
Поени од реакции
14.007
Сеа и кучињата во двор ли ке сметаат? Каква сака нека биде расата, ако кучето си е во твој имот, заградено, вакцинирано, чипирано и на никој не му смета, кој има право да ти суди? Родителите на детето каде биле? Соседи се, знаат дека во близина има кучиња и детето е оставено без надзор? Не ја знам целата сторија ама површински читано сметам дека нема вина ниту во сопоственикот ниту во кучињата.
Согласен сум дека треба да се превземе нешто против кучињата скитници. Не ми е јасно, зошто во последните 3-4 години енормно им се зголеми бројот, во секој град?
Сепак, никое куче по избор не е скитник. Куче скитник е скитник по воља на луѓето. Тоа што невини луѓе настрадуваат е друга приказна.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
Сеа и кучињата во двор ли ке сметаат? Каква сака нека биде расата, ако кучето си е во твој имот, заградено, вакцинирано, чипирано и на никој не му смета, кој има право да ти суди? Родителите на детето каде биле? Соседи се, знаат дека во близина има кучиња и детето е оставено без надзор? Не ја знам целата сторија ама површински читано сметам дека нема вина ниту во сопоственикот ниту во кучињата.
Согласен сум дека треба да се превземе нешто против кучињата скитници. Не ми е јасно, зошто во последните 3-4 години енормно им се зголеми бројот, во секој град?
Сепак, никое куче по избор не е скитник. Куче скитник е скитник по воља на луѓето. Тоа што невини луѓе настрадуваат е друга приказна.
Кучето , во најмала рака ќе смета ако лае нонстоп.
Кучето, увек има потенцијал да избега(пошто никој ама никој не ги остава како што треба, туку да шетаа). Мене ме интересира зошто џукелата без надзор е оставена.

McLovin

Член од
11 август 2016
Мислења
3.576
Поени од реакции
14.007
Кучето , во најмала рака ќе смета ако лае нонстоп.
Кучето, увек има потенцијал да избега(пошто никој ама никој не ги остава како што треба, туку да шетаа). Мене ме интересира зошто џукелата без надзор е оставена.
Ај пред да постираш статија, прочитај ја. Не биди како 90% од фб корисниците што по самиот наслов вадат заклучок од статија.

Дворот во кој се чуваат кучињата е соодветно заграден и на влезот е поставен предупредувачки знак „Пази куче“
И на пекинејзер да му влезеш у двор и да го заебаваш ке ти се фрли, не па кучиња од оваа раса.
Кучињата се одгледуваат за изложби. У самата статија станува јасно дека се добро социјализирани (не можеш бесно куче на изложба да носиш, јасно) и воспитани.

Последно уредено:

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
И на пекинејзер да му влезеш у двор и да го заебаваш ке ти се фрли, не па кучиња од оваа раса.
Кучињата се одгледуваат за изложби. У самата статија станува јасно дека се добро социјализирани (не можеш несно куче на изложба да носиш, јасно) и воспитани.
A тврдиш дека е човекчка грешка и дека кучето не е социјализирано..
1681309008997.png
Ѕвер е ѕвер безразлика колку да го тренираш и воспиштуваш.
Ѕверови треба да се ловат ако се опасност за луѓе/

McLovin

Член од
11 август 2016
Мислења
3.576
Поени од реакции
14.007

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
Абе ти глуп ли си?
Ти си. ЏУКЕЛАТА Е ЅВЕР. Џабе тренинг, џабе педигре, џабе дворови, ланци, маски џабе се.
Има да јаде луѓе што и да правиш/

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.725
Поени од реакции
2.497
Ти си. ЏУКЕЛАТА Е ЅВЕР. Џабе тренинг, џабе педигре, џабе дворови, ланци, маски џабе се.
Има да јаде луѓе што и да правиш/
Просечно убиени луѓе од луѓе годишно се околу 475.000, од кучиња 25.000, еве ти кажи ми кој е ѕверот тука. Ако одредено куче е чувано и дресирано за куче чувар, во означен двор, и притоа некој влегува во дворот без присуство на газдата, нема никаква логика кривицата да се бара кај кучето и сопственикот.
Автоматски споено мислење:

