Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
Нели сега такви колачиња јавно се продаваат, па разни креми, бомбони.....
Сакаше @alf друго да праша, за крвта и Абрамелиново масло - но замаглен со идејата ете да ми каже како нешто погрешно правиме, дека ете вие крв земате, заборава дека кога ставеш месо во рерна и тоа е крваво пред да се испече добро... но што разбира тој... :)

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.130
Поени од реакции
10.144
Сакаше @alf друго да праша, за крвта и Абрамелиново масло - но замаглен со идејата ете да ми каже како нешто погрешно правиме, дека ете вие крв земате, заборава дека кога ставеш месо во рерна и тоа е крваво пред да се испече добро... но што разбира тој... :)
Така ли, а јас помислив на колачињата со марихуана.:sramezliv:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
Слабо преводи ти одат а? :) Замаглен со идејата „сега ќе му кажам јас на Хепта“ и се турнуваш со глава во ѕид. НЕ така мој пријателе :)

Да. Има мед во нив и маслиново масло и талог од јако црвено вино кое го произведуваме тука во Македонија. И Абрамелиново кое има изразен мирис на цимет...
Треба да се запрашаш како до Абрамелиново масло - другото сите го имаме :)
Автоматски споено мислење:

Така ли, а јас помислив на колачињата со марихуана.:sramezliv:
Да бе, само вие на дроги мислете :)
Нема потреба од дроги - има други посигурни методи за да умот се одлепи од „реалноста“ или да го залажете мозокот дека не работи, а тој да префрли во петта брзина :)

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Да. Има мед во нив и маслиново масло и талог од јако црвено вино кое го произведуваме тука во Македонија. И Абрамелиново кое има изразен мирис на цимет...
Треба да се запрашаш како до Абрамелиново масло - другото сите го имаме :)
Остај маслото, него тие другите состојки како ги сврзуваш да добиеш хомогена смеса?
Или како прелив се користат? :sneaky:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
Остај маслото, него тие другите состојки како ги сврзуваш да добиеш хомогена смеса?
Или како прелив се користат? :sneaky:
Се меша се во едно нормално и се пече во рерна за да добиеш колачиња :)
Инаку не е мудро да се користи како ти што велиш, прелив... не знам од каде тие болни идеи ги носите во вашите умови и каде ли се раѓаат тие идеи...
Не знам...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Се меша се во едно нормално и се пече во рерна за да добиеш колачиња :)
Инаку не е мудро да се користи како ти што велиш, прелив... не знам од каде тие болни идеи ги носите во вашите умови и каде ли се раѓаат тие идеи...
Не знам...
Затоа прашав!Секој кувар има свој тајни.
Има врска од кој ден е менструалната крв?
Од првиот ден кога е пообилно или од покасно?
И на колку степени ги печеш и колку време?

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
Тајните не се откриваат на неиницирани и на злонамерни луѓе. :)
Се остава да лебди прашина помеѓу разбирањето и познавањето на нештата...

Тоа е моќта на магичарот :)

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Тајните не се откриваат на неиницирани и на злонамерни луѓе. :)
Се остава да лебди прашина помеѓу разбирањето и познавањето на нештата...

Тоа е моќта на магичарот :)
А моќта на модератор кај ти е?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
А моќта на модератор кај ти е?
Те навредија пак? Пријави. Не можам да читам се и да пазам на се без да се пријави, посебно кога мене ме напнуваш со глупости и злонамерност тука и морам да те читам што ми збориш :)

Ти очекуваш сите да се ко мене да не ги земаат здраво за готово мислите на луѓе со кои се далеку во однос на идеите со еони? :)
Сите сме различни... затоа пријавувај.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Те навредија пак? Пријави. Не можам да читам се и да пазам на се без да се пријави, посебно кога мене ме напнуваш со глупости и злонамерност тука и морам да те читам што ми збориш :)
Ај не јади многу колачиња на светлината.:confused:
Да не се отпаднатите од ОТО без работа ќе бидеш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
Ете ти ги истите глупости пишување пред 3 години :) Не си пораснал ни милиметар ни нанадвор ни навнатре!
Не си дораснат за овие муабети, гледај си таму библијата и толкувај им ја на неспособни кои не можат без тебе да ја разберат :)

Нема отпаднати во О.Т.О., но има луѓе кои напуштаат (тоа стои и во официјалните информации за Редот дека нема проблем некој да напушти), но потоа во сплет на околности наоѓаат нови луѓе и нови ограноци на Редот преку кои градат одлични соѕвездија... кои сме ние да судиме за нечиј пат?
И тоа не е само за О.Т.О., ами и за други Редови чии имиња се дури тајна.

Не ја знаеш „Книгата на Рамнотежа“ по се изгледа! :)

Но, рековме: злонамерните будали секогаш доаѓаат да сметаат на оние кои знаат кај одат - тоа е дел од искушенијата по се изгледа за иницираните во мистериите :)

“Сине мој постојат многу болести и многу несреќи, кои произлегуваат од човечките грешки во однос на Волјата; но ниедна не е поголема од сплетките на натрапникот.”
Liber Aleph, А. Кроули

Fr.Chlamidyus

Духовен Отец
Член од
25 март 2023
Мислења
15
Поени од реакции
20
И на тебе ти дадоа ѓаконат? Бог да чува,не ми се верува .
Ти дете! Откога нагази на шаховницата,веќе трева не никне...блажени се Скелетор и невестата што те испромовираа,нозете да им ги миеш,водата да ја пиеш

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
Ти дете! Откога нагази на шаховницата,веќе трева не никне...блажени се Скелетор и невестата што те испромовираа,нозете да им ги миеш,водата да ја пиеш
МУ дале два ѓаконата на @alf не еден :)
Тој си е по библијата, не сака „заробување“ на големата вистина во библијата. Ние кои сме Телемити, сме големо зло според неговиот светоглед :giggle:

Егото му го скршивме одамна и сега се труди од петни жили да ни врати... а беше дојден тука пророк да станува... се зафркна гадно со орото што го фати со нас :)
Да е жив и здрав, има уште муабети со него... и преку него...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Ѓаконат?
Кој, што направил за мене?

МУ дале два ѓаконата на @alf не еден :)
Тој си е по библијата, не сака „заробување“ на големата вистина во библијата. Ние кои сме Телемити, сме големо зло според неговиот светоглед :giggle:

Егото му го скршивме одамна и сега се труди од петни жили да ни врати... а беше дојден тука пророк да станува... се зафркна гадно со орото што го фати со нас :)
Да е жив и здрав, има уште муабети со него... и преку него...
Така е! :pos:

@Хептаграм XI инициран сум без да знам?
Ѓакон сум бил?:eek:
Скелетор и невестата негова ме испромовирале???
Ѓакон сум билл ,ејј ѓакон.:D

А колачиња за мене?:)

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
Смешно е, се сложувам. Возрасен маж доаѓа да зборува на теми за кои како прво: не сака да ги запознае и да научи нешто повеќе, второ има одбивност кон тема бидејќи на времето се скарал со човек што ја обожава темата, трето се обидува ко тинејџер демек да зафркне некој со прости муабети заради глупи причини :)
Глупо е, не само што е смешно. Непотребно пак да не зборуваме...

Не е исто што јас ти доаѓам на христијански теми и ти ги матам водите кога ти толкуваш, па објаснуваш, па креваш врева како религиите и учењата се надвор од времето, па нема историска поврзаност на другите учења со христијанските догми (библијата нема тајни ниту бара иницијација, бара верување).

Многу полесно е кај тебе, немаш никакво познавање на историјата и разните учења кои постоеле и постојат низ човештвото, може што сака човек да зборува и се е точно додека не дојде друг кој што не го дели твоето мислење за нештата... тогаш си секта. :)

Тука - има разлика. Не е само слепо верување во нештата... не оди тоа така во Телема. Што недостасува во стариот еон? Знаеш? Не знаеш, нема ниту да знаеш со тој ум...

Kajgana Shop

На врв Bottom