Феноменот на екстремно долги врски

Коа ке ми кажат долга врска од 16, да земеш еден стап да им удриш, уште се недоразвиени, не знаат половите органи за што им се, зад себе немаат нит животно нит работно искуство, ќор денар немаат, долги врски тераат, мери им паметот. И нормално, или рано ќе склепаат дете па очи нејкат да си видат али тераат за дете, или тие посреќните, не склепале дете и раскинале, сосем нормално.

Зошто толку негативно, има луѓе кои од средно се имаат фатено, се во брак и имаат деца. Не знам статистики, но лично познавам 3 такви случаеви и сега за сега добар им е бракот, колку што знам.

Зошто толку негативно, има луѓе кои од средно се имаат фатено, се во брак и имаат деца. Не знам статистики, но лично познавам 3 такви случаеви и сега за сега добар им е бракот, колку што знам.
Jas sum edna od tie vrski, od prva godina sredno.

Jas sum edna od tie vrski, od prva godina sredno.

Колку пати му имаш речено "ми треба простор"?
Колку пати го имаш преварено или си била во искушение да го превариш?
Дали ако падне во финансиска криза ќе го напуштиш со тој што го чуваш во friendzone а е побогат?
Дали му се лутиш ако искача со другарите?
Дали имаш male "friends" за кои тој не знае?

Колку пати му имаш речено "ми треба простор"?
Колку пати го имаш преварено или си била во искушение да го превариш?
Дали ако падне во финансиска криза ќе го напуштиш со тој што го чуваш во friendzone а е побогат?
Дали му се лутиш ако искача со другарите?
Дали имаш male "friends" за кои тој не знае?
Не е важно веќе тоа дали, дали, дали...битно е дека успеавме да остариме заедно.

Ти познаваш 3, јас познавам купишта такви случаи и од мој комшилук, врсници, врснички, школски познаници, роднини, братучеди, братучетки... и до сега после толку многу години не сум чул некои да се развеле !

Не е важно веќе тоа дали, дали, дали...битно е дека успеавме да остариме заедно.

Важно е зошто ако дознае се за тебе или ти се за него сигурно немало да бидете во врска толку. За успешна долга врска битна е реченицата: sometimes it's best to stay in the dark.

Една од многуте причини зошто мажите престануваат да мислат на брак и деца

Ова никогаш не успеав да го разберам, кавги преку децата, казнување на другиот преку одземање на детето... Освен ако тој другиот не претставува некаква закана за слободата и здравјето на тоа дете, нема потреба од овакви драми. Нечовечно!

Sto e najloso, ebanoto socijalno moze da donese odluka, dokolku bilo vo interes na deteto, da moze da bide izneseno vo stranstvo bez soglasnost na drugiot roditel. A kako sto sve e korumpirano i preku poznanici, ni na najgolem dusman da zavrsi po tie vrati, ke si dobie tretman na voen zlostornik. Tie gubrinja ne zasluzuvaat bas nekoja ubava rabota da im se sluci, racna granata e soodveten poklon za niv.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom