avstrija ne avstralija... vakvi raboti se slucuvaat sekade pogotovo koga e potoplo i obicno na otvoreno more/okean. dzabe harpun i cuda ako e tolku daleku od brodot, a dur da i se pristapi bezbedno so brod se ke bide zavrseno. neznam zosto posle prviot incident ne ja zatvorile plazata i ne gi soprele turite. ova e voobicaena praktika u sekoja normalna drzava ali eve denes zatvorile.02.07.2022
...да се уплати дестинација „Египет“ за годишен одмор, па со еднодневно крстосување со брод, пливајќи да се доживее бистрината на морската вода околу бродот и истите пливачи туристи бидат нападнати и изедени од ајкула во толку органзизран аранжман е повеќе од трагично.
...ист ден, во различен брод, две туристки биле изедени од иста ајкула во Црвено Море во заливот Sahl Hasheesh, Hurghada и тоа во присуство на најмалку дваесет мажи од кои ниеден не се осмелил да направи нешто да ја спасат жената која се борела за својот живот пливајќи со последни сили само со една рака и нога, додека другите екстремитети завршиле во устата на ајкулата, трагично и жалосно, да се нема харпун, пушка, спасувачка екипа било што да се фрли во морската вода чадор, столица да се одземе вниманието на ајкулата, а не со мобилен да се сними настанот цели минути додека ајкулата ја распарчувала туристката од Австралија.
...страшно!
ima dosta plazi tamu sto imaat zastitini mrezi, denovive plivanje samo u takvi dur ne se ulovi ajkulata.