И кучињата што го искасаа детето не се питбули, така да престанете да го спомнувате питот како раса. Пит и не може да биде куче чувар заради неговата пријателска природа, најубавата раса на светот.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
о одредено куче е чувано и дресирано за куче чувар, во означен двор, и притоа некој влегува во дворот без присуство на газдата, нема никаква логика кривицата да се бара кај кучето и сопственикот.
Како знаеме дека тоа е официјалната приказна?
Ама ај тоа, и сега луѓе ќе убиваш?
Човек не уби дете, џукели беа. Имаше пред ова во србија.
А тоа не ни беше по двор.
Додуше мене ми е јасно со што зборам. Одамна знам дека социопатите сакаат животни повеќе од луѓе.
Тоа сите ливавари имате заедно.

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.725
Поени од реакции
2.497
Како знаеме дека тоа е официјалната приказна?
Ама ај тоа, и сега луѓе ќе убиваш?
Човек не уби дете, џукели беа. Имаше пред ова во србија.
А тоа не ни беше по двор.
Додуше мене ми е јасно со што зборам. Одамна знам дека социопатите сакаат животни повеќе од луѓе.
Тоа сите ливавари имате заедно.
Не релативизирај. На глобално ниво, најголем убиец е комарецот, па човекот. Куче уби дете кое му влегло во двор, односно територија. За во Србија не сум запознаен со случајот, ама можам да се согласам дека има агресивни кучиња за кои треба да се превземат мерки. Ако збориме за овој случај, сопственикот и кучињата треба да си продолжат како порано, апсолутно нефер би биле било какви казни. И да, повеќе сакам кучиња од луѓе, куче никад не ме варало, не ми крадело пари, не ме заебало за пичка, али луѓе да.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
Не релативизирај. На глобално ниво, најголем убиец е комарецот, па човекот. Куче уби дете кое му влегло во двор, односно територија. За во Србија не сум запознаен со случајот, ама можам да се согласам дека има агресивни кучиња за кои треба да се превземат мерки. Ако збориме за овој случај, сопственикот и кучињата треба да си продолжат како порано, апсолутно нефер би биле било какви казни. И да, повеќе сакам кучиња од луѓе, куче никад не ме варало, не ми крадело пари, не ме заебало за пичка, али луѓе да.
Што подразбираш територија? Пошто во моја инстанца во МОЈ имот ме лајат џукели. Така да тресеш зелени.
И нормално, драго ми е што ми даде пример да не верувам на луѓе што сакаат кучиња- кои знам 100% времето ми сакаат зло.
Само не сум глуп ни наивен да им верувам ни на едните ни на другите, за разлика од детето.
За слујаот...секира за кучињата, затвор за сопственикот. За невнимателност.

C

confusion

Гостин
Јас чувам куче, џукелче, не е расно и секогаш кога го шетам, посебно ми е страв од деца. Скоро секогаш кога ќе ме прашаат може ли да го погалам и викам не пошто децава не се учени и воспитани како да се однесуваат со животни, го тегнат, го влечат, нагли потези и го вадат кучето од памет само ако тргнеш поглед.
Во случајов е огромна трагедија без разлика на се, жално..

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.725
Поени од реакции
2.497
Што подразбираш територија? Пошто во моја инстанца во МОЈ имот ме лајат џукели. Така да тресеш зелени.
И нормално, драго ми е што ми даде пример да не верувам на луѓе што сакаат кучиња- кои знам 100% времето ми сакаат зло.
Само не сум глуп ни наивен да им верувам ни на едните ни на другите, за разлика од детето.
За слујаот...секира за кучињата, затвор за сопственикот. За невнимателност.
Каква невнимателност жити све, газдата на кучето ли е одговорен да го пази детето да не влага по туѓи дворови или родителите?
Никој не ти посакува зло, ама очигледно посакуваш да добиеш било каква емоција од човечко битие бидејки ја немаш, па макар и омраза.
Во врска со тоа што те лаат, те лаат пошто те осеќаат дека си клошар.

Kajgana Shop

На врв Bottom